HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Hi-Fi Scenen talks på Way Out West: This is Head

Vi har träffat This Is Head för att tala om deras förhållande till ljud och om arbetet med deras nya album.

Hi-Fi Scenen på Way Out West presenterade en exklusiv premiär av bandet This Is Heads självbetitlade tredje album, som släpps den 2 september 2015.

This Is Head har hyllats (och flerfaldigt prisbelönats) för sin poppigare tolkning av klassisk krautrock och vi har talat med bandet om hur albumets ljuduniversum färgats av det rum som det spelades in i - från en fest i Los Angeles till ett sommarhus på ön Mjörn på västkusten.

Albumet spelades mestadels in under en vecka i ett litet sommarhus som heter Timmerdalen på Mjörn, en ö mellan Orust och Tjörn i Bohuslän. Husets rum består av träväggar som gav våra instrument och förstärkare ett grundsound på skivan. Husets få kvadratmeter har också påverkat att instrument och förstärkare stått relativt nära varandra, vilket skapat ännu mer livekänsla i form av läckage i de livetagningar som sparats.

Se intervjun och få en inblick i hur This Is Head arbetar med sitt sound.

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida