HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

September

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Vi möter Thomas Carlsen från HiFi-klubbens butik i Lillestrøm. – Med den här anläggningen får du en ljudbild som är stor, varm, engagerande och svår att slita sig från, säger Thomas. Anläggningen han har valt utgörs av ett par Bower&Wilkins 705 S2-högtalare, den integrerade förstärkaren Denon PMA 2500NE och en Pro-ject Xtension 9-skivspelare.

– 705 S2 är en snygg elegant stativhögtalare som levererar en ljudbild som är mycket större än man kan tro med tanke på storleken, och den toppmonterade diskanten bjuder på ett fantastiskt tredimensionellt stereoperspektiv. I kombination med Denons PMA 2500NE får du stensäker kontroll över högtalarna, som kan tackla även de mest krävande partierna i musiken, förklarar Thomas.

– Med Pro-Jects snygga skivspelare som ljudkälla får du en oslagbar anläggning. Den massiva konstruktionen blockerar vibrationer utifrån och internt i spelaren, och tillsammans med den precisa tonarmen låter den pickupen jobba helt ostört, säger Thomas. – Xtension 9 förtjänar en bra pickup, och därför skulle jag rekommendera Ortofon Quintet Black. Den här moving coil-pickupen spårar helt fantastiskt och shiabata-slipningen gräver sig djupt ner i spåren för att leverera en kristallklar och precis ljudbild!

För att leverera en komplett, oförglömlig ljudupplevelse har Thomas lagt till en RIAA/pickup-förstärkare från Pro-ject mellan spelaren och förstärkaren. – Phonobox DS tar bort nästan allt brus, så allt du har kvar är en perfekt ljudupplevelse, anser Thomas.

När Thomas ska testa anläggningen han har satt ihop väljer han att spela låter The Spoils av Massive Attack. – Det här är Massive Attack som vi vill höra dem, med sitt karakteristiska elektroniska trip-hop-sound, medan Hope Sandoval från Mazzy Star bidrar med vacker sång. Systemet placerar sångerskan i ett helt perfekt fokus mitt mellan högtalarna. Tillsammans med henne hör man tunga basanslag och exakt perkussion. Lägg också märke till orkestern som sakta tilltar och byggs upp mot ett crescendo i refrängen. Det stora ljudet från stråkarna låter mycket bredare och högre än man skulle kunna tro med tanke på högtalarnas placering, säger han.