Hopp til innhold

Bowers & WilkinsCWM7.3In-wall-högtalare

Inbyggnad på högsta nivå! När Hi-Fi-folket på B&W får ta ut svängarna blir det här resultatet: Kompromisslös kvalitet och suveränt ljud.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

B&W CWM7.3 – exklusiv trevägs in-wall-högtalare av kompromisslös kvalitet

CWM7.3 är en stor, kompromisslös och audiofil trevägs in-wall-högtalare som tillfredsställer även mycket kräsna öron. Till skillnad från den billigare CWM7.4 är den bestyckad med hela två gedigna 6-tumsbasar, och som kronan på verket får du dessutom B&W:s unika FST-mellanregister som ger dig en kristallklar återgivning av röster och instrument.

CWM7.3 är den största modellen i B&W:s High End-serie CI700. Jämfört med den billigare CI600-serien har 700-modellerna ännu bättre element, exklusivt delningsfilter och integrerat backbox-kabinett med Flowport-basreflexport. Det ger fullständig kontroll över de djupa frekvenserna och en markant förbättrad ljudkvalitet till musik och filmljud.

Både till musik och hemmabio
Oavsett om du lyssnar på musik eller filmljud så ger CWM7.3 dig prestanda och råstyrka som utan problem kan mäta sig med många traditionella högtalare av exklusiv klass. CWM7.3 är ett perfekt val till din huvudanläggning där det ska låta så bra som möjligt, och den kan användas både till stereon eller som fronthögtalare i hemmabion. CWM7.3 är också en suverän centerhögtalare, och då kan diskant/mellanregistersektionen roteras 90 grader så att du får korrekt spridning av ljudet.

Toppenkvalitet lönar sig i längden
Om du vill ha inbyggnadsljud av högsta kvalitet är CWM7.3 en ultimat lösning, som eventuellt kan kompletteras med 7-seriens mindre vägg- och takhögtalare till sido/bakhögtalare och i andra rum. Och om du ändå ska gå igenom hela arbetet med att planera och utföra en inbyggnadslösning så kan du väl lika gärna se till att du får maximal ljudkvalitet? Jämfört med totalkostnaden för en ombyggnation är extrakostnaden för högtalare av hög klass en droppe i havet – och det suveräna ljudet är något du kommer att ha glädje av i många, många år framöver.

Exklusiva B&W-lösningar garanterar särklassigt ljud
CWM7.3 har en bestyckning som får många traditionella "lådhögtalare" att rodna förläget. Den stora stjärnan är det "kantlösa" FST-mellanregistret som har membran av flätad Kevlar. Denna lösning hittar du även i en rad av B&W:s allra bästa högtalare, inklusive deras allra mest exklusiva 800-serie. FST-mellanregistret har en suverän återgivning av detta svåra frekvensregister, men kan däremot inte spela bas. De lägsta oktaverna tas i stället hand om av hela två 6-tumselement med membran av papp och Kevlar samt gedigna, gjutna chassin.

En annan teknik som kommer direkt från B&W:s High End-serier är den unika Nautilus-pipan som är monterad på baksidan av softdome-diskanten. Pipan fungerar i princip som ett omvänt horn och är fylld med ljudabsorberande material. På så sätt elimineras all oönskad energi från membranets baksida som annars skulle ha kunnat färga återgivningen av de högsta frekvenserna.

Och det slutar inte där. Delningsfiltren i CCM7/CWM7-högtalarna är utrustade med ultra-High End-kondensatorer av typen Mundorf Supreme, och den integrerade backboxen är stagad efter B&W:s exklusiva Matrix-princip, som eliminerar "kabinettljud".

Unik backbox för optimalt ljud
B&W har valt att konstruera CWM7.3 enligt basreflexprincipen för att få en helt optimal ljudkvalitet. Det kräver ett kabinett, så CWM7.3 är utrustad med en integrerad backbox. På så sätt elimineras all okontrollerbar påverkan från utrymmet bakom högtalaren, och du får samtidigt fördelen av B&W:s exklusiva Flowport-teknik i basreflexporten.

Som en helt unik finess ingår en extra "reservoir-box" som utökar kabinettvolymen och därför gör det möjligt att få en ännu djupare basåtergivning. Om det finns plats i väggen bör du definitivt använda denna extra backbox – och det är inte ens krångligt, reservoir-boxen är nämligen försedd med gångjärn så att den kan föras in genom högtalarens vanliga monteringshål. Den integrerade backboxen innebär också att du utan problem man montera CWM7.3 i alla väggar, utan att behöva fundera på saker som brandsäkerhet.

Här hittar du tekniska  ritningar

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)43-28.000 Hz
Impedans4 ohm
Känslighet90 dB

Tillbehör till Bowers & Wilkins CWM7.3