HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Musikupplevelser i världsklass

Vad är HiFi Scenen?

Hi-Fi Scenen är en scen där publiken får höra musiken på en Hi-Fi-anläggning och inte via ett PA-system som när du går på konsert. Du lyssnar heller inte på musiken live, eftersom det är den producerade musiken som spelas på anläggningen. Hi-Fi Scenen är kort och gott en hyllning till albumet, till den musik som musiker, producenter, ljudtekniker och andra lägger oceaner av tid på att färdigställa tills ljudet låter perfekt.

Ljudet på danska album har uppnått en extremt hög kvalitet – väl värt att nämna i en tid då många lyssnar på musik i förbifarten, i komprimerad kvalitet på dåliga högtalare.
- Johannes Dybkjær Andersson, kreativ direktör på Volume

Hi-Fi Scenen är också en direkt hyllning till ljudet och musikupplevelsen som den låter där hemma. När vi har varit ute och upplevt musiken live vill vi gärna försöka uppleva samma känsla igen. Och det kan vi göra genom att spela musiken på anläggningen vi har där hemma. Här lyssnar vi i regel på den producerade musiken och inte live-musiken. Det är det här vi gärna vill sätta fokus på med Hi-Fi Scenen.

Martin Kjær Skou, Hi-Fi KlubbenMartin Kjær Skou, Hi-Fi Klubben

– Det är få förunnat att ha en anläggning för en miljon, men alla kan få bra ljud om de prioriterar det. Det vill vi på Hi-Fi Klubben sätta fokus på – särskilt idag när ljudkvaliteten angrips från alla håll och kanter. Med Hi-Fi Scenen har vi hittat ett format där vi kan lägga välförtjänt fokus på de musiker och producenter som lägger ner kopiöst mycket arbete på att skapa bästa möjliga ljud för den musik de gör, berättar Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager, Hi-Fi Klubben.