HiFi Klubben

Gå till innehåll

Bluesound PULSE FLEX Trådlös högtalare

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Bluesound PULSE FLEX Trådlös högtalare

PULSE FLEX är en superkompakt och lättanvänd trådlös högtalare som enkelt kan ge dig kvalitetsljud i alla mindre rum. Den integrerar perfekt med resten av multiroom-systemet Bluesound, och du kan välja mellan svart eller vit finish.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Bluesound PULSE FLEX – superkompakt trådlös högtalare med fint ljud, Bluetooth, 24-bitarsavspelning, hög användarvänlighet och massor av möjligheter

 • Fin ljudkvalitet för att vara en superkompakt trådlös högtalare
 • Kan användas somm trådlösa bakhögtalare till PULSE SOUNDBAR
 • Enkel att installera och snygg finish
 • Touchpanel på ovansidan för grundläggande funktioner, inkl. fem individuella användarförval (presets)
 • Inbyggd Bluetooth-funktion inkl. aptX
 • Strömmar både dina egna musikfiler, internetradio och streaming-tjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)

PULSE FLEX är den minsta trådlösa högtalaren i multiroom-systemet Bluesound. Den levererar ytterst fin ljudkvalitet för att vara en en superkompakt trådlös högtalare, och därför gör den sig bra i mindre rum där bekvämligheten har stor betydelse. Den snygga finishen i svart eller vitt ger samtidigt ett elegant, exklusivt och seriöst intryck som passar in naturligt och diskret till din inredning.

PULSE FLEX kan användas som trådlösa bakhögtalare tillsammans med TV-soundbaren PULSE SOUNDBAR. På det sättet kan du få en välspelande Bluesound surround-hemmbio med ett absolut minimum av kablar och högtalare!

På ovansidan hittar du utöver play/paus/volym också fem fysiska tryckknappar som du eller familjen kan använda till era favoriter (presets). Varje knapp ger dig direkt tillgång till en spellista, en internetradiostation, ett album eller något annat val. Programmera in favoriterna via appen – sen är du bara en knapptryckning från t.ex. nyheterna eller din favoritartist utan att du behöver rota efter din smartphone i fickan.

Via Bluesound-appen får du fullständig överblick över hela din musiksamling, med skivomslag och har alla funktioner till hands. Du får tillgång till TIDAL, Spotify Connect, Deezer och andra streamingtjänster*, och du kan spela musik i alla möjliga filformat med samma läckra funktionalitet och med oöverträffad kvalitet i ända upp till 24 bitar.

Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst via både wifi och Bluetooth, inkl. aptX. Naturligtvis har systemet även inbyggd internetradio. En annan läcker detalj är det högkvalitativa hörlursuttaget som gör att du ostört kan njuta av trådlös musik i toppklass.

Ett otal kombinationsmöjligheter
PULSE FLEX är en smart, flexibel och ekonomisk start på multiroom-hifi-systemet Bluesound. Här kommer du i gång på ett ögonblick, och när du sen vill ha ännu mer musik kan du blixtsnabbt bygga ut ditt system med andra Bluesound-komponenter och lyssna på musik i flera rum, både ett och ett och i alla rum samtidigt.

En ovanlig finess på den här nätverksspelaren är att du kan försätta PULSE FLEX i djup standby (0,4 watt) genom att trycka på touchpanelen på ovansidan i cirka 10 sekunder, t.ex. om du inte ska spela musik i det rummet på ett tag. Du väcker den igen genom att kort tryck på samma panel, samtidigt som du kan känna dig nöjd över all den ström du sparat under tiden.

Pulse FLEX finns i matt svart eller matt vitt utförande.

Obs! Bluesound har komplett inbyggd nätverksfunktion, men för att få så bra stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Fin ljudkvalitet för att vara en superkompakt trådlös högtalare
 • Kan användas som trådlösa bakhögtalare till PULSE SOUNDBAR
 • Fem individuella användarförval (presets) på ovansidan via tryckknappar
 • Enkel att installera och snygg finish
 • Två styck PULSE FLEX kan konfigureras för höger/vänster kanal i en stereo-uppsättning
 • Stödjer högupplöst ljud i upp till 24 bit/192 kHz*
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX för trådlös musikstreaming direkt från smartphone, surfplatta m.m.
 • Touchpanel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • Anslutning av extern digital eller analog ljudkälla (t.ex. TV)
 • Hörlursuttag
 • Full trådlös integrering med övriga Bluesound-komponenter samt förstärkare/receivrar från NAD som byggts ut med MDC-modulen (M12/C390DD m.fl.)
 • Trådlös kontroll från både smartphone, surfplatta och PC/Mac
 • Trådlös wifi-streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Strömmar både musik du har liggande på datorn, internetradio och streaming-tjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)
 • Kan sättas i offline-standby när du inte använder den (0,4 watt)

Begränsningar

 • Inga möjligheter att bygga ut för surround
 • Vissa alternativ stödjer ännu fler streamingtjänster
 • Det finns Bluesound-alternativ som är kraftfullare
 • Äkta hi-fi kräver fortfarande en bra förstärkare och separata högtalare

Beskrivning

Bluesound – det audiofila hifi-streamingsystemet
Bluesound ger dig allt det bästa när det gäller trådlös musik utan att du behöver kompromissa med ljudkvaliteten, göra dig av med din gamla anläggning eller blanda in datorn i din musikupplevelse.

I den här 2:a generationen har Bluesound fått en ny kompakt design, ny teknik, fler anslutningar – och ännu mer imponerande prestanda. Bakom det hela står den legendariska hifi-tillverkaren NAD, som i mer än fyra årtionden levererat suveräna hifi-produkter till entusiaster över hela världen.

Både när det gäller ljud och användning märker du tydligt att Bluesound utvecklats med stort fokus på hifi-tänk, och att det inte bara är ännu en trådlös ljudprodukt från ännu en IT-tillverkare. Anslutningar och funktionalitet har anpassats för seriösa audiofila behov, och genom att låta en öppen standard utgöra grunden för det unika operativsystemet BluOS, har NAD och Bluesound helt fria händer att optimera systemet för både dagens och morgondagens utmaningar.

Bluesound 2 är bakåtkompatibel med 1:a generationen. Så om du redan är lycklig ägare till en Bluesound-produkt kan du fritt bygga vidare på ditt system.

Bluesound – ett komplett hifi-streamingsystem
Bluesound är ett komplett trådlöst musiksystem som du kan kombinera precis efter de behov du har:

NODE2: Trådlös musikspelare som du bara behöver ansluta till din anläggning.
POWERNODE2: Trådlös musikstreamer med inbyggd stereoförstärkare på 2 x 60 watt som på egen hand kan driva ett par hifi-högtalare av mycket hög kvalitet.
VAULT2: Trådlös musikspelare (som NODE2) med inbyggd CD-rippare och 2 TB hårddisk för lagring av musik.
PULSE2/PULSE MINI/PULSE FLEX: Trådlösa allt-i-ett-högtalare med högkvalitativa inbyggda förstärkare.
PULSE SOUNDBAR: TV-soundbar med enastående ljudkvalitet för den här kategorin, även utan subbas. Trådlös subbas (PULSE SUB) finns separat.

PULSE SOUNDBAR kan kan spela trådlös surround tillsammans med PULSE FLEX som trådlösa bakhögtalare. På det sättet kan du få en välspelande Bluesound surround-hemmbio med ett absolut minimum av kablar och högtalare!

Med VAULT2 i ditt Bluesound-system kan du rippa din CD-samling helt utan dator om du vill det. Bluesound kan också integreras med NAD:s exklusiva förförstärkare M12 från Masters Series, samt andra förstärkare/receivrar från NAD som kan byggas ut med en Bluesound-MDC-modul. Det här gör att du t.ex. kan välja en kompromisslös High End-lösning från NAD som huvudanläggning och samtidigt njuta av de audiofila Bluesound-kvaliteterna i alla sekundära rum.

Njut av all musik i världen – även i 24-bitars HD-kvalitet
Med Bluesound kan du trådlöst strömma all musik du har på PC, Mac, nätverkshårddiskar och USB-lagringsmedia samt lyssna på tusentals radiostationer på internet. Bluesound stödjer också streamingtjänsterna TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl. Därmed kan du få direkt tillgång till miljontals låtar, och om du väljer att prenumerera på TIDAL i hifi-kvalitet kan du strömma i full CD-kvalitet och få fullt utbyte av ditt Bluesound-system.*

Bluesound stödjer alla vanliga musik-filformat, inklusive MP3, WMA, AAC, FLAC m.fl. Du kan också spela högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

HD-streamingtjänster står för dörren, men du kan redan hämta högupplösta musikfiler i 24 bit via internet, t.ex. från amerikanska HDtracks. När du hämtat ner filerna kan du spela musik i äkta HD-kvalitet på Bluesound via antingen ditt nätverk eller direkt från ett USB-minne eller en USB-hårddisk, och du kan se fram emot en riktigt stor upplevelse – inte minst när du lyssnar på musik som du trodde att du redan kunde utan och innan.***

Bluesound-appen – suverän trådlös användarvänlighet
Bluesound har tagits fram för att styras trådlöst via wifi med hjälp av den kostnadsfria Bluesound-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik på ett väldigt användarvänligt sätt. Du kan också få en full överblick från PC/Mac via motsvarande Bluesound Desktop Controller.

Oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

Samtidigt kan du lekande lätt spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så du kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Trådlös hifi i hela ditt hem
Bluesound är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig Bluesound-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning. Du kan ha upp till två sådana grupper igång samtidigt och det här är en funktion som är användbar i många sammanhang.

Bluesound kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. Bluesound ger dig alla möjligheter – valet är helt upp till dig!

Snabb och enkel installation
Bluesound är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Om du väljer att koppla enheterna till ditt nätverk via kabel så handlar det praktiskt taget om plug-and-play, och den här lösningen är också den mest optimala rent ljudmässigt.**

Om du vill använda en eller flera Bluesound-enheter helt trådlöst är det inte svårare än med andra nätverksbaserade system, t.ex. AirPlay. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** Bluesound har en komplett, inbyggd trådlös nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.
*** Musik från ett USB-lagringsmedium ska spelas via den Bluesound-komponent som det är fysiskt anslutet till. Via grupperingsfunktionen kan dock musiken skickas till flera rum.

Specifikationer

 • Trådlös högtalare
 • Digital hybrid-förstärkarteknik
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion*
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX
 • Kan användas som trådlösa bakhögtalare till PULSE SOUNDBAR
 • Touchpanel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • Fem individuella användarförval (presets) på ovansidan via tryckknappar
 • Total uteffekt: 20 watt bi-amp (THD 0,03%)
 • Högtalare: 3,5 tum + 1 tum
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.**
 • Internetradio
 • Trådlös streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Ljudformat: MQA, MP3, AAC, WMA (inkl. Lossless), OGG, FLAC, ALAC, WAV och AIFF
 • Maximal upplösning: 24 bit/192 kHz
 • ARM Cortex A9 CPU 1 GHz-processor
 • Anslutningar: Digital/analog ljudingång (optisk/minijack kombinerat), Ethernet, USB A (externa USB-lagringsenheter)***, USB Mini (service)
 • Hörlursuttag med dedikerad förstärkare (stereo-minijack)
 • Nätverk: Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n (wifi)
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows Vista, 7, 8, Mac OSX 7-10
 • Medföljande tillbehör: Ethernetkabel, optisk/minijack-adapter
 • Mått: 12,5 x 18,3 x 10,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 1,2 kg
 • Färg: Vit, svart

* Bluesound har en komplett inbyggd nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken. För att eliminera RF-störningar avaktiveras wifi-funktionen när du ansluter ett kabelnätverk.
** Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
*** USB-media ska vara FAT32-formaterade. POWERNODE2 driver även externa mobila USB-hårddiskar som saknar egen strömförsörjning.

PULSE FLEX i test

Bluesound

Med Bluesound kan du äntligen streama RIKTIG Hi-Fi. Här får du suverän ljudkvalitet och läckra trådlösa möjligheter. Alla klarar av installationen, så du kan fritt välja den lösning som passar bäst för dina behov. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone eller surfplatta.

 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Spela din egen musik eller streamingtjänster
 • Enkel att installera och använda, kräver ingen dator
 • Trådlös kontroll från smartphone eller surfplatta
 • Stödjer avspelning av musik i 24 bitar

Läs mer om Bluesound

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här