HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

FRI FRAKT PÅ ALLT TILL OCH MED 18 DECEMBER

Spara 1 360:-

DALI ZENSOR 5 Golvhögtalare

{{product.price}} /par
DALI ZENSOR 5 Golvhögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{quantityModel}} par

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

ZENSOR 5 är en smal, kompakt och ekonomisk golvhögtalare som har ett snyggt och dynamiskt ljud med av äkta Hi-Fi-kvalitet. Med sin eleganta aluminiumfot och fräscha högglansfront kan den utan problem ingå i en modern inredning.

DALI ZENSOR – seriös kvalitet och snygg design i budgetklassen
Med den helt nya ZENSOR-serien har danska DALI återigen överträffat sig själva när det gäller att ge dig stort ljud för en liten peng. En stor del av tekniken har ärvts direkt från DALIs exklusiva High End-serier och den snygga designen med pianolackad front och aluminiumring runt diskanten signalerar att detta är äkta Hi-Fi in i minsta detalj.

ZENSOR-serien är ljudkvalitet och design på en förbluffande hög nivå om du tar med priset i beräkningen. Ljudbilden är musikalisk, väldetaljerad och sammanhängande, och all slags musik och filmljud förmedlas med klarhet och finess. ZENSOR-högtalarna är inte heller speciellt känsliga för elektroniken som kopplas in, så de är väldigt enkla att umgås med till vardags. Precis som alla kvalitetshögtalare kommer de dock bäst till sin rätt i en riktigt bra anläggning.

Om dina högtalare ska vara snygga, välljudande och billiga hittar du inga bättre alternativ än ZENSOR. Titta bara på konkurrenterna så ser du att ZENSOR är en sann vinnare i klassen!

Solid och elegant kabinett
ZENSOR-kabinetten är solitt konstruerade i MDF-plattor, med tvärgående balkar för att optimera styvheten och dämpa resonanser. Baffeln är elegant högglanslackad så att det är ett rent nöje att använda högtalarna utan tygfronter. En helt ny detalj är att golvmodellerna är utrustade med en diskret aluminiumfot som bidrar till den smala och moderna designkänslan.

Till alla modeller ingår gummifötter, och till golvmodellerna ingår även solida spikes så att de står orubbligt stabilt på underlaget.

Ultralätt ZENSOR-diskant med exklusiva lösningar
ZENSOR-diskanten är en 1-tums softdome som innehåller massor av spännande nytänkande. Det superlätta membranet väger bara hälften så mycket som i de flesta av marknadens alternativ, vilket är en del av hemligheten bakom det detaljerade ljudet. Under membranet har DALI dessutom placerat ett speciellt filtmaterial som effektivt reducerar ljudreflektioner från polstycket. 

Den noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet är mycket fin. Det betyder bland annat att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Utskärningen i elementets frontplatta gör det möjligt att montera diskanten tätt intill övriga element, vilket ljudbildens sammanhållning tjänar mycket på.

Precis som i DALIs dyrare serier är magnetsystemen försedda med magnetisk olja i talspolegapet. Denna mycket speciella och kostsamma olja – ”ferrofliud” – ger en dramatisk förbättring av stabiliteten och avkylningen vid höga belastningar och är en av anledningarna till att även de mindre ZENSOR-högtalarna kan spela förbluffande högt utan förvrängning.

Dynamik och detaljer på alla volymer
De rödbruna bas/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har med tiden blivit ett av DALIs varumärken, och de används även i de allra mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än typiska alternativ.

I ZENSOR-serien har DALI ännu en gång utvecklat alla element från grunden för att få högre ljudkvalitet. Talspolen består av hela fyra lager och för att kompensera för den högre vikten är tråden gjord av kopparbelagd aluminium. Tillsammans med det starka, dubbla magnetsystemet och den oerhört flexibla ”low-loss”-kantupphängningen är detta en ”motor” som reagerar extremt snabbt och exakt även på de minsta signalerna.

”Low-loss”-principen ger både gott om detaljer och en rapp och precis bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver ”komma upp i varv” för att de ska börja låta. Du kan därför glädja dig över att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller annat mixtrande.

Specifikationer

 • Kategori : Golvhögtalare
 • Diskant : 1-tums softdome
 • Bas : 2 x 5,25-tums bas/mellanregister
 • Frekvensområde (-3dB) : 43–26 500 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Känslighet : 88 dB
 • Bi-wire : -
 • Spikes ingår : Ja, samt gummifötter
 • Färg : Svart ask, ljus valnöt, vit
 • Mått : 82,5 x 16,2 x 26,7 cm HxBxD)
 • Vikt : 10,5 kg
 • 2-vägs basreflex
 • Delningsfrekvens: 2 400 Hz

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • synnerligen bra ljud för pengarna
 • oerhört kompakt för att vara en golvhögtalare
 • välbyggd med snygg finish
 • fina musikaliska allroundkvaliteter
 • fungerar även fint tillsammans med anläggningar i budgetklassen

Begränsningar

 • djupbasen är inte fullt i klass med en del större alternativ
 • kräver en hel del effekt för att spela riktigt högt
 • vissa dyrare alternativ har mer dynamik och/eller mer upplöst ljudbild

Tester

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här