HiFi Klubben

Gå till innehåll

KATCH – snyggare än de flesta

Och så spelar den också fint

DALI har gjort en Bluetooth-högtalare. Den heter KATCH. Den är inte som andra Bluetooth-högtalare. Den är snyggare än de flesta, den kan anpassa sig efter rummets behov, och den är fullmatad med smarta designdetaljer.

Om du tar en titt på DALIs nya Bluetooth-högtalare KATCH lägger du snabbt märke till de smarta detaljerna i designen. Ramen är läckert gjuten i solitt aluminium, och på sidan hittar du ett läderhandtag som du smidigt och elegant skjuter fram så att du kan bära med dig högtalaren överallt.

På motsatta sidan döljer en liten gummiflik de olika ingångarna. KATCH finns i tre olika färger: blå, grön och rosa. DALI har noggrant valt ut de tre färgerna för att de ska sända alldeles specifika signaler om vem just du är.

Kompakt välljud

Men vad är en högtalare värd om du inte ryser när Johnny Cash gör sin tolkning av Trent Reznors smärta? DALI har gjort allt för att förhindra att du står oberörd. De har kort sagt kokat ner 30 års erfarenheter i hifi-branschen för att fylla KATCH med imponerande välljud.

De två bas-/mellanregisterelementen på 3,5 tum säkerställer att ljudet får en solid botten – även tunga hiphop-låtar hanteras med en bas som imponerar för att komma från en såhär liten bärbar högtalare. De två diskanterna skapar en överraskande rik detaljrikedom och DALI har verkligen lyckats göra en högtalare som låter mer än storleken kan få en att tro.

Och trots högtalarens kompakta mått gör den sig också bra i stora rum. Det här beror bland annat på knappen på ovansidan, där du kan skifta mellan två olika equalizer-inställningar. Den ena anpassar högtalaren för att spela ”normalt”, medan den andra justerar den för att spela i lite större rum. KATCH får här den där lilla extra skjutsen med luft som små Bluetooth-högtalare ofta saknar när de ska fylla större rum.

 

Läckra detaljer hela vägen

På sidan av KATCH sitter ett läderhandtag som elegant smyger längs högtalarens välvda sida och ner på undersidan. Här håller en liten skruv handtaget på plats, men om du försiktigt skjuter fram skruven frigörs handtaget så att du enkelt kan ta högtalaren med dig när du ska ut. Och det kommer du garanterat att känna för när du blivit lycklig ägare till design och ljudkvalitet på KATCH-nivå.

KATCH är utrustad med både Bluetooth aptX, minijack-ingång och USB-port så att du kan strömma och spela musik från i stort sett alla dina enheter. Laddaren som medföljer tankar det inbyggda batteriet på ynka två timmar, sedan kan du spela musik i upp till ett dygn. Så det dröjer innan underhållningen tystnar.

USB-porten kan ladda din smartphone eller mata en Chromecast Audio-musikstreamer med ström om du vill använda ditt nätverk för streaming. KATCH stödjer även NFC, så den kan snabbt och smidigt parkopplas för Bluetooth-överföring via din smartphone (om din smartphone stödjer den här funktionen).  

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här