Gå till innehåll

Argon DAC1 D/A-omvandlare

{{product.ribbonText}}

DAC1 är en kompakt och prisvärd D/A-omvandlare för dig som vill njuta av musik från datorn i äkta Hi-Fi-kvalitet på anläggningen utan att det kostar mer än absolut nödvändigt. Du får en helt digital signalöverföring via USB och solid aluminiumfinish.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Argon DAC1 – D/A-omvandlare för äkta Hi-Fi-ljud på anläggningen från din PC/Mac

DAC1 är en kompakt och prisvärd D/A-omvandlare – en perfekt lösning för dig som vill njuta av musik från datorn i äkta Hi-Fi-kvalitet på anläggningen utan att det kostar mer än absolut nödvändigt. Med DAC1 får du en helt digital signalöverföring via USB eller optisk/koaxial anslutning), vilket ger dig mycket bättre ljud än via datorns brusiga analoga minijack-uttag. Finishen håller också toppklass med en solid konstruktion i massivt aluminium.

Viktig information angående Windows 7

Den förinstallerade programvaran i DAC1 är dessvärre inte kompatibel med Windows 7 operativsystem. En enkel uppgradering ordnar detta.

Få det bästa ut av musiken på datorn och musiktjänster på internet

Oavsett om du spelar musik som du har på hårddisken, eller om du prenumererar på en online-tjänst som WiMP, Spotify eller Play, så kan DAC1 hjälpa dig att överföra ljudkvaliteten oförstörd till anläggningen. Eller låt oss säga som så här: Om din musikfil håller CD-kvalitet får du CD-kvalitet på anläggningen!

Med DAC1 får du samtidigt det bästa ut av online-musiktjänsterna. Även om de ännu) inte kör med full CD-kvalitet så kan du i vissa fall komma nära – om du kringgår datorns analoga utgång vill säga. Och när du har 10 miljoner låtar så nära till hands är det ju synd om du ska gå miste om en stor del av nöjet.

Klarar högupplöst ljud och andra digitala signalkällor

Trots sina blygsamma mått är Argon DAC1 en mycket mångsidig produkt. Utöver att förbättra ditt datorljud kan du också använda den till att uppgradera ljudet från t.ex. din DAB-radio eller en äldre CD/DVD-spelare. Till detta kan du använda den optiska eller koaxiala digitalingången.

DAC1 stöder högupplösta musikfiler ända upp till 24-bit/96 kHz på alla digitala ingångar. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer tydligt att höra skillnad i form av en avsevärt förbättrad detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Högupplösta musikfiler i 24 bitar blir allt vanligare på marknaden och kan bland annat fås på Blu-ray-skivor eller i filer som hämtas från internet, t.ex. från det norska bolaget 2L. När du hämtat hem filerna kan du spela äkta högupplöst musik från datorn och låta DAC1 ge dig en komplett upplevelse på anläggningen.

DAC1 finns i svart aluminiumfinish Gun metal).

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • stöder både vanligt och högupplöst ljud 24 bitar/96 kHz)
 • USB-port samt optisk och koaxial ljudingång
 • prisvärd, solid och kompakt
 • kan även användas för att uppgradera ljudet från DAB-radio m.m.

Begränsningar

 • ingen trådlös signalöverföring
 • ej avsedd för ljud från iOS/Android-apparater smartphones m.m.)
 • ingen asynkron teknik
 • ingen digital ljudutgång

Beskrivning

Din PC/Mac förtjänar ordentlig ljudkvalitet
Om du tillhör dem som har sin musik på datorn så är risken stor att du inte får fullt utbyte av härligheterna. De inbyggda högtalarna är löjeväckande dåliga och de flesta separata datorhögtalare på marknaden är det heller inte mycket bevänt med.

Även om du har anslutit datorn till din stationära anläggning finns det fortfarande mängder av ljudförsämrande flaskhalsar som alla gör sitt till för att försämra din musikupplevelse. Datorns billiga inbyggda D/A-omvandlare är av bedrövlig kvalitet och den analoga minijack-kontakten är full av störningar och förvrängning från hörlursförstärkaren och annat. Med DAC1 slipper du ifrån alla dessa flaskhalsar och banar väg för ren, audiofil musiknjutning från datorn.

OBS: När du ska spela musik från t.ex. iTunes eller Windows Media Player bör du se till att ansluta DAC1 till datorn innan du startar programmet. En del program reagerar inte på anslutna externa enheter om de har startats först.

Du kan hämta uppgradering här

Argon DAC1 FAQ

Specifikationer

  • Stereo PCM-D/A-omvandlare
  • Maximal bitrate: 24-bit/96kHz
  • Digitala ingångar: USB, optisk, koaxial
  • Analog ljudutgång: H/V (RCA)
  • Kretsuppsättning: 24-bitars Wolfson WM-8740 (DAC), TI-DIR9001 (digital receiver), TENOR-TE7022 (USB-dekoder), NS-LM4562 (OPAmp)
  • Strömförsörjning medföljer
  • Mått: 8,0 x 5,3 x 11,5 cm (BxHxD)
  • Vikt: 0,3 kg
  • Färg: Svart (Gun metal)

  Recensioner

  4,4

  Baserat på 8 recensioner från kräsna medlemmar

  Adam Lindfors

  Hela min anläggning fick sig ett ordentligt lyft av denna DAC. Har svårt att tro att något annat alternativ skulle vara mer prisvärt

  42 månader sedan

  Nils Samuelsson

  Prisvärd liten DAC med de ingångar man behöver.<br>Sitter just nu inkopplad till en dator via usb.<br>Trots att det inte är asynkron usb överföring, blev det ett jätte-lyft på ljudet. Känns som man fick ytterligare en oktav i båda frekvensändar.<br>Ett kanonköp !!!

  51 månader sedan

  Jan Zetterberg

  Prisvärd liten DAC som jag köpte till grabben. Väl investerade pengar för att väcka HiFi-intresset

  57 månader sedan

  Mattias

  Mycket trevlig liten pryl. Enorm skillnad på musikkvaliteten efter att jag bytte till denna från 3,5 mm överföring. Värd varenda krona!!

  58 månader sedan

  Vistor

  Fick låna hem den ett par dagar för att själv testa om jag upplever förbättrad ljudupplevelse. Gjorde blindtest med och utan lådan. jag och min musikerkompis hör oftast ingen skillnad och om det är en skillnad är den varken till det bättre eller sämre. Lådan hade alltså lika gärna vara fylld med sand. Det kan hända att folk med annan utrustning hör skillnad men med min anläggning NAD C316BEE och B&W 685 är det bortkastade pengar.

  63 månader sedan

  Arbion Kabashi

  Är oerhört nöjd med denna! Fyller alla mina behov och man kan inte begära så mycket mer än så!<br>Ett stort tack till Hifiklubben i Jönköping för den service man fick. Nästan att man hade köpt produkten bara för servicens skull!

  63 månader sedan

  Markus Johansson

  Riktigt prisvärd dac,rekommenderas.

  64 månader sedan

  Airplay

  Över all förväntning! Jag kör Apple airplay och chansade på denna p.g.a bra komponenter, mycket för pengarna. Och vilket kap! Jag var egentligen bara ute efter "bra nog", men detta är ju bättre än min gamla KI Signature CD till sju tusen ... Punkt 1: kontrollerad bas, har aldrig varit tuffare. Den går djupt, men rinner inte ut i ludd. Punkt 2: framåt, rytm, transienter, liv och glöd. Jag körde en AB test mellan CD-spelaren inte blind dock och det låter fräschare. Precis som det ska vara. Hurra!

  66 månader sedan

  ARGON AUDIO - HÖG KVALITET, LÅGT PRIS

  Argon Audio är Hi-Fi Klubbens eget märke som alltid ger dig enastående valuta för pengarna. Så länge Argon Audio är med i matchen finns det ingen ursäkt för att låta dåligt ljud förstöra tillvaron!

  • Mycket bättre än no-name-lösningar
  • Suverän kvalitet till priset
  • Genomtänkt design
  • Testade av Hi-Fi Klubben
  • Både kablar, tillbehör och Hi-Fi-komponenter

  Läs mer om Argon

  Mer läsning

  Boka en demo

  På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

  Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här