Gå till innehåll

Bluesound – äkta audiofil streaming

Med Bluesound kan du äntligen strömma kompromisslöst hi-fi-ljud i hela ditt hem. Det här är systemet för dig som vet – eller vill upptäcka – hur musik kan och ska låta.

Ett multiroom-system med äkta hi-fi-prestanda

Redan när recensenterna fick prova första generationen av Bluesound fanns det ingen hejd på lovorden. Nu kunde du nämligen äntligen få glädje av streamingens alla möjligheter även om du var audiofil ut i fingerspetsarna. En del recensenter blev till och med så begeistrade att de köpte recensionsexemplaren på stående fot. 

I 2:a generationen har Bluesound fått ny design, nya enheter, fler anslutningar, en mer kompakt formfaktor och ännu vassare prestanda. Listan kan göras lång: uppspelning av högupplöst musik i 24 bit/192 kHz, Bluetooth 4.0 med aptX, full Gigabit Ethernet-hastighet med mera. Bluesound är definitivt ingen dussinlösning – däremot är det ett system som placerar all din musik och enastående hi-fi-ljud i främsta rummet!

Äkta lossless-kvalitet till vardags

Bluesound låter inte bara bättre med 24-bitarsfiler – även ”vanliga” format låter hörbart mycket bättre. Och tack vare möjligheten att strömma ljud i Lossless-kvalitet via musiktjänster som TIDAL kan Bluesound ge hela din vardag en touch av kristallklar hi-fi. 

Varför inte börja morgonen med att strömma musik från någon Lossless-musiktjänst innan du tar dig an dagen. När du kommer hem vill du kanske strömma några snabba låtar från mobilen via Bluetooth. Och när middagen står klar känner du kanske för något lugnare i högupplöst 24-bitarskvalitet. Du väljer själv – och ljudet är i toppklass.

 

Ny kompakt design och ännu mer kraft

Bluesound NODE2 Musikstreamer

4 998:- /st.

Se produkt

Generation 2 av Bluesound-systemet består bland annat av den helt nya kompakta trådlösa högtalaren PULSE Mini samt den trådlösa musikspelaren NODE2, den trådlösa förstärkaren POWERNODE2 och musikstreamern VAULT2 som alla fått en helt ny design. Den nya utformningen ger dig snygga, kompakta komponenter som är lätta att matcha med din anläggning. En behändig touchpanel på topplattan ger dig tillgång till grundläggande uppspelningsfunktioner. 

Om du verkligen vill ge Bluesound bästa möjliga förutsättningar att leverera den enastående ljudkvalitet som systemet konstruerats för, ansluter du NODE2 till en riktigt bra hi-fi-förstärkare och ett par golvhögtalare. Då får du full valuta av både din anläggning och ditt streaming-system. Då får du full valuta från både din anläggning och ditt streaming-system. 

En mer kompakt lösning får du genom att koppla in ett par högkvalitativa hi-fi-högtalare direkt till POWERNODE2, som sätter en helt ny standard i den här klassen. Här får du en trådlös förstärkare som verkligen spelar skjortan av andra system i klassen. Vill du hitta andra alternativ som spelar lika starkt och detaljerat utan förvrängning får du räkna med prislappar som visar fem siffror. 

Läs mer om den trådlösa musikspelaren NODE2 och den trådlösa förstärkaren POWERNODE2

 

Rippa dina CD-skivor direkt till ditt multiroom-system

Bluesound VAULT2 Musikstreamer

9 998:- /st.

Se produkt

En unik detalj som skiljer Bluesound från andra streaming system är CD-rippningsfunktionen i spelaren VAULT2. Med den i ditt system behöver du inte skiljas från musiken på dina CD-skivor bara för att du tar steget in i streamingens värld. Istället kan du alltid ha dem till hands på den inbyggda hårddisken på 2 TB. 

Du kan dessutom köpa och ladda ner musik i högupplösta format på internet och ladda ned dem direkt till systemet, exempelvis från amerikanska HDtracks. Naturligtvis stödjer systemet även internetradio och musikbaserade streaming-tjänster som TIDAL, Spotify och Deezer, och fler till kommer hela tiden. 

Läs mer om VAULT2.

Unika trådlösa högtalare med flexibla möjligheter

Bluesound PULSE Mini Trådlös högtalare

4 998:- /st.

Se produkt

Systemet omfattar även de trådlösa högtalarna PULSE 2 och PULSE Mini. PULSE Mini har samma prestanda som den större PULSE, men bara i ett lite mindre format. Det här gör den bl.a. lättare att ta med ut på altanen eller i garaget. Så länge du har ett eluttag och ditt trådlösa nätverk inom räckhåll kan du alltså få härligt hi-fi-ljud medan du njuter av solen eller sköter underhållet av familjens cyklar. 

Om du gillar formatet men vill ha ett bredare stereoperspektiv kan du koppla samman två PULSE-enheter som då spelar högkvalitativ, synkroniserad stereo – utan att du behöver dra en enda högtalarkabel. Tänk dock på att du inte får lika bra stereobild och hi-fi-ljud som med en NODE2 och en anläggning eller POWERNODE2 och separata högtalare. 

Läs mer om de trådlösa högtalarna PULSE 2 och PULSE Mini.

 

BluOS – dedikerat till högupplösta musikformat

En av de viktigaste detaljerna som skiljer Bluesound från andra streaming-system är att operativsystem och hårdvara är perfekt integrerade. NAD, som är den tillverkare som ligger bakom Bluesound, har nämligen utvecklat ett helt eget operativsystem för hårdvaran: BluOS. 

Det här operativsystemet har tagits fram enkom för hantering av musik, vilket gör systemet ytterst stabilt. BluOS gör också att tillverkaren kan lägga till nya funktioner och egenskaper utan att behöva ta hänsyn till de begränsningar som finns i andra, universellt vedertagna tekniker som UpNP, DLNA, AirPlay osv.

Alla anslutningar du behöver

Den nya generationen Bluesound-enheter erbjuder alla anslutningar du kan tänkas få användning för. Till NODE2 kan du t.ex. ansluta din CD- eller Blu-ray-spelare via optisk ingång, eller strömma musik från mobilen via Bluetooth. NODE2 kan i sin tur anslutas till förstärkaren via optisk, koaxial eller analog anslutning. Därefter strömmar du enkelt musiken till alla andra Bluesound-enheter – oavsett om du väljer en digital eller analog ingång. 

Om du vill njuta av din högupplösta musik utan att störa andra har enheterna inbyggda hörlursförstärkare och hörlursuttag av bra kvalitet. Fullända gärna din trådlösa upplevelse med ett par bra trådlösa hörlurar, helst med optisk ingång på sändaren. Sedan kan du sträcka ut dig på soffan – mobil eller surfplatta i hand – och gå på upptäcktsfärd bland all musik via den användarvänliga Bluesound-appen.

 

En väldigt speciell hi-fi-kategori inom streaming

Är du av uppfattningen att du inte hör skillnad på högupplöst ljud eller Lossless och ”vanligt” ljud, har du kanske inte haft förmånen att lyssna på ett system som verkligen är gjort för att spela högupplösta musikformat. Kom gärna ner på Hi-Fi Klubben, så demonstrerar vi skillnaderna mellan Bluesound och andra streaming-system. Det här systemet måste helt enkelt upplevas – och du kommer inte att tro dina öron! 

Bluesound PULSE2 Trådlös högtalare

Bluesound PULSE2 Trådlös högtalare

Vill du ha en seriös, trådlös allt-i-ett-lösning hittar du inget bättre. Suverän ljudkvalitet och råstyrka, även till TV:n. Svart eller vit. Läs mer...

7 498:- /st.

Bluesound PULSE FLEX Trådlös högtalare

Bluesound PULSE FLEX Trådlös högtalare

Den minsta Bluesound-högtalaren ger dig en bra start på trådlöst kvalitetsljud i hela ditt hem. En enkel, flexibel och välspelande lösning för små rum. Läs mer...

3 498:- /st.

Bluesound VAULT2 Musikstreamer

Bluesound VAULT2 Musikstreamer

Strömma allt från Bluetooth till högupplöst musik i 24 bit i högsta möjliga kvalitet – eller rippa CD-samlingen till den inbyggda hårddisken på 2 TB. Läs mer...

9 998:- /st.

Bluesound PULSE Soundbar-högtalare

Bluesound PULSE Soundbar-högtalare

Unik soundbar som sätter helt nya standarder för ljudkvalitet, även utan subbas. Och du får hela Bluesound-världen på köpet! Läs mer...

9 998:- /st.

Bluesound PULSE Mini Trådlös högtalare

Bluesound PULSE Mini Trådlös högtalare

Allt-i-ett-högtalare som ligger hästlängder före de flesta alternativ. En perfekt start eller utbyggnad på det audiofila multiroom-systemet Bluesound. Läs mer...

4 998:- /st.

Bluesound POWERNODE2 Musikanläggning med streaming

Bluesound POWERNODE2 Musikanläggning med streaming

Kristallklart ljud, alla läckra trådlösa möjligheter och kraft till att driva ett par superbra hi-fi-högtalare. En äkta audiofil trådlös förstärkare! Läs mer...

7 498:- /st.

Bluesound NODE2 Musikstreamer

Bluesound NODE2 Musikstreamer

Strömma allt från Bluetooth till högupplösta 24-bitarsfiler i bästa möjliga kvalitet. En äkta audiofil multiroom-musikstreamer till din anläggning. Läs mer...

4 998:- /st.

Bluesound BP100 Batterier

Bluesound BP100 Batterier

Ge din PULSE FLEX ett smart batteripaket med upp till 6 timmars batteritid. Sen kan du spela musik även när du lämnat huset. Svart eller vit. Läs mer...

898:- /st.

NAD C388 + BLUOS-modul Stereoförstärkare med streaming

NAD C388 + BLUOS-modul Stereoförstärkare med streaming

Förstärkare i full storlek med 2 x 150 watt och inbyggd Bluesound-modul som öppnar dörren till en oändlig värld av trådlös musik, inkl. multiroom. Läs mer...

17 996:- /system

NAD C368 + BLUOS-modul Stereoförstärkare med streaming

NAD C368 + BLUOS-modul Stereoförstärkare med streaming

Förstärkare i full storlek med 2 x 80 watt och inbyggd Bluesound-modul som öppnar dörren till en oändlig värld av trådlös musik, inkl. multiroom. Läs mer...

12 496:- /system

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här