Hopp til innhold

NADM22.2Effektförstärkare

Massiv råstyrka, suverän ljudkvalitet samt design och finish i världsklass. Det här High End-effektsteget driver alla högtalare helt överlägset.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

NAD M22.2 – 2 x 300-watts High End klass D-effektförstärkare med ljud, råstyrka och design i absolut världsklass

M22.2 är en analog klass D-effektförstärkare i High End-klass med suveränt rent ljud och nästan outtömlig råstyrka, även vid väldigt krävande högtalarbelastningar. Alltsammans med minimal strömförbrukning och i ett kabinett som är mycket mer kompakt än de du brukar se hos andra analoga High End-konstruktioner.

Effekten är hela 2 x 300 watt, och NAD:s unika digitala PowerDrive-teknik gör det möjligt att få fram musikens dynamiska urladdningar utan förvrängning ur alla högtalare och vid alla ljudtryck. Du får både obalanserade och balanserade ingångar (RCA/XLR), så du kan kombinera M22.2 med varje högkvalitativ förförstärkare på marknaden. En given partner är naturligtvis NAD:s egen M12 som matchar den häftiga designen och den härliga finishen i tungt, massivt aluminium.

Alla fördelarna från klass D – utan nackdelarna
NAD:s kompromisslösa användning av tekniken med klass D-switching gör det möjligt att ha en förstärkare där ända upp till 90 % av energin skickas ut genom högtalarna som ljuv musik istället för att värma kylflänsarna. M22.2 presterar en neutral, transparent och dynamisk återgivning helt utan klinisk eller "digital" karaktär. Med andra ord får du allt det bästa från switch-principen men slipper de nackdelar som ofta följer med på köpet. Om du tillhör dem som hittills hävdat att traditionella analoga förstärkare är det enda rätta så är du skyldig dig själv att uppleva M22.2.

Bryggkoppling till sanslösa 1 x 900 watt
Till skillnad från ursprungsmodellen M22 kan M22.2 bryggkopplas till ett monoeffektsteg via en omkopplare på baksidan. Med den här inställningen får du sanslösa 900 watt att leka med i 8 ohm. Och det handlar om 900 watt i kompromisslös High End-kvalitet! Med två bryggkopplade M22.2 som monoblock har du tillräckligt med effekt för att driva vilket högtalarsystem som helst till yttersta gränsen med total kontroll. Bryggkopplingen ger dig också lägre harmonisk förvrängning i förstärkarna och bättre ljudkvalitet i största allmänhet, även vid låga nivåer.

Den här lösningen är självklart inte gratis, men jämfört med många High End-alternativ är det här faktiskt ett riktigt kap. Kolla själv vad du måste betala för att få en lika välspelande lösning från andra tillverkare (om du hittar en). Då kommer du att inse att NAD har skapat något helt genialiskt här!

M22.2 finns med silvrig aluminiumfinish.

Höjdpunkter

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
 • Kan bryggkopplas till 1 x 900 watt i 8 ohm
Robert Larsson
Linköping
99 butikerHitta närmaste butik
Robert Larsson

Vår
Expertbedömning

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Kan bryggkopplas till 1 x 900 watt i 8 ohm via omkopplare på baksidan
 • Exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Gain-justering i 3 steg
 • Väldigt låg energiförbrukning i förhållande till kraftresurserna
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
 • Automatisk på/av via 12 V trigger-ingång

Tekniska specifikationer

Dämpningsfaktor800
Dynamisk effekt400 watt
Förvrängning (THD)0,1%
Uteffekt 4 ohm300 watt
Uteffekt 8 ohm300 watt

Tillbehör till NAD M22.2

Rekommenderade produkter

DALI EPICON 6 Golvhögtalare
DALI EPICON 6
Golvhögtalare
129 996:- / par