HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

Juni

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Raymond Hedum jobbar i vår butik i Sarpsborg. Han har valt ut en anläggning som består av två DALI OPTICON 6-golvhögtalare och en integrerad NAD C368-förstärkare. – NAD-förstärkaren är ett krutpaket utan dess like! Du kan koppla in TV:n, skivspelare, CD-spelare och andra källor du använder. Här kan du montera en HDMI-modul för att få fullt utbyte av förstärkaren även till TV:n, rekommenderar Raymond.

DALI OPTICON-högtalarna ger dig en härligt upplöst diskant som lyfter fram detaljerna i musiken. De kan spela både klassiskt och rock på ett engagerande sätt som Dali klarar på ett helt enastående sätt. Högtalarna har en lagom storlek och blir inte alltför dominerande, och finns i flera färger som kan passa in i ditt vardagsrum. – Ljudet är luftigt och detaljerat, och mellanregistret sitter som en smäck. Kort sagt en engagerande högtalare som ger dig en härlig musikupplevelse med en snygg baslinje i botten, säger Raymond.

Raymond rekommenderar att du lägger till en Bluesound BluOS-inbyggnadsmodul till NAD-förstärkaren. Då kan du streama musik från de bästa musiktjänsterna där ute och får tillgång till radio och lagrad musik. Du kan också njuta av MQA Studiomaster-filer från TIDAL som ger oslagbar ljudkvalitet. Genom att ladda ner appen till din telefon kan du njuta av det bästa från den digitala musikvärlden.

För att visa anläggningens kvaliteter rekommenderar Raymond låten Veto av engelska artisten Sohn. Det här är electronica som verkligen lockar fram de bästa egenskaperna i anläggningen. – Låten börjar med en med en kristallklar röst, följ av synthesizer med en tung basgång med rejält tryck. Produktionen och mixen är så pass bra att det här nog är den låt jag spelat mest när jag demar. När du vrider volymen mot max får du en enorm ljudbild som verkligen fyller rummet du befinner dig i med härliga rytmer, säger Raymond.

– Jag rekommenderar den här anläggningen å det starkaste till alla som gillar riktigt fett ljud. Här får du en otroligt grym musikanläggning med kvaliteter som uppfyller alla krav, anser Raymond.