Gå till innehåll

Bluesound POWERNODE2 Musikanläggning med streaming

POWERNODE2 är den trådlösa stereoförstärkaren i Bluesound-systemet. 2 x 60 watt, audiofil konstruktion och avspelning i 24 bitar gör att den kan matcha ett par riktigt bra hi-fi-högtalare. Streaming via både wi-fi och Bluetooth, svart eller vit.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Bluesound POWERNODE2 – väldigt användarvänlig trådlös stereoförstärkare med audiofila kvaliteter, seriösa kraftresurser och avspelning i 24 bitar

 • Inbyggd digital hybridstereoförstärkare på 2 x 60 watt med audiofil ljudkvalitet
 • Stödjer högupplöst ljud i upp till 24 bit/192 kHz*
 • Musikstreaming via wi-fi, Bluetooth och direkt från USB
 • IR-mottagare med inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Full trådlös multiroom-integrering med övriga Bluesound-komponenter samt förstärkare/receivrar från NAD som byggts ut med MDC-modulen för Bluesound 

POWERNODE2 är den trådlösa stereoförstärkaren i Bluesound-systemet. Med hela 2 x 60 watt och avancerad digital hybridförstärkarteknik kan den utan problem matcha ett par riktigt bra hi-fi-högtalare. Stöd för uppspelning av högupplöst ljud i 24 bitar hjälper till att bekräfta att det här är en streaminglösning med audiofila kvaliteter för väldigt kräsna öron.

POWERNODE2 har en kompakt design, och den snygga finishen i svart eller vitt ger ett elegant, exklusivt och seriöst utseende. Du styr den via din smartphone/surfplatta och ditt trådlösa nätverk (wi-fi), så om du skulle vilja kan du utan problem placera POWERNODE2 helt utom synhåll, t.ex. i ett skåp.

Via Bluesound-appen får du fullständig överblick över hela din musiksamling, med skivomslag och har alla funktioner till hands. Du får tillgång till TIDAL, Spotify Connect, Deezer och andra streamingtjänster*, och du kan spela musik i alla möjliga filformat med samma läckra funktionalitet och med oöverträffad kvalitet i ända upp till 24 bitar.

Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst via både wi-fi och Bluetooth, inkl. aptX. Naturligtvis har systemet även inbyggd internetradio.

Ett otal kombinationsmöjligheter
Tillsammans med ett par bra hi-fi-högtalare kan POWERNODE2 på egen hand fungera som en komplett trådlös musikanläggning. Om du vill kan du snabbt och enkelt bygga ut systemet med andra Bluesound-komponenter så att du kan lyssna på musik i flera rum, både enskilt och med samma musik i flera rum samtidigt.

Du kan också ansluta en extern ljudkälla, som till exempel din TV. Via den inbyggda IR-mottagaren med inlärningsfunktion får du på så sätt optimal digital ljudkvalitet från TV:n och kan reglera ljudstyrkan från TV:ns egen fjärrkontroll. Då har du bäddat för TV-ljud i den exklusiva klassen. En ny läcker detalj är det högkvalitativa hörlursuttaget som gör att du ostört kan njuta av trådlös musik i toppklass. POWERNODE2 har även en subbasutgång med elektroniskt delningsfilter så att du kan få äkta fullregisterljud utan stora högtalare.

En ovanlig finess på den här nätverksspelaren är att du kan försätta POWERNODE2 i djup standby (0,4 watt) genom att trycka på touch-panelen på topplattan i cirka 10 sekunder, t.ex. om du inte ska spela musik i det rummet på ett tag. Du väcker den igen genom att kort tryck på samma panel, samtidigt som du kan känna dig nöjd över all den ström du sparat under tiden.

POWERNODE2 finns i matt svart eller matt vitt utförande.

Obs! Bluesound har komplett inbyggd nätverksfunktion, men för att få så bra stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Inbyggd digital hybridstereoförstärkare på 2 x 60 watt
 • Audiofil ljudkvalitet
 • Stödjer högupplöst ljud i upp till 24 bit/192 kHz*
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX för trådlös musikstreaming direkt från smartphone, surfplatta m.m.
 • Touch-panel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • Anslutning av extern digital eller analog ljudkälla (t.ex. TV)
 • Hörlursuttag
 • IR-mottagare med inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Full trådlös integrering med övriga Bluesound-komponenter samt förstärkare/receivrar från NAD som byggts ut med MDC-modulen (M12/C390DD m.fl.)
 • Trådlös kontroll från både smartphone, surfplatta och PC/Mac
 • Trådlös wi-fi-streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Kompakta mått och snygg finish
 • Enkel att installera
 • Strömmar både musik du har liggande på datorn, internetradio och streaming-tjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)
 • Kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp
 • Utgång för subbas (inbyggt 80 Hz delningsfilter)
 • Kan sättas i offline-standby när du inte använder den (0,4 watt)

Begränsningar

 • Inga möjligheter att bygga ut för surround
 • Inte lika många anslutningsmöjligheter som en traditionell stereoförstärkare
 • En bra separat stereoförstärkare kan leverera högre ljudkvalitet och/eller mer råstyrka
 • Vissa alternativ stödjer ännu fler streamingtjänster

Beskrivning

POWERNODE2 – avancerad audiofil förstärkarteknik som ärvts direkt från legendariska NAD
Den enastående ljudkvalitet POWERNODE2 erbjuder bygger på samma avancerade förstärkarteknik som du hittar i NAD:s kompakta D3020-förstärkare, fast här i en nyare och betydligt kraftfullare version. Grundprincipen bygger på en digital ingångsmodul kombinerad med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en "hybriddigitalförstärkare", vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken.

Förstärkarmodulen utvecklades ursprungligen av det holländska företaget Hypex, men NAD:s legendariska chefskonstruktör Bjørn Erik Edvardsen har lagt flera år på att uppgradera och finputsa modulen in i minsta detalj, så nu är det nästan bara namnet den har gemensamt med ursprungsmodulen. Ljudet är nästan onaturligt bra för en så liten förstärkare, och du kan utan problem använda POWERNODE2 tillsammans med riktigt bra hi-fi-högtalare, till exempel från DALI:s OPTICON-serie eller de mindre modellerna i B&W:s CM-serie.

En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den inbyggda switchmode-strömförsörjningen är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. Det här har gjort det möjligt att minska de utvändiga måtten, så POWERNODE2 ser väldigt diskret och elegant ut i en hylla eller på en mediabänk. Om du föredrar det kan du också utan problem dölja den bakom en lucka, bara du ser till att den har lite luft omkring sig som säkerställer kylningen.

Bluesound – det audiofila hi-fi-streamingsystemet
Bluesound ger dig allt det bästa när det gäller trådlös musik utan att du behöver kompromissa med ljudkvaliteten, göra dig av med din gamla anläggning eller blanda in datorn i din musikupplevelse.

I den här 2:a generationen har Bluesound fått en ny kompakt design, ny teknik, fler anslutningar – och ännu mer imponerande prestanda. Bakom det hela står den legendariska hi-fi-tillverkaren NAD, som i mer än fyra årtionden levererat suveräna hi-fi-produkter till entusiaster över hela världen.

Både när det gäller ljud och användning märker du tydligt att Bluesound utvecklats med stort fokus på hi-fi-tänk, och att det inte bara är ännu en trådlös ljudprodukt från ännu en IT-tillverkare. Anslutningar och funktionalitet har anpassats för seriösa audiofila behov, och genom att låta en öppen standard utgöra grunden för det unika operativsystemet BluOS, har NAD och Bluesound helt fria händer att optimera systemet för både dagens och morgondagens utmaningar.

Bluesound 2 är bakåtkompatibel med 1:a generationen. Så om du redan är lycklig ägare till en Bluesound-produkt kan du fritt bygga vidare på ditt system.

Bluesound – ett komplett hi-fi-streamingsystem
Bluesound är ett komplett trådlöst musiksystem som du kan kombinera precis efter de behov du har:

NODE2: Trådlös musikspelare som du bara behöver ansluta till din anläggning.
POWERNODE2: Trådlös musikstreamer med inbyggd stereoförstärkare på 2 x 60 watt som på egen hand kan driva ett par hi-fi-högtalare av mycket hög kvalitet.
VAULT2: Trådlös musikspelare (som NODE2) med inbyggd CD-rippare och 2 TB hårddisk för lagring av musik.
PULSE2/PULSE Mini: Trådlösa allt-i-ett-högtalare med en inbyggd högkvalitativ digital stereoförstärkare.
PULSE SOUNDBAR: TV-soundbar med enastående ljudkvalitet för den här kategorin, även utan subbas. Trådlös subbas (PULSE SUB) finns separat.

Med VAULT2 i ditt Bluesound-system kan du rippa din CD-samling helt utan dator om du vill det. Bluesound kan också integreras med NAD:s exklusiva förförstärkare M12 från Masters Series, samt andra förstärkare/receivrar från NAD som kan byggas ut med en Bluesound-MDC-modul. Det här gör att du t.ex. kan välja en kompromisslös High End-lösning från NAD som huvudanläggning och samtidigt njuta av de audiofila Bluesound-kvaliteterna i alla sekundära rum.

Njut av all musik i världen – även i 24-bitars HD-kvalitet
Med Bluesound kan du trådlöst strömma all musik du har på PC, Mac, nätverkshårddiskar och USB-lagringsmedia samt lyssna på tusentals radiostationer på internet. Bluesound stödjer också streamingtjänsterna TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl. Därmed kan du få direkt tillgång till miljontals låtar, och om du väljer att prenumerera på TIDAL i hi-fi-kvalitet kan du strömma i full CD-kvalitet och få fullt utbyte av ditt Bluesound-system.*

Bluesound stödjer alla vanliga musik-filformat, inklusive MP3, WMA, AAC, FLAC m.fl. Du kan också spela högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

HD-streamingtjänster står för dörren, men du kan redan hämta högupplösta musikfiler i 24 bit via internet, t.ex. från amerikanska HDtracks. När du hämtat ner filerna kan du spela musik i äkta HD-kvalitet på Bluesound via antingen ditt nätverk eller direkt från ett USB-minne eller en USB-hårddisk, och du kan se fram emot en riktigt stor upplevelse – inte minst när du lyssnar på musik som du trodde att du redan kunde utan och innan.***

Bluesound-appen – suverän trådlös användarvänlighet
Bluesound har tagits fram för att styras trådlöst via wi-fi med hjälp av den kostnadsfria Bluesound-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik på ett väldigt användarvänligt sätt. Du kan också få en full överblick från PC/Mac via motsvarande Bluesound Desktop Controller.

Oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

Samtidigt kan du lekande lätt spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så du kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Trådlös hi-fi i hela ditt hem
Bluesound är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig Bluesound-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning. Du kan ha upp till två sådana grupper igång samtidigt och det här är en funktion som är användbar i många sammanhang.

Bluesound kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. Bluesound ger dig alla möjligheter – valet är helt upp till dig!

Snabb och enkel installation
Bluesound är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Om du väljer att koppla enheterna till ditt nätverk via kabel så handlar det praktiskt taget om plug-and-play, och den här lösningen är också den mest optimala rent ljudmässigt.**

Om du vill använda en eller flera Bluesound-enheter helt trådlöst är det inte svårare än med andra nätverksbaserade system, t.ex. AirPlay. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** Bluesound har en komplett, inbyggd trådlös nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.
*** Musik från ett USB-lagringsmedium ska spelas via den Bluesound-komponent som det är fysiskt anslutet till. Via grupperingsfunktionen kan dock musiken skickas till flera rum.

Specifikationer

 • Trådlös streaming-stereoförstärkare
 • Digital hybrid-förstärkarteknik
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion*
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX
 • Touch-panel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • IR-mottagare med inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Uteffekt: 2 x 60 watt i 8 ohm (mätmetod ej angiven)
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.**
 • Internetradio
 • Trådlös streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Ljudformat: MQA, MP3, AAC, WMA (inkl. Lossless), OGG, FLAC, ALAC, WAV och AIFF
 • Maximal upplösning: 24 bit/192 kHz
 • ARM Cortex A9 CPU 1 GHz-processor
 • Anslutningar: Digital/analog ljudingång (optisk/minijack kombinerat), IR-ingång, Ethernet, USB A (externa USB-lagringsenheter)***, USB Mini (service), subbasutgång, högtalare L/R (skruvterminaler)
 • Hörlursuttag med dedikerad förstärkare (stereo-minijack)
 • Inbyggt elektroniskt delningsfilter aktiveras vid anslutning av subbas (80 Hz)
 • Max två samtidiga grupper vid multiroom-konfiguration
 • Nätverk: Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n (wi-fi)
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows Vista, 7, 8, Mac OSX 7-10
 • Strömförbrukning i standby (offline/nätverk/wi-fi): 0,4/2,9/3,5 watt
 • Medföljande tillbehör: Ethernetkabel, optisk/minijack-adapter
 • Mått: 22,0 x 7,0 x 19,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 1,7 kg
 • Färg: Vit, svart

* Bluesound har en komplett inbyggd nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken. För att eliminera RF-störningar avaktiveras wi-fi-funktionen när du ansluter ett kabelnätverk.
** Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
*** USB-media ska vara FAT32-formaterade. POWERNODE2 driver även externa mobila USB-hårddiskar som saknar egen strömförsörjning.

POWERNODE2 i test

Recensioner

5,0

Baserat på 3 recensioner från kräsna medlemmar

Andreas Strand

Vart rekommenderad att köpa denna enhet då jag mest kör streaming. Mäkta imponerad av kraften som finns, inga problem att maxad mina Zensor 7:or. Enkel att sköta via en app på telefon. Rekommenderas om du vill ha ett litet men kraftfullt system.

6 månader sedan

Magnus Graf

Mycket nöjd. Spelar till Royd Doublet och det låter jättebra. Tonkontroll av så blir ljudet bäst tycker jag. Appen något knölig gällande musikhanteringen. Mycket ljud för pengarna och nästa kliv tror jag kräver rejält mycket mer pengar. Lättplacerad (ex. djupa fönster) och möjlighet till riktigt bra högtalarkablar till "kort" pris.

7 månader sedan

Jan Eliassen

Bytte upp mej från d3020 för att få lite mer drag i mina 685or. Oj va min första känsla efter inkoppling. Löjligt bra ljud o styrka ur denna lilla stärkare. De enda lilla minus i min smak är musikhanteringen i appen. Men de löser nog tiden!

16 månader sedan

BLUESOUND - STREAMING UTAN KOMPROMISS

Med Bluesound kan du äntligen streama RIKTIG Hi-Fi. Här får du suverän ljudkvalitet och läckra trådlösa möjligheter. Alla klarar av installationen, så du kan fritt välja den lösning som passar bäst för dina behov. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone eller surfplatta.

 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Spela din egen musik eller streamingtjänster
 • Enkel att installera och använda, kräver ingen dator
 • Trådlös kontroll från smartphone eller surfplatta
 • Stödjer avspelning av musik i 24 bitar

Läs mer om Bluesound

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här