Gå till innehåll

Argon MiniDac D/A-omvandlare

{{product.ribbonText}}

Argon MiniDac är en praktisk och enkel lösning om du vill överföra digitalt TV-ljud till stereon. Den är ett bra komplement till alla TV-apparater som har optisk digitalutgång. Det medföljer en optisk digitalkabel på 1,5 meter.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Argon MiniDac – överför digitalt TV-ljud till stereon

Argon MiniDac är en skänk från ovan om du bara har digital ljudutgång på din platt-TV. Med hjälp av denna lilla och överkomliga box kan du omvandla det digitala TV-ljudet till analogt stereoljud som sedan överförs till stereon i strålande kvalitet med hjälp av vanliga RCA-kablar. Argon MiniDac är mycket liten och kan gömmas bakom anläggningen utan problem.

Det blir allt vanligare att platta TV-apparater bara har optisk digitalutgång för ljudet. Detta är inget problem för en hemmabioförstärkare, eftersom den har de ingångar och dekodrar som behövs. Om du däremot vill spela digitalt TV-ljud i en vanlig stereoanläggning har du hittills fått problem eller behövt ta till förhållandevis kostsamma alternativ.

Enkel och billig D/A-omvandlare för många ändamål

Även om Argon MiniDac inte är helt gratis är den ändå det avgjort billigaste och enklaste sättet att överföra digitalt TV-ljud till stereon. Eftersom den har både optisk och koaxial digitalingång kan du även använda den till andra signalkällor, till exempel om du vill ha bättre ljud från datorn utan att behöva investera mer pengar än nödvändigt. Med hjälp av den inbyggda omkopplaren kan du välja vilken ljudkälla du vill lyssna på.

OBS! Argon MiniDac passar t.ex, till alla TV med digital PCM ljudutgång Samsungs C-, D- och ES-serie och nyare modeller från Panasonic, LG, Sharp m.fl.). På många TV skall den digitala PCM-signalen väljas i menyn för ljudinställningar.

Beskrivning 

Specifikationer

 • D/A-omvandlare
 • Digitalingångar: Optisk, koaxial (med omkopplare)
 • Stöd för samplingsfrekvenser: 32 / 44,1 / 48 kHz och 24bit/192 kHz
 • Ljudutgång: H/V stereo (RCA/phono)
 • Strömförsörjning och optisk kabel 1,5m ingår
 • Mått: 4,2 x 2,2 x 4,1 cm (BxHxD)
 • Vikt: 25 gram
 • Färg: Svart

Recensioner

3,0

Baserat på 4 recensioner från kräsna medlemmar

Kimmo Ulltjärn

Som en tidigare resencent skrivit: Ljudet sjunker ibland för en kort stund. På min enhet var det dock relativt ofta, ett flertal gånger på 10 minuter. Kan inte rekommenderas.

3 månader sedan

Fredrik Darmell

Ljudet sjunker ibland för en väldigt kort stund

45 månader sedan

David Österberg

Funkar kanon. Liten och smidig så lätt att gömma om man vill.

49 månader sedan

Martin

+ Good sound quality, small <br><br>-short optical cable <br>-still quite costly <br>

50 månader sedan

ARGON AUDIO - HÖG KVALITET, LÅGT PRIS

Argon Audio är Hi-Fi Klubbens eget märke som alltid ger dig enastående valuta för pengarna. Så länge Argon Audio är med i matchen finns det ingen ursäkt för att låta dåligt ljud förstöra tillvaron!

 • Mycket bättre än no-name-lösningar
 • Suverän kvalitet till priset
 • Genomtänkt design
 • Testade av Hi-Fi Klubben
 • Både kablar, tillbehör och Hi-Fi-komponenter

Läs mer om Argon

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här