HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

HiFi Scenen Talks – Ace of Base

Ace of Base är ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna. I mer än ett decennium skapade de låtar som var givna soundtrack för dansgolven, och nu har de precis gett ut en handfull hittills outgivna poplåtar.

Hi-Fi Scenen har träffat Ace of Bases Jonas Berggren för att prata om hur bandets ljud skapades, samtidigt som vi fick honom att avvslöja några av hemligheterna bakom en av bandets största hits, All That She Wants.  

You got to have some wrongs in the music to make it sound right. We have some filth and dirt in our music and that’s what makes it vivid

1992 gav Ace of Base ut sitt debutalbum Happy Nation, som fortfarande är ett av världens bäst säljande album.

Med de remastrade återutgivningarna av Ace of Bases populära katalog, och det helt nya albumet Hidden Gems som samlar B-sidor och tidigare outgivna låtar, är Jonas Berggren, Ulf Ekberg, Linn Berggren och Jenny Berggren åter igen aktuella.

Bandets karakteristiska mörka popsound gjorde inte bara ett tydligt avtryck på 90-talets musikscen, utan har även inspirerat namn som Lady Gaga, Katy Perry och Robyn i deras musik.