Gå till innehåll

Bluesound VAULT (RC) Musikstreamer

{{product.ribbonText}}

VAULT Är Bluesound-systemets musikstreamer med inbyggd CD-rippare och 1 TB hårddisk för lagring av musik. Här får du audiofil ljudkvalitet, avspelning i 24 bitar, trådlös fjärrstyrning via iOS/Android och stöd för Spotify Connect och WiMP. Svart eller vit finish. Demoexemplar.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Bluesound VAULT – användarvänlig audiofil musikstreamer med inbyggd CD-rippare, hårddisk och avspelning i 24 bitar

VAULT är den fullt utbyggda musikstreamern i Bluesound-systemet. Här får du inbyggd CD-rippare och 1 TB hårddisk för lagring av musik så att du kan överföra, lagra och spela hela din musiksamling utan att behöva använda dator.

Med sin audiofila konstruktion kan VAULT matcha även riktigt bra anläggningar, så här behöver du inte kompromissa med ljudkvaliteten för att kunna dra nytta av fördelarna med streamad musik. Den inbyggda hårddisken är extremt tyst och kommer aldrig att störa din musikupplevelse. Du kan även glömma allt om virus och andra nackdelar som datorerna dras med – VAULT handlar om musik och ingenting annat!

Streaming i lyxklassen på din egen anläggning
Bortsett från extrafunktionerna har VAULT konstruerats precis som den mer kompakta musikspelaren NODE. Det här gör att du får allt det bästa från streamingens värld på din stereo- eller hemmabioanläggning, inklusive en app med ett superläckert användargränssnitt, streamingtjänster som WiMP* samt internetradio. Till skillnad från NODE ska dock VAULT anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken vidare ut i systemet. Så här är det även med dagens vanliga nätverkshårddiskar NAS).

Möjligheten att spela högupplöst ljud i 24 bitar och högkvalitativa operationsförstärkare från Burr-Brown bekräftar att Bluesound är en av de absolut mest seriösa streaminglösningarna på marknaden. Och om du vill ha ljud med kompromisslöst audiofila kvaliteter kan du ansluta en extern DAC via den optiska digitalutgången. På så sätt kan du ge Bluesound ett ännu högre lyft på din stationära anläggning. Inte minst i kraft av att optisk-ut stöder ljud i full 24-bit/192kHz upplösning.

Total överblick och enkel användning via smartphone eller surfplatta
Via din surfplatta eller smartphone Apple iOS/Android) får du en fullständig överblick över hela din musiksamling och kan smidigt bläddra bland skivomslag och alla funktioner. Streamingtjänsten WiMP är fullständigt integrerad* och du kan spela musik i alla möjliga filformat med samma läckra funktionalitet och med oöverträffad kvalitet i ända upp till 24 bitar. Naturligtvis har systemet även inbyggd internetradio.

VAULT har en kompakt design och den snygga högglansfinishen kompletteras av en elegant aluminiumprofil som ger den ett exklusivt utseende. Och låt dig inte luras av att VAULT väger mycket mindre än analoga komponenter brukar göra – det här är en tvättäkta varg i digitala fårakläder!

Rippa dina CD-skivor i kompromisslös kvalitet
Med VAULT kan du rippa hela din CD-sampling helt utan att använda dator. Du behöver bara sätta i CD-skivan så lagrar VAULT musiken på den inbyggda hårddisken. Sedan når du musiken via appen tillsammans med skivomslag och id-taggar som hämtas från internet under rippningen. Det hela sköter sig själv så här har du en riktigt smidig lösning.

Observera att VAULT främst har tagits fram för lagring av musik. Därför är den inte en helt komplett NAS-disk med UPnP och Media Server-funktion. Men precis som med andra nätverksenheter kan du mappa VAULT från din PC/Mac så att du både kan spela och uppdatera musiksamlingen härifrån. På det här sättet överför du även musikfiler som du har hämtat från nätet via datorn.

Till skillnad från när du rippar CD-skivor via datorn till en vanlig dator- eller nätverkshårddisk NAS) så rippar VAULT alltid skivorna helt perfekt. VAULT använder en version av det Linux-baserade programmet CDParanoia som alltid kommer att ge dig en 100 exakt kopia av originalskivan. Om detta inte är möjligt, t.ex. på grund av att skivan är repad, så kommer VAULT helt enkelt att skjuta ut skivan igen. Om detta skulle inträffa kan du fortfarande rippa CD:n på via datorn sedvanligt vis. M50 ger dig inte 24 x speed eller andra världsrekord i hastighet. Målet är att rippa med helt perfekt kvalitet, och det tar oundvikligt lite längre tid än en okritisk PC-lösning.

Du kan välja att rippa i det förlustfria FLAC-formatet, eller så skapar du MP3-filer eller helt okomprimerade WAV-filer****. Om du vill ha en kompakt version av din musik – för att till exempel överföra musik till din smartphone eller surfplatta – så kan du till och med rippa till FLAC och MP3 samtidigt. NAD planerar även att i en framtida uppdatering göra det möjligt att köpa/hämta HD-filer direkt från internet via VAULT.

Ett otal kombinationsmöjligheter
VAULT har främst tagits fram för att användas tillsammans med en befintlig anläggning eller en effektförstärkare, men du kan även ansluta ett par bra aktiva högtalare för att få en fristående, kompakt anläggning. På så sätt kan du snabbt och enkelt bygga ut ditt system med fler VAULT- eller andra Bluesound-komponenter så att du kan lyssna på musik i flera rum, både enskilt och med samma musik i flera rum samtidigt.

VAULT finns med svart eller vit högglansfinish.

OBS: VAULT ska anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken ut i systemet, särskilt vid uppspelning av musik i 24 bitar. Dock styr du fortfarande musiken helt trådlöst från din smartphone/surfplatta, precis som med andra Bluesound-komponenter.

Bluesound - Living HiFi Commercial Video

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • audiofil ljudkvalitet
 • inbyggd CD-rippare
 • inbyggd hårddisk på 1 TB för lagring av musik
 • stödjer högupplöst ljud i 24 bitar*
 • full integrering med övriga Bluesound-komponenter och NAD M50/M52
 • både analog och digital ljudutgång optisk)
 • app för trådlös kontroll finns för både Apple iOS och Android
 • kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia***
 • snygg högglansfinish
 • enkel att installera
 • streaming av både musik du har på datorn, streamingtjänster och internetradio
 • streamingtjänsten WiMP* är fullt integrerad med systemet
 • Spotify Connect
 • kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp
 • enastående multiroom-möjligheter
 • behöver inte nödvändigtvis vara ansluten till internet

Begränsningar

 • musik kan inte streamas direkt från smartphone/surfplatta t.ex. AirPlay/DirectPlay
 • ingen 12 V trigger-utgång
 • ingen anslutning för extern ljudkälla
 • inget hörlursuttag
 • måste anslutas till ditt nätverk via kabel

Beskrivning

Bluesound – ett trådlöst och komplett Hi-Fi-system med äkta audiofila kvaliteter
Bluesound ger dig allt det bästa när det gäller trådlös musik utan att du behöver kompromissa med ljudkvaliteten, göra dig av med din gamla anläggning eller blanda in datorn i din musikupplevelse. Bluesound är ett komplett trådlöst musiksystem som du kan kombinera precis efter de behov du har:

 • NODE: Trådlös musikspelare som du bara behöver ansluta till din anläggning.
 • POWERNODE: Trådlös musikspelare med inbyggd stereoförstärkare på 2 x 50 watt som på egen hand kan driva ett par bra Hi-Fi-högtalare.
 • VAULT: Trådlös musikspelare med inbyggd CD-rippare och 2 TB hårddisk för lagring av musik.
 • PULSE: Trådlös allt-i-ett-musikanläggning med inbyggd stereoförstärkare och högtalare.

Med VAULT i ditt Bluesound-system kan du rippa din CD-samling helt utan dator om du vill det. Bluesound kan även integreras med NAD:s exklusiva musikstreamer M50 och den matchande hårddiskenheten M52 från Masters Series för lagring av musik. Det här gör att du t.ex. kan välja en kompromisslös High End-lösning från NAD som huvudanläggning och samtidigt njuta av de audiofila Bluesound-kvaliteterna i alla sekundära rum.

Eftersom Bluesound i hög grad är en programvarubaserad produkt kan du även se fram emot en rad nya funktioner längre fram, t.ex. integrering med fler musiktjänster och möjlighet att köpa musik som du laddar ner direkt. De här uppdateringarna kommer att bli tillgängliga via internet efter hand som de utvecklats färdigt. På så sätt kommer ditt Bluesound-system att bli bättre och bättre med tiden – helt automatiskt!

Digital High End-förstärkarteknik från NAD
Bluesound-komponenterna med inbyggd förstärkare (POWERNODE och PULSE) använder en förstärkarteknik som är 100 % digital och har ärvts direkt från NAD:s kritikerrosade digitala High End-förstärkare. Bluesound-förstärkarna arbetar med en svindlande hög upplösning på 35 bit/844 kHz, och den unika Direct Digital Feedback-kretsen arbetar också oändligt mycket snabbare och mer effektivt än ett motsvarande analogt feedback-system.

Både POWERNODE och PULSE fungerar i princip som en "Power DAC", dvs. en D/A-omvandlare med inbyggd förstärkning. Genom att behålla signalen i den digitala domänen hela vägen fram till utgångssteget kringgår du hela den långa kedjan av analoga steg som vart och ett oundvikligen bidrar med störningar och förvrängning.

Den nästan fullständiga frånvaron av störningar och förvrängning betyder att du får en fantastiskt tydlig och välupplöst ljudbild även vid väldigt låga ljudstyrkor och kan krama ur den sista droppen ljudkvalitet ur din musiksamling, inklusive källor som skickar högupplöst ljud i 24 bitar. Den avancerade digitala förstärkartekniken är det som gör Bluesound till marknadens mest välljudande trådlösa musiksystem.

NODE och VAULT är bestyckade med en högkvalitativ D/A-omvandlare (DAC) från Cirrus Logic på 24 bit/192 kHz, men om du är inne på kompromisslösa lösningar med audiofila kvaliteter har du även möjlighet att ansluta en extern DAC via den optiska digitalutgången. På så sätt kan du ge Bluesound ett ännu högre lyft på din stationära anläggning.

På en del nyare stereoförstärkare – t.ex. från NAD – har du möjlighet att ansluta Bluesound-spelarna digitalt och utnyttja kvaliteterna hos förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

Njut av all musik i världen
Med Bluesound kan du trådlöst streama all musik du har på PC, Mac, nätverkshårddiskar och USB-lagringsmedia samt lyssna på tusentals radiostationer på internet.

Bluesound är fullt integrerat med streamingtjänsten WiMP/WiMP HiFi och Spotify Connect. Därmed kan du få direkt tillgång till och välja fritt bland miljontals låtar. Streamingtjänster i full CD-kvalitet – t.ex. WiMP HiFi – är en av alla de spännande möjligheter vi har att vänta under de närmsta åren, och här kommer du att få ännu större utbyte av den höga ljudkvalitet Bluesound kan erbjuda.*

Bluesound stödjer alla vanliga musikfilformat, inklusive MP3, WMA, AAC, FLAC m.fl. Du kan även spela högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av en betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Högupplösta musikfiler i 24 bitar kan bland annat laddas ner från internet, t.ex. från det norska bolaget 2L eller amerikanska HDtracks. När du hämtat ner filerna kan du spela musik i äkta HD-kvalitet på Bluesound via antingen ditt nätverk eller direkt från ett USB-minne eller en USB-hårddisk, och du kan se fram emot en riktigt stor upplevelse – inte minst när du lyssnar på musik som du trodde att du redan kunde utan och innan.***

Bluesound-appen – suverän trådlös användarvänlighet
Bluesound har tagits fram för att styras trådlöst via Wi-Fi med hjälp av den kostnadsfria Bluesound-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik på ett väldigt användarvänligt sätt. Oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig särskilt på surfplattan en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

Samtidigt kan du lekande lätt spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så du kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Trådlös Hi-Fi i hela ditt hem
Bluesound är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig Bluesound-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning. Du kan ha upp till två sådana grupper igång samtidigt och det här är en funktion som är användbar i många sammanhang.

Bluesound kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. Bluesound ger dig alla möjligheter – valet är helt upp till dig!

Snabb och enkel installation
Bluesound är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Om du väljer att koppla enheterna till ditt nätverk via kabel så handlar det praktiskt taget om plug-and-play, och den här lösningen är också den mest optimala rent ljudmässigt.**

Om du vill använda en eller flera Bluesound-enheter helt trådlöst så är det inte mer omständligt än med andra nätverksbaserade system som t.ex. AirPlay. Du behöver bara ha användarnamn och lösenord till ditt trådlösa nätverk till hands. Då går installationen i de flesta fall både snabbt och smärtfritt. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** Bluesound har en komplett, inbyggd nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.
*** Musik från ett USB-lagringsmedium ska spelas via den Bluesound-komponent som det är fysiskt anslutet till. Via grupperingsfunktionen kan dock musiken skickas till flera rum. USB-media ska vara FAT32-formaterade.

Specifikationer

 • Musikspelare med inbyggd CD-rippare och hårddisk för lagring av musik.
 • 1 TB hårddiskkapacitet
  Inbyggd nätverksfunktion*
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify Connect, WiMP**
 • Ljudformat: MP3, AAC, WMA (inkl. Lossless), OGG, FLAC, ALAC, WAV och AIFF
 • Maximal upplösning: 24 bit/192 kHz
 • Cirrus Logic Delta Sigma 24-bit/192kHz DAC Pure Class A FET output buffer
 • Anslutningar: Ethernet, USB A (externa USB-lagringsenheter)***, USB Mini (service), analog/digital ljudutgång (RCA/optisk) ****
 • Max två samtidiga grupper vid multiroom-konfiguration 
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows XP, 2000, Vista och 7 samt Mac OSX 
 • Energiförbrukning i standby: 9,7 watt
 • Medföljande tillbehör: 2 meter Ethernet-kabel, 2 meter RCA/Phono-kabel, 2 meter stereo-minijack-till-phono-kabel
 • Mått: 29,3 x 20,8 x 23,9 cm (BxHxD)
 • Vikt: 3,0 kg
 • Färg: Vit högglans, svart högglans 

  * VAULT ska anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken ut i systemet, särskilt vid uppspelning av musik i 24 bitar. Dock styr du fortfarande musiken helt trådlöst från din smartphone/surfplatta, precis som med andra Bluesound-komponenter.
  ** Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
  *** USB-media ska vara FAT32-formaterade.
  **** Optisk-ut stöder digital ljud upp till full 24-bit/192kHz HD-upplösning

Recensioner

0,0

Baserat på 0 recensioner från kräsna medlemmar

BLUESOUND - STREAMING UTAN KOMPROMISS

Med Bluesound kan du äntligen streama RIKTIG Hi-Fi. Här får du suverän ljudkvalitet och läckra trådlösa möjligheter. Alla klarar av installationen, så du kan fritt välja den lösning som passar bäst för dina behov. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone eller surfplatta.

 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Spela din egen musik eller streamingtjänster
 • Enkel att installera och använda, kräver ingen dator
 • Trådlös kontroll från smartphone eller surfplatta
 • Stödjer avspelning av musik i 24 bitar

Läs mer om Bluesound

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här