HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Bowers & Wilkins CCM7.5 Takhögtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Bowers & Wilkins CCM7.5 Takhögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

CCM7.5 är en exklusiv tvåvägs takhögtalare som kan tillfredsställa de kräsnaste öron. Med ett starkt 6-tumselement, Nautilus-diskant och avancerade lösningar överallt kan du se fram emot både musik och filmljud av mycket hög kvalitet.

B&W CCM7.5 – tvåvägs takhögtalare för kräsna

CCM7.5 är en exklusiv tvåvägs takhögtalare som tillfredsställer även mycket kräsna öron. Den är bestyckad med ett gediget 6-tumselement och en Nautilus-laddad diskant, och om du inte har behov av den extra råstyrka och det ännu finare ljud som de dyrare modellerna i serien har, är detta ett perfekt alternativ. Både ljudkvaliteten och de tekniska lösningarna ligger på en märkbart högre nivå än i den billigare CCM6-serien, och tack vare den integrerade backboxen är monteringen oproblematisk under alla förhållanden.

Oavsett om du lyssnar på musik eller filmljud så ger CCM7.5 dig prestanda och råstyrka som kan mäta sig med många fina högtalare av traditionell konstruktion. Om du vill ha inbyggnadsljud av toppklass överallt i huset är CCM7.5 ett enastående alternativ. Du kan till exempel montera den i taket ovanför matbordet eller i sovrummet och glädja dig i åratal åt det rena, luftiga och dynamiska ljudet.

Audiofilt filmljud i taket
Tack vare den unika 45-gradiga vinklingen av elementen har du en reell möjlighet att inreda en komplett hemmabio av hög kvalitet uteslutande med dolda högtalare i taket. Ett perfekt alternativ om betong, glas eller andra hinder gör det omöjligt att bygga in högtalarna i väggen. Och om du ändå ska gå igenom hela arbetet med att planera och utföra en inbyggnadslösning så kan du väl lika gärna se till att du får maximal ljudkvalitet?

Exklusiva B&W-lösningar garanterar särklassigt ljud
Det fylliga och dynamiska ljudet från CCM7.5 beror inte minst på det 6 tum stora bas/mellanregisterelementet med membran av papp och Kevlar samt gedigna, gjutna chassin. Det är av samma typ som dem som sitter i B&W:s kritikerrosade CM-serie, vilket säger en hel del om kvaliteten. Tack vare detta har CCM7.5 tillräckligt med råstyrka för att kunna fylla ett vanligt vardagsrum med ljud av mycket hög kvalitet.

Den unika Nautilus-pipan som sitter på baksidan av softdome-diskanten är en teknik som är hämtad direkt från B&W:s High End-serier. Pipan fungerar i princip som ett omvänt horn och är fylld med ljudabsorberande material. På så sätt elimineras all oönskad energi från membranets baksida som annars skulle ha kunnat färga återgivningen av de högsta frekvenserna.

Och det slutar inte där. Delningsfiltren i CCM7/CWM7-högtalarna är utrustade med ultra-High End-kondensatorer av typen Mundorf Supreme, och den integrerade backboxen är stagad efter B&W:s exklusiva Matrix-princip, som eliminerar "kabinettljud". B&W har valt att ge CCM7.5 en backbox för att få helt optimal klang och eliminera all okontrollerbar påverkan från utrymmet bakom högtalaren. Det betyder också att du utan problem kan montera högtalaren i varje tak som har plats för den rymliga backboxen.

Här hittar du tekniska ritningar

Specifikationer

 • Kategori : 2-vägs högtalare för inbyggnad i tak
 • Diskant : 1-tums softdome med Nautilus-pipa
 • Bas : 6-tums flätad Kevlar/papp
 • Frekvensområde (-6dB) : 52–28 000 Hz
 • Impedans : 8 ohm (6,5 ohm min)
 • Känslighet : 88,5 dB
 • Färg : Matt vit (kan målas)
 • Mått : 35,5 x 35,5 cm (BxH)
 • Monteringshål: 33,2 x 33,2 cm (BxH)
 • Minsta djup bakom högtalaren (mätt från monteringsplanet): 18,4 cm
 • Höjd från monteringsplanet: 6,5 mm
 • Backbox: Inbyggd

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning