HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

OSYNLIGT LJUD I HELA DITT HEM

BOKA ETT GRATIS MÖTE >>

Bowers & Wilkins CWM7.3 In-wall högtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Bowers & Wilkins CWM7.3 In-wall högtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

CWM7.3 är en stor, kompromisslös och audiofil trevägs in-wall-högtalare med FST-mellanregister och teknik direkt hämtad från B&W:s mest exklusiva serier. Ska ljudet byggas in i väggen får du svårt att hitta något bättre än det här!

B&W CWM7.3 – exklusiv trevägs in-wall-högtalare av kompromisslös kvalitet

CWM7.3 är en stor, kompromisslös och audiofil trevägs in-wall-högtalare som tillfredsställer även mycket kräsna öron. Till skillnad från den billigare CWM7.4 är den bestyckad med hela två gedigna 6-tumsbasar, och som kronan på verket får du dessutom B&W:s unika FST-mellanregister som ger dig en kristallklar återgivning av röster och instrument.

CWM7.3 är den största modellen i B&W:s High End-serie CI700. Jämfört med den billigare CI600-serien har 700-modellerna ännu bättre element, exklusivt delningsfilter och integrerat backbox-kabinett med Flowport-basreflexport. Det ger fullständig kontroll över de djupa frekvenserna och en markant förbättrad ljudkvalitet till musik och filmljud.

Både till musik och hemmabio
Oavsett om du lyssnar på musik eller filmljud så ger CWM7.3 dig prestanda och råstyrka som utan problem kan mäta sig med många traditionella högtalare av exklusiv klass. CWM7.3 är ett perfekt val till din huvudanläggning där det ska låta så bra som möjligt, och den kan användas både till stereon eller som fronthögtalare i hemmabion. CWM7.3 är också en suverän centerhögtalare, och då kan diskant/mellanregistersektionen roteras 90 grader så att du får korrekt spridning av ljudet.

Toppenkvalitet lönar sig i längden
Om du vill ha inbyggnadsljud av högsta kvalitet är CWM7.3 en ultimat lösning, som eventuellt kan kompletteras med 7-seriens mindre vägg- och takhögtalare till sido/bakhögtalare och i andra rum. Och om du ändå ska gå igenom hela arbetet med att planera och utföra en inbyggnadslösning så kan du väl lika gärna se till att du får maximal ljudkvalitet? Jämfört med totalkostnaden för en ombyggnation är extrakostnaden för högtalare av hög klass en droppe i havet – och det suveräna ljudet är något du kommer att ha glädje av i många, många år framöver.

Exklusiva B&W-lösningar garanterar särklassigt ljud
CWM7.3 har en bestyckning som får många traditionella "lådhögtalare" att rodna förläget. Den stora stjärnan är det "kantlösa" FST-mellanregistret som har membran av flätad Kevlar. Denna lösning hittar du även i en rad av B&W:s allra bästa högtalare, inklusive deras allra mest exklusiva 800-serie. FST-mellanregistret har en suverän återgivning av detta svåra frekvensregister, men kan däremot inte spela bas. De lägsta oktaverna tas i stället hand om av hela två 6-tumselement med membran av papp och Kevlar samt gedigna, gjutna chassin.

En annan teknik som kommer direkt från B&W:s High End-serier är den unika Nautilus-pipan som är monterad på baksidan av softdome-diskanten. Pipan fungerar i princip som ett omvänt horn och är fylld med ljudabsorberande material. På så sätt elimineras all oönskad energi från membranets baksida som annars skulle ha kunnat färga återgivningen av de högsta frekvenserna.

Och det slutar inte där. Delningsfiltren i CCM7/CWM7-högtalarna är utrustade med ultra-High End-kondensatorer av typen Mundorf Supreme, och den integrerade backboxen är stagad efter B&W:s exklusiva Matrix-princip, som eliminerar "kabinettljud".

Unik backbox för optimalt ljud
B&W har valt att konstruera CWM7.3 enligt basreflexprincipen för att få en helt optimal ljudkvalitet. Det kräver ett kabinett, så CWM7.3 är utrustad med en integrerad backbox. På så sätt elimineras all okontrollerbar påverkan från utrymmet bakom högtalaren, och du får samtidigt fördelen av B&W:s exklusiva Flowport-teknik i basreflexporten.

Som en helt unik finess ingår en extra "reservoir-box" som utökar kabinettvolymen och därför gör det möjligt att få en ännu djupare basåtergivning. Om det finns plats i väggen bör du definitivt använda denna extra backbox – och det är inte ens krångligt, reservoir-boxen är nämligen försedd med gångjärn så att den kan föras in genom högtalarens vanliga monteringshål. Den integrerade backboxen innebär också att du utan problem man montera CWM7.3 i alla väggar, utan att behöva fundera på saker som brandsäkerhet.

Här hittar du tekniska ritningar

Specifikationer

 • Kategori : 3-vägs högtalare för inbyggnad i vägg
 • Diskant : 1-tums softdome med Nautilus-pipa
 • Mellanregister : 4-tums flätad Kevlar
 • Bas : 2 x 6-tums flätad Kevlar/papp
 • Frekvensområde (-6dB) : 43–28 000 Hz
 • Impedans : 4 ohm (3 ohm min)
 • Känslighet : 90 dB
 • Färg : Matt vit (kan målas)
 • Mått : 27,6 x 73,6 cm (BxH)
 • Basreflexkonstruktion
 • Sektionen med mellanregister och diskant kan roteras 90 grader för centerhögtalare
 • Monteringshål: 25,1 x 71,1 cm (BxH)
 • Minsta djup bakom högtalaren (mätt från monteringsplanet): 10,2 cm
 • Höjd från monteringsplanet: 6,5 mm
 • Backbox: Inbyggd, extra reservoir-box ingår
 • Mått, reservoir-box: 22,0 x 36,0 x 6,0 cm (BxHxD)

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning