HiFi Klubben

Gå till innehåll
Fyndmarknad

Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker.
Läs mer

Alltid 3 års garanti
Alltid låga priser

HEOS by Denon HEOS HomeCinema Soundbar/trådlös högtalare

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} HEOS by Denon HEOS HomeCinema Soundbar/trådlös högtalare

HEOS HomeCinema är en seriös och lättanvänd stereo-soundbar med tillhörande trådlös subbas. Här får du imponerande bra ljud på TV:n samtidigt som du får HEOS värld av trådlös multiroom-musik på köpet.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights HEOS HomeCinema – seriös, välspelande och lättanvänd soundbar-högtalare för TV-ljud och trådlös musik

 • Väldigt bra ljudkvalitet för att vara en soundbar-lösning
 • Trådlös subbas ingår
 • Full HDMI-integrering, inkl. Audio Return Channel
 • Ljudstyrkan kan regleras via TV:ns fjärrkontroll
 • Full trådlös integrering med övriga HEOS-komponenter och streamingtjänster, inkl. Spotify Connect och TIDAL

HomeCinema är HEOS-systemets soundbar-högtalare. Med sin kraftiga inbyggda stereoförstärkare och trådlösa subbas kommer den att göra underverk för ditt TV-ljud. Du får fyllig och övertygande bas i hela vardagsrummet, och ljudstyrkan kan du styra via TV:ns fjärrkontroll.

Du får även HDMI-in/ut, inkl. Audio Return Channel, vilket gör både anslutning och användning mycket enklare. Samtidigt får du högsta möjliga ljudkvalitet från all utrustning du ansluter.

Via din smartphone eller surfplatta har du tillgång till varje vrå av HEOS trådlösa värld, inklusive musiktjänster och multiroom-integrering med HEOS-spelare i resten av ditt hem. HEOS-appen trycker upp alla konkurrenter mot väggen när det gäller användarvänlighet, och du har fullständig överblick över all din musik, med albumomslag och alla funktioner, oavsett om du använder HEOS HomeCinema på egen hand eller tillsammans med andra HEOS-produkter.

Du kan placera HomeCinema på en hylla under TV:n eller hänga den på väggen via det integrerade nyckelhålsfästet. För det här ändamålet medföljer en monteringsmall som gör det mycket lättare att borra hålen exakt rätt och få ett snyggt resultat.

Ljudkvaliteten i främsta rummet
HEOS-systemet är utvecklat av Denon som är en av världens äldsta och mest välrenommerade hi-fi-tillverkare. Det här gör att HomeCinema levererar en ljudkvalitet som ligger i topp för den här kategorin. Man har valt en stereolösning för att ge dig en fin och naturlig ljudupplevelse till både film och musik. Den trådlösa subbasen som medföljer kan du placera på en diskret plats i vardagsrummet. Därifrån kommer den att utgöra en solid prick över i, med massor av botten och dynamik – utan att du behöver dra fula kablar till anläggningen. Eftersom subbasen tar hand om basen är soundbar-högtalaren mindre än 10 cm djup. Det här är en liten extra bonus väl värd att ta med i beräkningen.

Även om HomeCinema främst är en stereolösning har den också inbyggda dekodrar för flerkanaliga filmljudsformat som Dolby Digital (Plus) och DTS. Det betyder att du t.ex. kan njuta av extra fin DTS-ljudkvalitet från en direktansluten Blu-ray-spelare. Om du vill kan du också leka med de inbyggda Virtual Surround-funktionerna, som i vissa fall kan ge dig en överraskande bra surround-känsla för filmljud.

HEOS HomeCinema finns i svart finish.

Tryckfel i iOS-versionen av HEOS by Denon-appen
– vilket lett till en märklig installationsanvisning

Tryckfelsnisse har smugit sig in i iOS-versionen av HEOS by Denon-appen. Följden har blivit en installationsanvisning som kan vara ganska förvillande – särskilt om du ska lägga till HEOS HomeCinema i ditt system.

När du ska lägga till en ny HEOS-enhet i ditt system ger appen anvisningen:

"Anslut ljudkabeln mellan hörlursuttaget på TV:n och AUX IN-ingången på baksidan av HEOS HomeCinema..."

Detta är fel, och den rätta anvisningen lyder istället:

"Anslut ljudkabeln mellan hörlursuttaget på din iOS-enhet och AUX IN-ingången på baksidan av HEOS-enheten."

Texten kommer att rättas till i en kommande uppdatering strax efter årsskiftet, men vi är säkra på att du får många härliga ljud- och musikupplevelser med ditt HEOS-system innan dess!

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Väldigt bra ljudkvalitet för att vara en soundbar-lösning
 • Trådlös subbas ingår
 • Full HDMI-integrering, inkl. Audio Return Channel
 • Kan utökas med Bluetooth via USB-dongel (köps separat)
 • Ljudstyrkan kan regleras via TV:ns fjärrkontroll
 • Renodlad stereokonfiguration ger bättre ljud, särskilt vid musiklyssning
 • Inbyggda dekodrar för flerkanaliga Dolby Digital/DTS-ljudformat (Virtual Surround)
 • Stödjer Spotify Connect, TIDAL, Napster, Deezer m.fl.
 • Internetradio
 • Ytterst användarvänlig styrning via app (Apple iOS/Android)
 • Enkel att installera
 • Strömmar din egen musik från PC och nätverkshårddisk, samt direkt från smartphone/surfplatta
 • Helt trådlös integrering med övriga HEOS-komponenter
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Både digital och analog ljudingång (optisk, koaxial, minijack)
 • Mindre än 10 cm djup
 • Integrerat väggfäste (monteringsmall medföljer)

Begränsningar

 • Kan inte byggas ut med trådlösa surround-bakhögtalare
 • Anslutning av TV kräver kabel (HDMI, optisk eller analog minijack), resten sker trådlöst
 • Kan endast styras via app (inte PC/Mac)
 • Stödjer inte streaming av musikfiler från Mac-datorer eller Apple-nätverkshårddiskar (ännu)
 • Stereoljudbilden inte i nivå med en riktig stereoanläggning med separata högtalare
 • Äkta Hi-Fi-lösningar ger fortfarande bättre ljudkvalitet

Beskrivning

HEOS HomeCinema – så enkelt är det att få bra ljud på TV:n
HomeCinema är en seriös och genomarbetad lösning för ditt TV-ljud, och därför får du naturligtvis också hjälp med konfigurationen så att du kan börja lyssna så snabbt och smärtfritt som möjligt. Precis som på de andra HEOS-produkterna utförs wi-fi-inställningarna en gång, sedan hjälper HEOS-appen dig med hur du går vidare.

Starta TV:n, välj önskad anslutning (HDMI eller optisk) och läs in IR-koderna från din TV-fjärrkontroll i HomeCinema med ett par enkla knapptryckningar. Det här är mycket enklare än det låter, och om du kopplar in HomeCinema via HDMI – vilket är den mest optimala lösningen – behöver du inte ens göra det. Sen går det nämligen automatiskt via den så kallade HDMI-CEC-funktionen.

Har du placerat HomeCinema tillsammans med TV:n på en hi-fi-möbel kan soundbar-högtalaren i vissa fall täcka över TV:ns IR-mottagarsensor, som vanligtvis sitter längst ner på TV-ramen. Men då ansluter du bara medföljande "IR-blaster" på baksidan HomeCinema, sedan skickar den fjärrkontrollsignalen vidare till TV:n.

HEOS by Denon – ett trådlöst och komplett hifi-streamingsystem för hela hemmet
Besök HEOS-hemsidan här

HEOS är ett komplett och flexibelt hifi-system för multiroom-streaming. Det är utvecklat av Denon som är en av världens äldsta och mest välrenommerade hifi-tillverkare. HEOS levererar en kombination av ljudkvalitet, teknik och unik flexibilitet som håller absolut toppklass på en spännande och snabbt växande marknad.

HEOS-systemet består i grunden av fyra trådlösa högtalare (HEOS 1, HEOS 3, HEOS 5 och HEOS 7), en trådlös musikspelare för din egen anläggning (HEOS Link), en trådlös förstärkare (HEOS Amp) samt en TV-soundbar med trådlös subbas (HomeCinema). Med det här systemet kan du fylla hela ditt hem med trådlös musik i hög kvalitet, och via en enkel och elegant app kan du styra alltsammans via din smartphone eller surfplatta (iOS/Android). Ingen kabelanslutning till nätverket behövs.

Med den lilla HEOS 1 kan du till och med klicka fast en smart batteri/Bluetooth-modul (HEOS 1 Go Pack) så att du kan ta med högtalaren när du lämnar huset. Sen kan du spela musik var som helst från din smartphone, t.ex. på campingturen. När du kommer hem sticker du bara kontakten i väggen – sen är högtalaren åter igen en integrerad del av ditt HEOS-system.

Övriga HEOS-spelare kan också utökas med Bluetooth via samma lilla USB-dongel som används på Go Pack. På så sätt har du en given möjlighet att ta med dem till sommarstugan och få mycket större ljud än med HEOS 1. Allt som behövs är ett vägguttag.

Eftersom HEOS i hög grad är en programvarubaserad produkt kan du även se fram emot en rad nya funktioner längre fram, till exempel integrering med fler musiktjänster. De här uppdateringarna kommer att bli tillgängliga via internet efter hand som de utvecklats färdigt. På så sätt kommer ditt HEOS-system att bli bättre och bättre med tiden – helt automatiskt!

Få lyxljud på TV:n med HomeCinema
Du har säkert redan upptäckt att ljudet i dagens TV-apparater är lika platt som TV:n själv. Soundbar-högtalaren HEOS HomeCinema löser problemet utan att du behöver bereda plats åt en hel anläggning i vardagsrummet. Placera din soundbar under TV:n (på vägg eller hylla), och ställ den trådlösa subbasen på något diskret ställe – sen har du gett dig själv en mycket större upplevelse varje dag, både till film och vanliga TV-program.

Även om HomeCinema fortfarande inte är någon äkta stereo- eller hemmabioanläggning är den ett stort steg i rätt riktning. Och den integrerar naturligtvis perfekt med övriga trådlösa HEOS-komponenter, inklusive tjänster för musikstreaming på nätet.

Unik och suverän integrering med Denons hifi-system
HEOS har utvecklats för att kunna integreras perfekt med nyare Denon-baserade stereo- och hemmabioanläggningar. När den trådlösa musikspelaren HEOS Link väl har kopplats till förstärkaren eller receivern startar den själv anläggningen när HEOS-appen aktiveras. Den ansluter dessutom till förstärkarens/receiverns volymkontroll så att allt kan styras via appen. På så sätt får du både full användarvänlighet från det trådlösa systemet, plus den höga ljudkvalitet en riktig hifi-anläggning besitter. En unik och genomtänkt detalj som tar din HEOS-upplevelse upp i toppklassen.

Njut av all världens musik via Spotify Connect, TIDAL och mycket annat
HEOS är fullt integrerat med streamingtjänsterna TIDAL, Deezer m.fl, och du får även stöd för Spotify Connect, så du har tillgång till fler än 20 miljoner låtar från Spotify-appen som du redan är väl bekant med från din smartphone eller surfplatta.*

Med HEOS kan du även strömma hela din musiksamling från PC och nätverkshårddisk. Som pricken över i kan du strömma musik som finns lokalt på din eller någon annans smartphone eller surfplatta (iOS/Android). Det kan till exempel vara låtar som ännu inte finns tillgängliga på streamingtjänsterna. Du kan lyssna på tiotusentals internet-radiostationer, ansluta externa USB-lagringsmedia eller en analog ljudkälla och sedan strömma musiken från dessa till hela ditt HEOS-system.

HEOS-app – trådlös användarvänlighet i särklass
HEOS har tagits fram för att styras trådlöst via wifi med hjälp av den kostnadsfria HEOS-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik med en användarvänlighet du aldrig sett maken till.

Appen är svensk, och oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

HEOS har självklart tänkt på hela familjen när det gäller användningen. I många andra streamingsystem måste hela familjen samsas om samma konfiguration, spellistor, spelkö osv. I HEOS kan varje användare ha ett helt eget användarkonto. Så när du startar HEOS ser du bara dina egna spellistor, dina favoriter, din historik, ditt Spotify-konto med dina spellistor osv. Likaså, när tonåringen i familjen loggar in på HEOS från sin enhet, får han eller hon se sin egen historik, sina egna inställningar osv.

Snabb och enkel installation
HEOS är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Första gången du konfigurerar en HEOS-enhet behöver du bara ha lösenordet till ditt trådlösa nätverk till hands – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Alla efterföljande HEOS-enheter läggs sen till på ett kick utan att du behöver några nätverkskunskaper eller koder. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

Trådlös hifi i hela ditt hem
HEOS är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig HEOS-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna, och HEOS begränsar inte kvalitetsnivån. Du kan själv bestämma hur bra din stereoanläggning eller hemmabio ska vara. Det är bara att botanisera bland Denons många stereoförstärkare eller hemmabioreceivrar.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning.

Om du i ett mindre rum vill ha en äkta stereoljudbild och möjlighet att få större ljudtryck så kan du till exempel skaffa två stycken HEOS 1 eller HEOS 3 och konfigurera dem till att spela höger och vänster kanal i stereo. En riktig hifi-anläggning kommer fortfarande att låta bättre, men om du vill slippa att ha en separat anläggning stående så är det här en utmärkt kompromiss.

Tänk på att HEOS ger dig möjlighet att välja mellan två olika standby-inställningar, nätverksstandby och dvala (deep standby). Om din spelare alltid ska vara redo att användas – till exempel till TV:n eller huvudanläggningen i vardagsrummet – så väljer du den första inställningen.

I de rum där du inte spelar musik så ofta kan du välja dvala. Då får du trycka på spelaren och vänta ett ögonblick innan du börjar använda den, men i gengäld går standby-förbrukningen ända ner till 0,5 watt, precis som t.ex. på Denons miljövänliga hemmabioreceivrar. Det här är absolut något som gör din elräkning grönare i längden.

HEOS kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. HEOS ger dig alla möjligheter.

HEOS är ett nytt streaming-system och därför stödjer det också den senaste trådlösa tekniken. Alla 802.11 a/b/g/n-standarder stöds både i det gamla 2,4 GHz-bandet och över det nya och mindre trafikerade 5 GHz-bandet.**

Lyft ljudkvaliteten med en ännu bättre D/A-omvandlare
HEOS Link är bestyckad med en högkvalitativ, inbyggd Burr-Brown PCM5102 D/A-omvandlare (DAC), men om du går i audiofila tankar kan du välja att ansluta en ännu bättre extern DAC via den optiska digitalutgången och lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare kan du direktansluta HEOS Link digitalt och utnyttja kvaliteterna i förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** Om du vill utnyttja 5 GHz-bandet måste den allra första konfigurationen av HEOS ske via en 5 GHz-kompatibel smartphone eller surfplatta. På så sätt överförs den nätverksinformation som behövs till HEOS. Därefter kan du använda systemet via både 2,4 GHz- och 5 GHz-enheter.

Specifikationer

 • Soundbar/trådlös högtalare
 • Inbyggd trådlös dual-band-nätverksfunktion (2,4 GHz/5 GHz)
 • Fjärrkontroll via gratis app till iOS/Android
 • IR-inlärning för din TV-fjärrkontroll (ej nödvändigt med HDMI)
 • Automatisk på (från nätverksstandby)
 • Byter automatiskt från musik till TV-ljud när du slår på TV:n
 • 4 valfria standard-lägen: Movie, Music, Night Mode, Dialog Enhancer
 • Bestyckning, soundbar: 2 x rektangulära bas/mellanregister, 2 x 20 mm softdome-diskanter, bi-ampad 4-kanals digital klass D-förstärkare
 • Bestyckning, subbas: 2 x 5,25 tum, digital klass D-förstärkare
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, Napster, Deezer m.fl.*
 • Internetradio (MP3/WMA/AAC)
 • Stödjer streaming av musik som lagrats lokalt på iOS (iTunes) och Android
 • Ljudformat: Dolby Digital/Dolby Digital Plus/DTS (Virtual Surround), MP3, AAC, ALAC, WMA, FLAC (inkl. lossless), WAV**
 • Maximal upplösning: 16 bit/48 kHz
 • 400 MHz 32-bit Floating Point DSP
 • Anslutningar: HDMI-in/ut (med Audio Return Channel), optisk, koaxial, Ethernet, analog ljudingång (stereo minijack), USB-lagringsmedia (både FAT32 och NTFS-formaterade)
 • Valfri stand-by: 4,5 watt (nätverksstandby), 0,5 watt (dvala)
 • Medföljande tillbehör: HDMI-kabel, optisk kabel, Ethernet-kabel, minijack-konfigurationskabel, IR Blaster, fötter i två storlekar
 • Integrerat väggfäste med "nyckelhål" (monteringsmall medföljer)
 • Mått: 101,7 x 8,2 x 9,4 cm (soundbar), 17,1 x 31,3 x 33,2 cm (subbas) (BxHxD)
 • Vikt: 2,8 kg (soundbar), 6,6 kg (subbas)
 • Färg: Svart

* Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.

** För tillfället stöds ej formaten Apple "Fairplay", WMA DRM och WMA Lossless. Låtar som köpts med Apples DRM-skydd FairPlay kan uppgraderas.

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här