Hopp til innhold
Trådlös högtalare

Bowers & Wilkins Formation Wedge

7 990:-st.
Nypris 11 798:-Spara 3 808:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Göteborg Sisjön
Fantastiskt klart och fylligt ljud, fantastisk design, exklusiv finish och teknik i världsklass. En helt unik trådlös högtalare – inkl. multiroom.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins Formation Wedge – trådlös högtalare med unik ljudkvalitet, finish i världsklass och möjlighet till multiroom

 • Fantastisk ljudkvalitet, råstyrka och detaljrikedom för att vara en fristående trådlös högtalare
 • Design, finish och trådlöst nätverk i världsklass
 • Spotify Connect, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio, AirPlay 2, Bluetooth m.m.
 • Smidig konfigurering och trådlös kontroll via system-app
 • Helt trådlös multiroom-integrering med övriga Formation-enheter

Formation Wedge är en trådlös högtalare med kvalitet, design och finish som ligger på en nivå du aldrig tidigare upplevt. Även i ett större vardagsrum kan du lyssna på musik från streamingtjänster och Bluetooth med en imponerande bred och dynamisk ljudbild, och den unika designen finns i både svart/valnöt och silver/vitt, så du kan få ett optimalt visuellt uttryck även i de mest exklusivt inredda hem.

Det elegant formpressade bakre kabinettet i trä och de exklusiva dedikerade elementen för diskant och mellanregister bygger på lösningar som ärvts direkt från B&W:s legendariska 800-serie. Med ytterligare en inbyggd 6-tums subbas och hela 2 x 120 watt kan du se fram emot musikaliska upplevelser med en fyllighet, realism och detaljrikedom som du aldrig skulle ha förväntat dig från en fristående trådlös högtalare.

Ett suveränt stabilt, flexibelt och användarvänligt system för trådlös musik

Du kan kombinera Wedge med andra Formation-enheter i ett komplett state-of-the-art multiroom-system, och det otroligt stabila mesh-nätverket säkerställer att du alltid kan njuta av musik i högsta möjliga kvalitet utan att bli störd av oönskade pauser och andra wifi-relaterade nackdelar.

Du styr alltsammans via system-appen och den musiktjänst du föredrar. Eller så kan du använda den smarta touchknappen på ovansidan av Wedge för att starta och stoppa musiken, reglera ljudstyrkan och gruppera den med någon annan Formation-enhet. Om du till exempel spelar musik i vardagsrummet via Formation Audio kan du blixtsnabbt med några få knapptryckningar på topplattan få musiken att även spela på din Wedge i köket. För det behöver du alltså inte dra upp telefonen ur fickan.

Formation är en helt ny teknikplattform som utvecklats av Bowers & Wilkins själva, ända ner till sista raden kod. Denna totala kontroll ger dem stora möjligheter att löpande uppdatera och uppgradera systemet, och du kan lita på att framtiden kommer att bjuda på många nya spännande funktioner och nya medlemmar i Formation-familjen.

Formation Wedge finns i utförandena svart/valnöt och silver/vitt.

Exklusiv högtalarbestyckning för suveränt ljud

Under den exklusiva ytan hittar du en rad tekniska lösningar som placerar Wedge i en helt egen klass. Det har till exempel blivit plats för två av B&W:s unika FST Continuum-mellanregisterelement som säkerställer en överlägsen återgivning av röster och instrument.

De två exklusiva Carbon Dome-diskanterna är en annan unik B&W-lösning som får med även allra finaste detaljerna i ljudet. Den inbyggda subbasen på hela 6 tum med en dedikerad förstärkareffekt på 80 watt får du överlägsen bas med precision och djup.

Det ligger heller inte någon tillfällighet bakom kabinettets speciella form. B&W har valt att montera elementen i 120 graders vinkel för att uppnå en optimal spridning av ljudet och en ljudbild som är så realistisk det bara går att få från en fristående högtalare.

Massiv effekt, digital signalbehandling och Dynamic EQ tänjer fysikens lagar

Wedge är bestyckad med en högeffektiv digital klass D-förstärkare på 2 x 120 watt. Fördelarna med den här principen är att den inte tar mycket plats och har en blygsam värmeutveckling. I kombination med digital signalbehandling (DSP) i state-of-the-art-klass har de lyckats uppnå prestanda som du aldrig tidigare hört från en högtalare av den här relativt blygsamma storleken.

Via den inbyggda förstärkaren styr DSP:n den bas-equalizer (Dynamic EQ) som gör att Wedge kan gå mycket djupare än vad som annars skulle vara möjligt i ett så pass kompakt kabinett. Vid blygsamma ljudstyrkor kan Wedge gå ända ner till 35 Hz, vilket är lika djupt som traditionella golvhögtalare kan gå. I takt med att ljudstyrkan blir kraftigare höjer DSP:n den nedre gränsfrekvensen så att elementen fortfarande kan leverera med topprestanda utan förvrängning eller överbelastning.

Dynamic EQ är en genial princip som Bowers & Wilkins även använder i flera av sina bästa subbasar. För dig innebär det här ett fantastiskt klart och dynamiskt ljud med en bas som utan problem kan fylla ett vanligt vardagsrum. Om du trots det vill ha ännu mer och bättre bas kan du komplettera med en trådlös Formation Bass-subbas.

Full trådlös kontroll med dedikerad app

Bowers & Wilkins system-app ger dig en fin överblick över ditt Formation-system. Du får också tillgång till ett ymnighetshorn av musik via Spotify Connect och TIDAL Direct som bägge spelar direkt från den Spotify- eller TIDAL-app du redan är bekant med. Det betyder att du alltid har all världens musik inom räckhåll, inklusive albumomslag och alla funktioner. Formation stödjer även den audiofila musikspelaren Roon (PC/Mac), Qobuz (inkl. 24-bit, SoundCloud och andra streamingtjänster. Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst och i hög kvalitet via både AirPlay 2 och Bluetooth AAC/aptX HD.

Otroligt stabilt mesh-nätverk

Formation är uppbyggd kring ett trådlöst mesh-nätverk som är betydligt mer stabilt och ger dig bättre täckning än en vanlig wifi-lösning. I ett mesh-system skapar de olika enheterna tillsammans ett eget nätverk inbördes, där varje enhet själv hittar den mest optimala vägen till bästa möjliga signalstyrka.

Bowers & Wilkins har utvecklat mesh-nätverket från grunden och har i detta en helt egen teknisk plattform. Det säkerställer en orubbligt stabil drift och perfekt trådlös synkronisering mellan högtalarna. Systemet behöver bara ha trådlös tillgång till din router, sedan sker all kommunikation ”bakom kulisserna”, utan att belasta resten av ditt nätverk.

Formation-enheterna bidrar var och en till att förbättra täckningen, och på så sätt får du ett bättre trådlöst nätverk ju fler enheter du lägger till. Formation ger dig kort sagt bästa möjliga trådlösa nätverk till din musik, utan de avbrott och flaskhalsar du kan uppleva med andra system.

Bowers & Wilkins app – trådlös multiroom-kontroll i hela ditt hem

Via den kostnadsfria system-appen hanterar du konfigurering, gruppering och reglering av ljudstyrka på dina olika enheter medan du styr musiken från den app du vanligtvis spelar från, till exempel Spotify.

De olika Formation-komponenterna stödjer varandra fullt ut, så du kan få musik i hög kvalitet trådlöst i varje rum av ditt hem, eventuellt kompletterat med AirPlay 2-högtalare i sekundära rum. De första inställningarna ordnar du också snabbt. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sedan är processen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad via system-appen.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive Apple Music, YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Bluetooth – smart och smidigt för alla

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om någon av dina gäster vill spela något från sin smartphone. Via Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2. Bluetooth-funktionen stödjer både Apple AAC- och aptX HD-formatet som kan överföra ljud i 24 bit och ge en imponerande bra ljudkvalitet trådlöst.

Njut av all världens musik i 24-bitars HD-kvalitet med Roon och Qobuz

Roon är en datorbaserad musikspelare som är populär bland audiofila musikälskare över hela världen. Med Roon kan du via datorn spela 24-bitars ljudfiler som du hämtat från internet – till exempel från amerikanska HDtracks – och Roon är också integrerad med TIDAL HiFi, där du kan streama ett snabbt växande antal musikalbum i en kvalitet på 24 bit/96 kHz (MQA).

Så länge datorn är påslagen kan du styra musiken som finns på Roon från din smartphone. Bara det är ett stort framsteg jämfört med tidigare datorbaserade musikspelare där du var tvungen att gå bort till tangentbordet för att välja musik. En annan audiofil möjlighet är tjänsten Qobuz som erbjuder både streaming och nedladdning i 24-bit/96 kHz-kvalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fantastisk ljudkvalitet, råstyrka och detaljrikedom för att vara en fristående trådlös högtalare
 • Design och finish i världsklass
 • Touchknapp på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/ljudstyrka/gruppering)
 • Inbyggt, otroligt stabilt mesh-nätverk (wifi)
 • Behöver inte anslutas via kabel till din router
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio m.m.
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/96 kHz (Qobuz / TIDAL HiFi via Roon)
 • Bluetooth v4.1, inkl. aptX HD och AAC
 • Enkel installation via system-app
 • Helt trådlös multiroom-integrering och perfekt synkronisering med övriga Formation-enheter
 • Streaming av din egen musiksamling från PC/Mac, smartphone och surfplatta

Begränsningar

 • Vissa alternativ stödjer fler streamingtjänster
 • Ingen inbyggd mikrofon för röststyrning
 • Två stycken Wedge kan inte konfigureras för att spela tillsammans i stereo
 • Inget hörlursuttag eller tvåvägs Bluetooth-funktion
 • Ingen inlärning av IR-signaler
 • Ingen ingång för externa musikkällor eller USB-medier
 • Kan inte sättas i deep/offline-standby

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)35-28.000 Hz
Storlek diskant1"
Storlek mellanregister3.5"
Storlek bashögtalare6"