Hopp til innhold
36 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Massiv råstyrka, suverän ljudkvalitet samt design och finish i världsklass. Det här High End-effektsteget driver alla högtalare helt överlägset.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M22.2 – 2 x 300-watts High End klass D-effektförstärkare med ljud, råstyrka och design i absolut världsklass

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
 • Kan bryggkopplas till 1 x 900 watt i 8 ohm
M22.2 är en analog klass D-effektförstärkare i High End-klass med suveränt rent ljud och nästan outtömlig råstyrka, även vid väldigt krävande högtalarbelastningar. Alltsammans med minimal strömförbrukning och i ett kabinett som är mycket mer kompakt än de du brukar se hos andra analoga High End-konstruktioner.

Effekten är hela 2 x 300 watt, och NAD:s unika digitala PowerDrive-teknik gör det möjligt att få fram musikens dynamiska urladdningar utan förvrängning ur alla högtalare och vid alla ljudtryck. Du får både obalanserade och balanserade ingångar (RCA/XLR), så du kan kombinera M22.2 med varje högkvalitativ förförstärkare på marknaden. En given partner är naturligtvis NAD:s egen M12 som matchar den häftiga designen och den härliga finishen i tungt, massivt aluminium.

Alla fördelarna från klass D – utan nackdelarna
NAD:s kompromisslösa användning av tekniken med klass D-switching gör det möjligt att ha en förstärkare där ända upp till 90 % av energin skickas ut genom högtalarna som ljuv musik istället för att värma kylflänsarna. M22.2 presterar en neutral, transparent och dynamisk återgivning helt utan klinisk eller "digital" karaktär. Med andra ord får du allt det bästa från switch-principen men slipper de nackdelar som ofta följer med på köpet. Om du tillhör dem som hittills hävdat att traditionella analoga förstärkare är det enda rätta så är du skyldig dig själv att uppleva M22.2.

Bryggkoppling till sanslösa 1 x 900 watt
Till skillnad från ursprungsmodellen M22 kan M22.2 bryggkopplas till ett monoeffektsteg via en omkopplare på baksidan. Med den här inställningen får du sanslösa 900 watt att leka med i 8 ohm. Och det handlar om 900 watt i kompromisslös High End-kvalitet! Med två bryggkopplade M22.2 som monoblock har du tillräckligt med effekt för att driva vilket högtalarsystem som helst till yttersta gränsen med total kontroll. Bryggkopplingen ger dig också lägre harmonisk förvrängning i förstärkarna och bättre ljudkvalitet i största allmänhet, även vid låga nivåer.

Den här lösningen är självklart inte gratis, men jämfört med många High End-alternativ är det här faktiskt ett riktigt kap. Kolla själv vad du måste betala för att få en lika välspelande lösning från andra tillverkare (om du hittar en). Då kommer du att inse att NAD har skapat något helt genialiskt här!

M22.2 finns med silvrig aluminiumfinish.

NAD M22.2 – 2 x 300-watts effektförstärkare med ljud, råstyrka och design i absolut världsklass
M22.2 är uppbyggd kring den exklusiva klass D-förstärkarmodulen nCore från Hypex. Det här är en teknik som redan ligger i den audiofila klassen men som NAD har trimmat ytterligare för att uppnå Masters-specifikationer. Resultatet är en ljudkvalitet som har fått även hårdkokta analogentusiaster att kapitulera.

Störningar, förvrängning och kliniskt "digitalt" ljud har eliminerats till den milda grad att du kommer att tappa hakan och bara njuta av det perfekta ljudet. Även vid väldigt höga ljudtryck och tungdrivna högtalare presterar M22.2 helt överlägset. Det här beror inte minst på NAD:s geniala PowerDrive-krets som här har implementerats i sin senaste, digitala skepnad.

PowerDrive ser löpande till att optimera förstärkarens strömresurser, vilket gör att du får ut mycket bättre råstyrka och dynamik från musik och högtalare. PowerDrive levererar rejält med kraft för musikens impulser – till exempel bastrummor – och i de här urladdningarna kan M22.2 leverera mer än 700 watts dynamisk effekt i 4 ohm och ända upp till 1 000 watt i 2 ohm. Det betyder stabilitet, dynamik och en övertygande realistisk ljudbild – det kvittar nästan vad du utsätter förstärkaren för.

NAD Masters Series – välkommen till Audiofil 2.0
Med den andra generationen av Masters-serien har NAD skapat en serie High End-produkter som sätter nya standarder både när det gäller ljudkvalitet, flexibilitet och användarvänlighet. De har dragit nytta av alla de senaste teknologiska landvinningarna för att ge dig högsta möjliga musiknjutning, och design och finish är också i absolut världsklass.

Masters-serien får fram absolut max av de nya digitala musikkällorna, samtidigt som den lämnar dörren på glänt till den analoga världen. Alltsammans med högsta möjliga användarvänlighet och maximalt utnyttjande av de nya trådlösa möjligheterna. Ett koncept som NAD själva har valt att kalla "Audiofil 2.0" – dagens kompromisslösa musiknjutning.

NAD:s geniala MDC-moduler gör att du kan konfigurera din anläggning så att den uppfyller just ditt behov perfekt, oavsett om du vill spela musik från en smartphone, CD-spelare, dator, vinylspelare, internet eller något annat. Och till skillnad från konkurrenterna kan du också göra det imorgon när utvecklingen har tagit ett steg framåt.

Obs! Masters-komponenterna är byggda för att fungera optimalt tillsammans med jordade vägguttag. Om du inte har jordade uttag kan du istället jorda dina apparater inbördes. Fråga i butiken hur du ska gå till väga.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Kan bryggkopplas till 1 x 900 watt i 8 ohm via omkopplare på baksidan
 • Exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Gain-justering i 3 steg
 • Väldigt låg energiförbrukning i förhållande till kraftresurserna
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
 • Automatisk på/av via 12 V trigger-ingång

Begränsningar

 • Bara ett par högtalarterminaler

Tillbehör till NAD M22.2

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm300 watt
Uteffekt 8 ohm300 watt
Förvrängning (THD)0,1%
Dämpningsfaktor800
Dynamisk effekt400 watt

Rekommenderade produkter

DALI EPICON 6 Golvhögtalare
DALI EPICON 6
Golvhögtalare
129 996:- / par
3