Hopp til innhold

HIFI SCENEN TALKS
TITIYO

Titiyo är en av våra mest kritikerrosade popstjärnor. Sedan debuten 1989 har hon utmärkt sig med hitsinglar som Come Along och Longing for Lullabies tillsammans med Kleerup. Men på sitt nya album 13 Gården har hon bytt ut de engelska texterna mot vårt svenska modersmål för att på så sätt kunna skriva mer personliga texter om sitt eget liv – från de tidiga tonåren till det liv hon lever idag i Stockholm.

Albumet gräver djupare i Titiyos privatliv på ett sätt som skiljer sig från hur det varit på hennes tidigare utgivningar. Bland annat tar det avstamp i hur hon kom ut ur en period då hon känt att hon stod och stampade på samma ställe musikaliskt, mitt bland alla höga förväntningar hon hade på sig efter den stora succén med Come Along år 2000. 

Jag var skitarg. Jag var på riktigt dåligt humör – och det hade jag varit ett tag. Så jag gick in i en musikaffär och sa: Jag vill ha det sämsta, billigaste keyboard ni har, och med värsta tänkbara ljud! Det var helt enkelt för att jag inte ville vara rädd att sätta mig ner och spela något själv.

På albumet har Titiyo samarbetat med en annan av Sveriges stora popstjärnor och låtskrivare, Jonathan Johansson, som även han sjunger och skriver på svenska. Förutom producent Dante Kinnunen och David Lindvall då, plus en rad andra musikaliska samarbetspartners som tittat förbi den lilla studion i Stockholm och hjälpt till att forma albumet.

Största delen av albumet skapades i stunden. Några av låtarna bara kom till oss ur det blå. Flera av låtarna blev till här i studion, där alla har kommit med egna idéer som vi provat.