Hopp til innhold
Trådlös högtalare

Bowers & Wilkins Formation Flex

4 998:-st.
Nypris 5 998:-Spara 1 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Stockholm Sveavägen
Exklusiv trådlös högtalare för dig som vill ha gedigen toppkvalitet i en smidig och kompakt lösning. Inkl. multiroom.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins Formation Flex – kompakt trådlös högtalare med suveränt ljud, exklusiv finish samt möjlighet till multiroom och surround

 • Enastående ljudkvalitet för att vara en så här kompakt trådlös högtalare
 • Design, finish och trådlöst nätverk i världsklass
 • Spotify Connect, TIDAL/TIDAL Direct*, Qobuz, SoundCloud, internetradio, AirPlay 2, Bluetooth m.m.
 • Smidig konfigurering och trådlös kontroll via system-app
 • Kan användas på egen hand, i stereopar, tillsammans med Formation Bar och Formation Bass, som trådlösa bakhögtalare i surround samt i Formation-system för multiroom

Formation Flex är en kompakt trådlös högtalare med kvalitet, design och finish i världsklass. Du kan använda den på egen hand, i stereopar, i Formation-system för multiroom och som trådlösa bakhögtalare i surround tillsammans med Formation Bar och Formation Bass. Så möjligheterna är nästintill oändliga.

Det elegant kabinettet har ett snyggt utförande i textil, glas och aluminium och de exklusiva dedikerade elementen för diskant och bas/mellanregister bygger på lösningar som ursprungligen utvecklades till B&Ws legendariska 800-serie. Det ger dig ett fylligt och detaljerat ljud som du aldrig skulle ha väntat dig från en så kompakt trådlös högtalare.

Ett suveränt stabilt, flexibelt och användarvänligt system för trådlös musik

Du kan kombinera Flex med andra Formation-enheter i ett komplett state-of-the-art multiroom-system, och det otroligt stabila mesh-nätverket säkerställer att du alltid kan njuta av musik i högsta möjliga kvalitet utan att bli störd av oönskade pauser, eko-effekter och andra wifi-relaterade nackdelar.

Du styr alltsammans via system-appen och den musiktjänst du föredrar. Eller så kan du använda den smarta touchknappen på ovansidan av Flex för att starta och stoppa musiken, reglera ljudstyrkan och gruppera den med någon annan Formation-enhet. Om du till exempel spelar musik i vardagsrummet via Formation Audio kan du blixtsnabbt med några få knapptryckningar på topplattan få musiken att även spela på din Flex i köket. För det behöver du alltså inte dra upp telefonen ur fickan.

Formation Flex finns i svart utförande.

Digital signalbehandling och Dynamic EQ som tänjer fysikens lagar

Formation Flex är bestyckad med en högeffektiv digital klass D-förstärkare på 2 x 50 watt. Fördelarna med den här principen är att den inte tar mycket plats och har en blygsam värmeutveckling. I kombination med digital signalbehandling (DSP) i state-of-the-art-klass har de lyckats uppnå prestanda som du aldrig tidigare hört från en högtalare av den här relativt blygsamma storleken.

Via den inbyggda förstärkaren styr DSP:n den bas-equalizer (Dynamic EQ) som gör att Formation Flex kan gå mycket djupare än vad som annars skulle vara möjligt i ett så pass kompakt kabinett. I takt med att ljudstyrkan blir kraftigare höjer DSP:n den nedre gränsfrekvensen så att elementen fortfarande kan leverera med topprestanda utan förvrängning eller överbelastning. Om du trots det vill ha ännu mer och bättre bas kan du komplettera med en trådlös Formation Bass-subbas.

Full trådlös kontroll med dedikerad app

Bowers & Wilkins system-app ger dig en fin överblick över ditt Formation-system. Du får också tillgång till ett ymnighetshorn av musik via Spotify Connect och TIDAL Direct som bägge spelar direkt från den Spotify- eller TIDAL-app du redan är bekant med. Det betyder att du alltid har all världens musik inom räckhåll, inklusive albumomslag och alla funktioner. Formation stödjer även den audiofila musikspelaren Roon (PC/Mac), Qobuz (inkl. 24-bit), SoundCloud och andra streamingtjänster. Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst och i hög kvalitet via både AirPlay 2 och Bluetooth AAC/aptX HD.

Otroligt stabilt mesh-nätverk

Formation är uppbyggd kring ett trådlöst mesh-nätverk som är betydligt mer stabilt och ger dig bättre täckning än en vanlig wifi-lösning. I ett mesh-system skapar de olika enheterna tillsammans ett eget nätverk inbördes, där varje enhet själv hittar den mest optimala vägen till bästa möjliga signalstyrka.

Bowers & Wilkins har utvecklat mesh-nätverket från grunden och har i detta en helt egen teknisk plattform. Det säkerställer en orubbligt stabil drift och perfekt trådlös synkronisering mellan högtalarna. Systemet behöver bara ha trådlös tillgång till din router, sedan sker all kommunikation ”bakom kulisserna”, utan att belasta resten av ditt nätverk.

Formation-enheterna bidrar var och en till att förbättra täckningen, och på så sätt får du ett bättre trådlöst nätverk ju fler enheter du lägger till. Formation ger dig kort sagt bästa möjliga trådlösa nätverk till din musik, utan de avbrott och flaskhalsar du kan uppleva med andra system.

Bowers & Wilkins system-app – trådlös multiroom-kontroll i hela ditt hem

Via den kostnadsfria system-appen hanterar du konfigurering, gruppering och reglering av ljudstyrka på dina olika enheter medan du styr musiken från den app du vanligtvis spelar från, till exempel Spotify.

De olika Formation-komponenterna stödjer varandra fullt ut, så du kan få musik i hög kvalitet trådlöst i varje rum av ditt hem, eventuellt kompletterat med AirPlay 2-högtalare i sekundära rum. De första inställningarna ordnar du också snabbt. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sedan är processen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad via system-appen.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive Apple Music, YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Bluetooth – smart och smidigt för alla

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om någon av dina gäster vill spela något från sin smartphone. Via Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2. Bluetooth-funktionen stödjer både Apple AAC- och aptX HD-formatet som kan överföra ljud i 24 bit och ge en imponerande bra ljudkvalitet trådlöst.

Njut av all världens musik i 24-bitars HD-kvalitet med Roon och Qobuz

Roon är en datorbaserad musikspelare som är populär bland audiofila musikälskare över hela världen. Med Roon kan du via datorn spela 24-bitars ljudfiler som du hämtat från internet – till exempel från amerikanska HDtracks – och Roon är också integrerad med TIDAL HiFi, där du kan streama ett snabbt växande antal musikalbum i en kvalitet på 24 bit/96 kHz (MQA).

Så länge datorn är påslagen kan du styra musiken som finns på Roon från din smartphone. Bara det är ett stort framsteg jämfört med tidigare datorbaserade musikspelare där du var tvungen att gå bort till tangentbordet för att välja musik. En annan audiofil möjlighet är tjänsten Qobuz som erbjuder både streaming och nedladdning i 24-bit/96 kHz-kvalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående ljudkvalitet för att vara en så här kompakt trådlös högtalare
 • Design, finish och trådlöst nätverk i världsklass
 • Kan användas som trådlösa surround-bakhögtalare tillsammans med Formation Bar och Formation Bass
 • Två stycken kan konfigureras för att spela tillsammans i L/R-stereo
 • Touchknapp på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/ljudstyrka/gruppering)
 • Behöver inte anslutas via kabel till din router
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio m.m.
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/96kHz (Qobuz / TIDAL HiFi via Roon)
 • Bluetooth v4.1, inkl. aptX HD och AAC
 • Enkel installation via app
 • Helt trådlös multiroom-integrering och perfekt synkronisering med övriga Formation-enheter
 • Streaming av din egen musiksamling från PC/Mac, smartphone och surfplatta

Begränsningar

 • Vissa alternativ stödjer fler streamingtjänster
 • Kräver två stycken för stereoljud
 • Ingen inbyggd mikrofon för röststyrning
 • Inget hörlursuttag eller tvåvägs Bluetooth-funktion
 • Ingen inlärning av IR-signaler
 • Ingen ingång för externa musikkällor eller USB-medier
 • Kan inte sättas i deep/offline-standby

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)50-28.000 Hz
Förstärkare50 watt
Storlek diskant1"
Storlek bashögtalare4"