Hopp til innhold
Trådlös högtalare - stereo

DALI RUBICON 6 C

29 990:-
Nypris 37 498:-Spara 7 508:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Göteborg Sisjön

HiFi Klubben Göteborg Sisjön
Askims Verkstadsväg 17
436 34 Askim

 031-7884310
 [email protected]

Exklusiv trådlös EQUI-golvhögtalare med ljud och finish i lyxklass. Suverän lösning för både musik och filmljud även i större rum.

Läs mer:

Beskrivning

DALI RUBICON 6 C – exklusiv trådlös aktiv golvhögtalare med 24-bitars HD-kvalitet, 250 inbyggda watt och suveränt hifi-ljud

 • Trådlös aktiv EQUI-golvhögtalare
 • Bra bas, upplösning och dynamik vid alla ljudstyrkor, även i större vardagsrum
 • Inbyggda 250-wattsförstärkare
 • Hybrid-diskant (softdome/band)
 • Exklusiv finish i högglanslack eller äkta träfaner

RUBICON 6 C är en exklusiv aktiv trådlös EQUI-golvhögtalare som kan ge dig hifi-upplevelser av allra finaste kaliber utan att du behöver baxa in en stor anläggning med tillhörande kablar i ditt vardagsrum. Här får du ljudkvalitet från det allra översta toppskiktet oavsett om du spelar musik i stereo eller använder RUBICON 6 C som fronthögtalare i en trådlös EQUI-hemmabio.

Du får samma trådlösa funktion som med DALIs banbrytande och EISA-belönade CALLISTO-system, samtidigt som du får RUBICON-seriens avancerade handbyggda element och unika SMC-magnetteknik, plus seriens läckra kabinettfinish. Resultatet är ett trådlöst högtalarsystem som både visuellt och ljudmässigt är i absoluta lyxklassen.

RUBICON 6 C har gott om råstyrka och dynamik för att kunna fylla även ett stort vardagsrum med musik eller filmljud i suverän kvalitet, även utan draghjälp av en subbas. I och med att du samtidigt inte behöver investera i en tung stereoförstärkare eller hemmabioreceiver blir det här systemet plötsligt ett ytterst intressant alternativ för kräsna musik- och filmentusiaster.

Med 250 inbyggda klass D-watt i varje högtalare kan RUBICON 6 C utan problem mäta sig med traditionella högkvalitativa anläggningar med separat stereoförstärkare och passiva högtalare. Den trådlösa signalöverföringen mellan högtalaren och SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT sker i äkta 24-bitars upplösning, så om din ljudkälla är i HD får du också HD-kvalitet ur högtalarna. 

Lätt att använda och med alla möjligheter

Streamingtjänster som till exempel TIDAL HiFi erbjuder snabbt allt fler titlar 24-bitars HD-kvalitet (MQA Audio). Om du köper till en Bluesound-inbyggnadsmodul till din SOUND HUB får du tillgång till trådlös musikstreaming i HD på en lättanvänd trådlös anläggning som levererar ett ljud i suverän kvalitet – och du har allt inom räckhåll från din smartphone.

Du kan även ansluta alla dina andra ljudkällor – inklusive andra musikstreamers – till SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT och fortfarande ansluta och använda högtalarna trådlöst – Här får du allt det bästa från den traditionella och den trådlösa hifi-världen i ett och samma system!

RUBICON 6 C finns med finish i svart högglanslack, vit högglanslack eller äkta valnötsfaner. 

Stora prestanda utan stora dimensioner

Enligt DALIs egen terminologi är RUBICON 6 C en 2 1/2 + 1/2-vägskonstruktion, där bas-/mellanregister respektive nedre/övre diskant har fördelats var för sig över två element. De två 6,5-tums bas-/mellanregisterelementen spelar stramt och exakt, och mäktar även med större vardagsrum utan problem. Samtidigt ger den exklusiva dome/band-diskantmodulen en suveränt välupplöst ljudbild helt utan aggressivitet. Det säkerställer dessutom en optimal ljudfördelning även om du inte sitter mitt mellan högtalarna.

DALI EQUI: Äkta hifi-streaming och trådlös surround

DALI EQUI är en familj av trådlösa, aktiva hifi-högtalare som erbjuder både stereo- och surroundljud med fantastiskt ljud och smidig konfigurering. Filosofin bakom EQUI är att riktigt hifi-ljud ska vara för ALLA – inklusive för dig som inte vill ha en komplett anläggning med alla kablar och prylar den medför, men som fortfarande vill ha suverän ljudkvalitet.

Alla EQUI-produkter är fullt kompatibla med varandra, så det finns inte något som hindrar dig från att börja smått och uppgradera till större eller bättre system senare. Du vill kanske gå från stereo till surround eller från kompakta högtalare till ett par golvhögtalare. Med DALI EQUI har trådlöst hifi-ljud blivit både smidigare och bättre – till såväl musik som till TV och film.

RUBICON C-serien – trådlösa aktiva högtalare i state-of-the-art-kvalitet

Den inbyggda klass D-förstärkarmodulen i RUBICON C bygger på ett patenterat state-of-the-art förstärkarchip som valts ut särskilt för sina förnäma musikaliska egenskaper. Det mest unika med modulen är förmågan att leverera väldigt hög effekt, inte bara i en kort impuls utan i ända upp till 5 sekunder, vilket räcker mer än gott till de allra flesta dynamiska urladdningar i både filmljud och musik.

Modulen i varje högtalare rymmer två förstärkarkanaler på vardera 250 watt som fördelar belastningen mellan de olika elementen. I grunden levererar förstärkaren 250 oförvrängda watt för de musiksignaler som ska skickas i verkligheten, och även om det inte direkt kan jämföras med 250 kontinuerliga watt från en traditionell tung High End-stereoförstärkare så kommer du inte att tvivla på att det är ytterst potenta watt när ljudet brakar loss från dina RUBICON C-högtalare.

Den digitala signalbehandlingen i modulen ombesörjs av en digital processor (DSP) på 50 MIPS och en audiofil 24-bitars D/A-omvandlare. Den kritiska regleringen av volymen sker i den digitala domänen precis innan signalen omvandlas och blir analog, vilket säkerställer ett optimalt signal-/brusförhållande och äkta 24-bitars HD-upplösning vid alla ljudstyrkor. 

Delningsfiltret är också inbyggt i DSP:n och eftersom DALI har haft full kontroll över alla elementens reaktioner har det varit möjligt att ta fram en förstärkarmodul som kan driva alla element till deras yttersta gräns utan att någonsin överskrida den. Du kan alltså lugnt skruva upp ditt RUBICON C-system – dina öron säger nog stopp innan högtalarna gör det.

Linear Drive och SMC – ett unikt magnetsystem

Bas-/mellanregisterelementen i RUBICON C rymmer en ny, specialdesignad version av DALIs revolutionerande och patentsökta ”Linear Drive-magnetsystem” som utvecklades till High End-serien EPICON. Linear Drive omfattar både en unik konstruktion av magnetmotorn och ett nytt magnetmaterial, SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC är baserat på pressat järnpulver och har en så pass låg förmåga att leda elektricitet (1 000–10 000 gånger lägre än järn) att det inte uppstår någon förvrängning till följd av virvelströmmar (icke linjär, frekvens- och hastighetsberoende bromsning) i spolens kärna. Kort sagt har SMC linjära magnetiska egenskaper i hela frekvensregistret och eliminerar på så sätt en lång rad förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem får kämpa med. Samtidigt är materialet formbart och kan gjutas i precis den form man vill ha.

I RUBICON C har DALI kapslat in SMC-polstyckena i en skårad och mycket exakt kalibrerad kopparmantel som sedan omges av en mycket kraftig ferritmagnet. En både enkel, genial och patentsökt konstruktion. När du hör hur kristallklart RUBICON C återger röster och instrument blir det väldigt tydligt hur mycket förvrängning andra konstruktioner genererar i bas-/mellanregistret.

Elementen har både utvecklats och monterats i DALIs egen fabrik, vilket har varit en förutsättning för att kunna uppnå högtalarens enastående prestanda. Den fackmannamässiga stoltheten bakom arbetet, plus en rigorös kvalitetskontroll, garanterar att du kan ställa en helt perfekt produkt i vardagsrummet.

100 % optimerade element för suverän precision

Det gjutna aluminiumchassiet på RUBICON C är aerodynamiskt utformat och tillåter extrema membranrörelser utan luftkompression. Samtidigt ger den speciella blandningen av träfiber och papp ett styvt och lättrörligt membran utan resonansproblem.

Det helt unika med RUBICON C är dock att DALI har haft 100 procent kontroll över vilken förstärkare som ansluts, eftersom den är inbyggd i själva högtalaren. Därför har man utöver delningsfiltret också haft möjlighet att optimera den så kallade ”spindeln” som styr membranens rörelser.

Normalt sett bygger man in lite extra mekaniskt motstånd här för att skydda elementet mot överbelastning från den förstärkare som ansluts, men här har man använt precis det motstånd som behövs. Membranens extra rörlighet hör du tydligt i form av ett ytterst dynamiskt, exakt och ”rappt” ljud där även kraftiga transienter startar och slutar precis när de ska.

Luftens fria rörelse och den väldigt följsamma upphängningen är två av grundpelarna i DALIs low-loss-princip som ger dig en enastående detaljrikedom och respons vid alla ljudstyrkor och vid alla typer av musik. En RUBICON C-högtalare behöver inte ”sparkas igång” som många andra högtalare – musiken flyter lätt och obesvärat, och den eftertraktade tredimensionella ljudbilden framträder tydligt, även om du bara spelar lugn bakgrundsmusik

Softdome och banddiskant i perfekt harmoni

Hybrid-diskanten på RUBICON 6 C kombinerar fördelarna med dome- och bandprincipen så att du får både tålighet, stor horisontell spridning och en silkeslen och otroligt luftig diskantåtergivning som till och med kan mäta sig med de bästa elektrostatkonstruktionerna.

Samspelet mellan dome och band ställer väldigt höga krav på att systemet finjusteras exakt. Det här är en konst som DALI har blivit mästare på efter att i många år ha arbetat enligt just denna princip. Softdome-diskanten i RUBICON C är extremt lätt och har en geometri som är precis rätt för att elementet ska rulla av mjukt så att banddiskanten omärkligt kan ta över de allra högsta frekvenserna och ge ljudbilden den sista avgörande luftigheten.

Styvt och resonansdött kabinett med perfekt timing

Det stilrena och solida RUBICON C-kabinettet är tillverkat i 25 mm MDF-platta (Medium Density Fibre), och det exklusiva utförandet i högglanslack eller äkta träfaner bekräftar att det här är en högtalare med höga ambitioner som ger dig massor av ägarglädje på köpet.

Invändigt är kabinettet på golvmodellerna uppdelat i separata kammare så att det inte uppstår tryckskillnader mellan element som delar samma volym. Det här gör att varje element kan finjusteras individuellt, utan att påverka varandra. Detta är också anledningen till att du hittar flera basreflexportar på baksidan – en för varje kammare. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlös aktiv EQUI-golvhögtalare
 • Trådlös signalöverföring i 24-bitars HD-kvalitet via SOUND HUB
 • Ytterst neutral, exakt och välupplöst ljudbild vid alla ljudstyrkor
 • Inbyggda 250-wattsförstärkare i varje högtalare
 • Hybrid-diskant (softdome/band)
 • Handbyggda bas-/mellanregisterelement med SMC-magnetsystem
 • Direkt anslutning för analogt ljud på varje högtalare (RCA)
 • Automatisk på/av
 • Solitt och resonansfattigt kabinett i 25 mm MDF
 • Exklusiv finish i högglanslack eller äkta träfaner

Begränsningar

 • Behöver kombineras med SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT för trådlös signalöverföring
 • Endast direkt anslutning till en ljudkälla (analogt via RCA-kabel)
 • Inga knappar direkt på högtalaren
 • Hub och eventuell HDMI- eller Bluesound-modul måste köpas till separat

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)37-30000 Hz
Storlek bashögtalare6.5"