HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens anläggning

En dynamisk drömanläggning

Cristoffer Paulshus handlade på HiFi Klubben redan som 13-åring, och så snart han fick möjlighet blev han också anställd. I dag tar musiken nästan upp all plats i hans liv. Han jobbar på HiFi Klubben Kristiansand, frilansar som musikmanager, plus att han lyssnar på sin anläggning så fort han får chansen.

Cristoffers anläggning består av två DALI RUBICON 8-golvhögtalare, en NAD M32-förstärkare och en Pro-ject The Classic-skivspelare. Det här är en anläggning som han komponerat på ett nästintill vetenskapligt sätt.

Hur kom du fram till den här anläggningen?
Min pappa har alltid haft sinne för bra ljud, och även jag har alltid letat efter de bästa musikupplevelserna. När jag fick jobb på HiFi Klubben var det första jag gjorde faktiskt att lyssna på min favoritmusik på ALLA kombinationer av förstärkare och högtalare.

Jag var nära att välja förstärkaren NAD C388 och ett par RUBICON 6 golvhögtalare. Men jag var tvungen att jämföra dem med bestarna – RUBICON 8. Så snart jag bytte öppnade ljudbilden upp sig. Sången blev luftig och basen slog emot mig. Det fick mig att köpa dem med en gång. Senare bytte jag till NAD M32-förstärkaren som gav högtalarna ännu mer liv. Nu är det helt enkelt en drömanläggning!

Vad är det som gör anläggningen så bra?
Den ger en väldigt öppen ljudbild. Även de minsta detaljerna väcks till liv och sprids i rummet. Plus att den här NAD-förstärkaren kan uppgraderas. Jag har uppgraderat min med en BLU-OS 2-modul, så att den kan jobba tillsammans med multiroom-högtalare från Bluesound. Det här gör att jag också kan spela musik trådlöst i hifi-kvalitet från min smartphone.

Vad använder du anläggningen till?
Precis allt. Jag ser på film, spelar spel, lyssnar på vinyl och streamar från TIDAL. Jag lyssnar också på mixar från de artister jag jobbar med eftersom den återger musiken på ett helt fantastiskt sätt! Jag har ännu inte hittat ett medium som inte gör sig bra på den här anläggningen.

När njuter du som mest av att lyssna?
Jag är kanske lite av en ljudnörd, men jag använder de flesta av mina vakna timmar till att lyssna på musik. Det har jag alltid gjort. Jag sätter på en platta vare sig det är dag eller natt och slår mig ner i en stol bara för att låta mig svepas med av musiken. Det är terapi för mig när jag kommer hem från jobbet eller om jag helt enkelt har en stund över och tar en kopp kaffe. 

Vad tycker andra om din anläggning?
Jag har bott i ett kollektiv i 3 år nu. När jag fick den här anläggningen märkte jag att de andra blev mer musikintresserade. Vi sitter ofta och bara lyssnar tillsammans.

Med Bluesound upptäckte de att hifi inte behöver vara svårt. Vi använder alla det systemet och det är häftigt att vi kan upptäcka en massa ny musik som vi enkelt kan dela med varandra.

Vad gillar du bäst att lyssna på via anläggningen?
Jag älskar musik som övertygar. Det blir ofta att jag lyssnar på metal och hardcore-punk. Här är det inga halvmesyrer. Det här är inga genrer som man vanligtvis förknippar med hifi-ljud. Men det finns absolut undantag.

David Maxim Micic – The Flock (Prog-metal)
Den här låten har punch, är välproducerad och visar på ett bra sätt hur mycket kraft det finns i den här anläggningen. Den börjar med ett trumkomp som har rejält med tryck och slutar i ett fantastiskt arrangemang med en sångerska som har ljus röst över en djup botten med bas. Dynamiken är fantastisk och den här låten har en unik närvaro på just den här anläggningen.

Zhu – Cold Blooded (Electronica)
Inte direkt metal, men ett bra exempel på elektronisk musik med kreativitet och dynamik, som åter igen är nyckelord för den här anläggningen. Sången i refrängen efter första versen öppnar upp ljudbilden så att jag får gåshud.

Har du planer på att bygga ut din anläggning?
Jag har planer på att skaffa förstärkarmodulen DD-AP1 för att få bättre ljud på skivspelaren eftersom jag lyssnar på en hel del vinyl nuförtiden. Om jag skulle önska mig en enda sak så skulle det vara att anläggningen hade rumskorrektion, men annars är det verkligen en drömanläggning.

Bilde 06.09.2018, 18 08 43.jpg

2018-06-01 20.06.11.jpg