Hopp til innhold

Bowers & WilkinsCCM7.3In-ceiling-högtalare

CCM7.3 är en kompromisslös trevägs takhögtalare med FST-mellanregister och teknik direkt hämtad från B&W:s mest exklusiva serier.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

B&W CCM7.3 – trevägs takhögtalare av High End-klass

CCM7.3 är en äkta audiofil trevägs takhögtalare som tillfredsställer även mycket kräsna öron. Precis som den billigare CCM7.4 är den bestyckad med två gedigna 5-tumselement och en Nautilus-laddad diskant av hög kvalitet. Skillnaden är att CCM7.3 dessutom är utrustad med B&W:s unika FST-mellanregister som ger dig en kristallklar återgivning av röster och instrument.


Oavsett om du lyssnar på musik eller filmljud så ger CCM7.3 dig prestanda och råstyrka som utan problem kan mäta sig med många fina högtalare av traditionell konstruktion. Om du vill ha inbyggnadsljud av högsta klass överallt i huset är CCM7.3 perfekt på många platser. Du kan till exempel montera den i taket ovanför matbordet eller i sovrummet och glädja dig i åratal åt det rena, luftiga och dynamiska ljudet.


Audiofilt filmljud i taket

Tack vare den unika 45-gradiga vinklingen av elementen har du en reell möjlighet att inreda en komplett hemmabio av hög kvalitet uteslutande med dolda högtalare i taket. Ett perfekt alternativ om betong, glas eller andra hinder gör det omöjligt att bygga in högtalarna i väggen. Och om du ändå ska gå igenom hela arbetet med att planera och utföra en inbyggnadslösning så kan du väl lika gärna se till att du får maximal ljudkvalitet?


Exklusiva B&W-lösningar garanterar särklassigt ljud

CCM7.3 har en bestyckning som får många traditionella "lådhögtalare" att rodna förläget. Den stora stjärnan är det "kantlösa" FST-mellanregistret som har membran av flätad Kevlar. Det hittar du i en rad av B&W:s allra bästa högtalare, inklusive deras allra mest exklusiva 800-serie. FST-mellanregistret har en suverän återgivning av detta svåra frekvensregister, men kan däremot inte spela bas. De lägsta oktaverna tas i stället hand om av hela två 5-tumselement med membran av papp och Kevlar samt gedigna, gjutna chassin.


En annan teknik som kommer direkt från B&W:s High End-serier är den unika Nautilus-pipan som är monterad på baksidan av softdome-diskanten. Pipan fungerar i princip som ett omvänt horn och är fylld med ljudabsorberande material. På så sätt elimineras all oönskad energi från membranets baksida som annars skulle ha kunnat färga återgivningen av de högsta frekvenserna.


Och det slutar inte där. Delningsfiltren i CCM7/CWM7-högtalarna är utrustade med ultra-High End-kondensatorer av typen Mundorf Supreme, och den integrerade backboxen är stagad efter B&W:s exklusiva Matrix-princip, som eliminerar "kabinettljud". B&W har valt att ge CCM7.3 en backbox för att få helt optimal klang och eliminera all okontrollerbar påverkan från utrymmet bakom högtalaren. Det betyder också att du utan problem kan montera högtalaren i varje tak som har plats för den rymliga backboxen.


Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)49-28.000 Hz
Impedans6 ohm
Känslighet90 dB

Tillbehör till Bowers & Wilkins CCM7.3