HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

Juli och augusti

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Preben Moberg är 19 år och jobbar i HiFi Klubbens butik på Hamar. Han studerar webbutveckling vid NTNU på Gjøvik i Norge och lägger mycket av fritiden på musik – antingen som DJ, ljudtekniker eller på klubben där han jobbar. – – Som student har man inte alltid så mycket pengar att sätta sprätt på, så jag har valt en anläggning du inte har råd att inte köpa, säger Preben. Han har satt ihop en trådlös Bluesound POWERNODE 2-stereoförstärkare och två kompakta Bowers & Wilkins 707-högtalare. – Den här anläggningen ligger i en rimlig prisklass men är sjukt bra!

Bluesounds stereoförstärkare låter dig streama musik via surfplatta, Bluetooth eller direkt från ett USB-minne. Den stödjer även TIDAL, Spotify Connect och Deezer. – Den fungerar lika bra till filmer som till en grym spellista från TIDAL Master eller en bra LP-skiva. Här kan du både streama musik och lyssna på radio utan att behöva lägga en massa tid och pengar på onödiga boxar. Den ser bra ut och passar i alla uppsättningar, anser Preben. – Dessutom är förstärkaren redo för multiroom om man vill köpa fler högtalare när lönen från sommarjobbet trillar in fortsätter han.

Högtalarna i 707-serien är väldigt kompakta och kan lätt placeras i en bokhylla eller på en TV-bänk. – Därför behöver man inte lägga pengar på stativ och kan placera dem där de passar bäst i rummet, förklarar Preben. Både röster och instrument återges detaljrikt och utan färgning, och du får den kvalitet du förväntar dig från Bowers & Wilkins. – Jag är väldigt förtjust i basen i de här högtalarna. Det gör att man kan se en film och få bästa möjliga punch i skottväxlingar och explosioner!

– Personligen skulle jag ha satsat på att skaffa både högtalarna och förstärkaren i vitt. Nya 706-serien är väldigt snygg, stram och stilren. Den ser ut som en liten högtalare i den mer exklusiva 800-serien, anser Preben. När han ska visa hur bra ljud man får ut av anläggningen väljer han att spela Hey Now av indierockarna i London Grammar. – Du känner den i magen och kommer garanterat att få gåshud. I varje fall får jag det varje gång jag hör den, säger Preben.