HiFi Klubben

Gå till innehåll

Spara 1 200 kronor när du köper ljud till extra rum

Denon AVR-X4400H Hemmabioreceiver

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Denon AVR-X4400H Hemmabioreceiver

AVR-X4400H är en exklusiv 9.2-kanalig toppreceiver med 125 hifi-watt, inbyggd HEOS-funktion, 3x HDMI-utgångar, Dolby Atmos/DTS:X/Auro-3D, 32-bitars ljuduppsampling och de senaste HDMI-standarderna. Nära toppen, bortsett från priset. Svart eller silver.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Denon AVR-X4400H – 9.2-kanaler med 125 hifi-watt, inbyggd HEOS-funktion för multiroom, Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D, 3 x HDMI-utgångar, 32-bitars signalbehandling och de senaste HDMI-standarderna

 • Strömstark 9.2-kanalig förstärkardel med 11.2 Pre Out
 • Audiofil signalbehandling med 32-bitars DDSC-HD och AL32 Multichannel Processing inkl. 32-bitars ljuduppsampling
 • Inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud 
 • 3 x HDMI-utgångar med Zone/Dual-funktion
 • Dolby Atmos, DTS:X Auro-3D och digital Audyssey XT32-rumskorrektion 

AVR-X4400H är en avancerad 9.2-kanalig receiver i toppklass som levererar 125 strömstarka hifi-watt* och ger dig inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud. Med 9.2 kanaler och 11.2 Pre Out kan du bygga ut till en fantastisk hemmabio. Du kan också utnyttja de senaste surroundformaten Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D och få ett filmljud med en realism du aldrig hört maken till. Det här beror inte minst på att den här receivern är utrustad med den exklusiva Audyssey XT32-tekniken för rumskorrektion.

AL32 Processing samplar upp alla ljudsignaler till 32 bitar, så du får en mycket finare signalbehandling och ett hörbart bättre ljud. Alla dessa läckra detaljer bidrar till att ta dina film- och musikupplevelser till den exklusiva ligan. Designen är också extra elegant, med en väldigt enkel front i äkta aluminium. Om du inte behöver den extra effekten och de extrema möjligheterna i toppmodellerna har du ett fantastiskt kontrollcenter till din hemmabio här.

Inbyggd HEOS-funktion och ett otal avancerade möjligheter
En väldigt läcker finess med AVR-X4400H är att den fått inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud, som nu helt utan extra apparater ger dig direkt tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet. Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet.

HEOS är Denons eget trådlösa multiroom-system som snabbt och enkelt kan ge dig trådlös musik i hela ditt hem. AVR-X4400H tar hand om din stationära anläggning, sen kan du bygga ut med hur galet många trådlösa högtalare och musikstreamers du vill. Och hela familjen klarar att använda det!

AVR-X4400H ger dig också avancerad digital videobehandling med 4K-uppskalning, 3D-stöd och HDMI 2.0 inklusive HDR och HDCP 2.2-kopieringsskydd. Det här betyder kort sagt att AVR-X4400H är helt förberedd för 4K/Ultra HD-bildmedierna så att du kan njuta av ultrahögupplösta filmupplevelser i full kvalitet.

* Obs! De 125 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVR-X4400H hela 200 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

NYHET: AVR-X4400H är redo för den nya videostandarden Dolby Vision/HLG samt eARC för överföring av Dolby Atmos via HDMI från TV. Bägge dessa funktioner kommer som gratis uppdatering lite längre fram.

Denon AVR-X4400H finns i svart eller silver (Premium Silver).

Se producentens video

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • 9.2-kanalig förstärkare med 11.2 Pre Out
 • Audiofil signalbehandling med 32-bitars DDSC-HD-krets
 • AL32 Processing Multichannel-signalbehandling med 32-bitars uppsampling av ljud
 • Stödjer Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D
 • Finish i äkta aluminium
 • Digital Audyssey XT32-rumskorrektion
 • Inbyggd HEOS multiroom-funktion med internetradio
 • Specialframtagna DHCT-utgångstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Guldpläterade RCA-terminaler
 • HDR och fullt HDCP2.2-stöd
 • eARC för överföring av Dolby Atmos via HDMI från TV (gratis uppgradering)
 • Stödjer Dolby Vision / HLG (via gratis uppgradering som kommer senare)
 • 3 x HDMI-utgångar med Zone/Dual-funktion
 • Clock Jitter Reducer
 • Skivspelaringång (MM)
 • Avancerad videouppskalning till 4K/60 Hz
 • Många anslutningsmöjligheter, även för analoga bildkällor
 • Inbyggd Bluetooth, wifi med AirPlay och Spotify Connect
 • HDMI Zone 2 (ljud/bild)
 • Audio Zone 2/3 med HDMI plus optisk/koaxial och analog anslutning
 • Avancerat grafiskt användargränssnitt med konfigureringsguide
 • ISFccc-bildkalibrering för ISF-certifierade installatörer
 • Stödjer streaming av DSD och FLAC/FLAC HD
 • Kan fjärrstyras via appen Denon 2016 AVR Remote och HEOS-appen (iOS/Android)
 • HDMI-ingång på fronten
 • Smart ECO-läge ger energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • "Bara" 9 förstärkarkanaler
 • Förstärkardel ej uppbyggd i monoblock
 • Endast en USB-ingång

Beskrivning

Dolby Atmos, Auro-3D och DTS:X – tre vägar till det ultimata bioljudet
Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer. En lång rad nyare filmproduktioner – t.ex. på Blu-ray – har faktiskt redan Dolby Atmos-information i ljudspåret. Det är inget du hör i en vanlig HD-hemmabio, men många effekter och annan ljudinformation har faktiskt producerats för att skickas till extra Atmos-högtalare, som vanligtvis placeras i taket – bara du har den dekoder som behövs.

De inbyggda 9.2 kanalerna gör att du kan bygga upp en komplett surround-bio med två subbasar och extra Atmos-högtalare (upp till 7.2.2 eller 5.2.4) utan extra effektförstärkare. Genom att koppla in ett stereo-effektsteg till de resterande två Pre Out-utgångarna kan du komma ända upp till 7.2.4 eller 9.2.2). Om du vill ha en kompromisslös hemmabio kommer Dolby Atmos att ta dig till nästa nivå!

Auro-3D har tagits fram för att utgöra ett alternativ – och en direkt konkurrent – till Dolby Atmos, och det handlar även här om att skapa en ny höjddimension i ljudet. I Auro-3D skapas det extra "skiktet" genom att front- och sidokanalerna kompletteras med extra högtalare i taket. Genom att anpassa balansen mellan topp och botten skapar man en ljudbild med en extra djupkänsla. I en fullskalig 10.1-kanalig Auro-3D-installation lägger man till ytterligare en så kallad VOG-kanal i taket i mitten av ljudbilden ("Voice of God").

Det tredje hyper-surround-formatet du hittar här är DTS:X, som AVR-X4400H också stödjer redan från början. Du har verkligen alla möjligheter och kan välja precis det format och den konfiguration du föredrar.

Suverän användarvänlighet och fjärrstyrning via app
Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVR-X4400H till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och de nya färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt.

Pricken över i är Denons fjärrstyrnings-app (2016 AVR Remote) som finns till både iOS och Android. Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt
Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har AVR-X4400H också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Om du har en iOS-enhet (Apple iPhone eller iPad) med minst iOS 7 kommer du att få uppleva att nätverkskonfigureringen går mycket smidigare än tidigare. Denons Setup Wizard guidar dig genom ett par enkla steg, sedan överförs alla nätverksinställningar trådlöst till receivern. Denna kopplar därefter upp sig på ditt nätverk helt utan att du behöver skriva in nätverks-ID, lösenord och liknande.

Du får dessutom en Bluetooth-funktion som ger både dig, din familj och dina vänner smidig tillgång till att spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Det är bara att välja receivern som spelare på din bärbara apparat – sen spelar musiken. Receivern går själv igång och slår över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth (den minns upp till 8 enheter) och du kan till och med spela i ett annat rum (zon 2) direkt från din smartphone.

Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Här fungerar din smartphone som fjärrkontroll till Spotify, inte som musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att till exempel strömma via AirPlay, och du kan styra musiken från Spotify-appen som du säkert redan är väl bekant med.

Via AirPlay kan du trådlöst strömma all musik du har på din iPhone/iPod touch/iPad till anläggningen i full CD-kvalitet. Det här omfattar även streamingtjänster och streamingappar som inte stöds av HEOS. Du kan också strömma musik du har i iTunes på datorn till AVR-X4400H, och via nätverksfunktionen kan du strömma musik direkt från din PC eller nätverkshårddisk (NAS).*

Audio Zone 2 med HEOS och HDMI Zone 2 för maximal flexibilitet
Ett annat sätt att få multiroom-funktionalitet är via zon 2-funktionen på AVR-X4400H eftersom du här kan skicka vidare all musik till en anläggning i ett annat rum, oavsett vilken källa musiken kommer ifrån. Du kan spela via HDMI, CD-spelare, Spotify, USB, nätverk, digitala eller analoga ingångar – kort sagt vilken källa du vill. I nästan alla konkurrenter är du knuten till analoga signalkällor i zon 2, vilket gör funktionen praktiskt taget oanvändbar.

Om du har ett 7.1-högtalarsystem kopplat till AVR-X4400H kan du använda övriga fyra förstärkarkanaler till att driva extra högtalare i andra rum. Du behöver bara ansluta ett par helt vanliga högtalare med kabel – sen har du ljud i ännu ett rum med massor av strömstarka receiver-watt till hands. Du kan välja en självständig signalkälla för den extra zonen och exempelvis lyssna på musik i sovrummet medan familjen ser på film i vardagsrummet. Och något som gör det hela extra läckert är att de tre zonerna också ingår i HEOS-systemet som en grupperad multiroom-zon, där du kan reglera ljudstyrkan individuellt i varje zon via HEOS-appen!

Kronan är HDMI Zone 2 som du kan använda till att skicka vidare både bild och ljud digitalt från HDMI-ingången till ett annat rum via HDMI. Det här kommer väl till pass om du till exempel vill spela upp samma film i köket som du spelar i hemmabion. En komplett HDMI-signal – inklusive flerkanalsljud – skickas till den extra zonen, så med en extra anläggning där kan du faktiskt driva ännu en hemmabio från AVR-X4400H.

125 hifi-watt och gedigen konstruktion
AVR-X4400H är en äkta 9-kanalsreceiver som har konstruerats med 9 identiska effektblock med specialframtagna, extra strömstarka utgångstransistorer (DHCT). Varje kanal levererar 125 seriösa hifi-watt i 8 ohm och hela signalvägen har gjorts så kort som möjligt för att ge bästa möjliga ljudkvalitet. Den här utformningen omfattar starka mikroprocessorer, multilagerkretsar och avancerade SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den viktiga D/A-omvandlingen utförs av en 32-bitars HD-version av Denons unika D.D.S.C.-krets och högkvalitativa D/A-omvandlare (32 bit/192 kHz) i alla kanaler. I alla kanaler får du också Denons exklusiva AL32 Processing som samplar upp alla digitala ljudsignaler – t.ex. 16-bitarssignalen från CD-skivor – till 32 bitar. Denna väldigt höga upplösning ger en mycket mer exakt signalbehandling.

De olika analoga och digitala sektionerna i receivern är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar. Mekaniken och kylningssystemet har fått en särdeles solid och vibrationsfri konstruktion.

Få ut det bästa av förlustfria ljudformat
Om du tänker i seriösa audiofila banor klarar du dig inte utan de förlustfria FLAC- och FLAC HD-formaten som AVR-X4400H stödjer både via nätverk och via USB. Oavsett om du rippar din CD-samling i FLAC eller skaffar högupplösta FLAC HD-filer via nätet eller andra källor så kan FLAC/FLAC HD anses vara dagens bästa efterträdare till den 30 år gamla CD-standarden. Och om du t.ex. lyssnar på liveskivor eller klassisk musik kommer du att uppskatta att AVR-X4400H kan spela "gapless", dvs. helt utan paus mellan låtarna. I den här Denon-generationen kan du till och med "spola" fram och tillbaka i den låt du spelar via nätverksfunktionen.

Om du letar efter kvalitetsalternativ till FLAC kommer du att gilla att Denons senaste generation även stödjer avspelning av formaten DSD (Super Audio CD) och AIFF. Och om du helt vill slippa påverkan från den digitala signalbehandlingen – t.ex. vid kritisk musiklyssning – kan du via Pure Direct-funktionen koppla bort alla kretsar som inte behövs för musikåtergivningen.

Clock Jitter Reducer för helt rent digitalt ljud
Den så kallade jitter-förvrängningen är en stor anledning till att det kan vara avsevärt stor skillnad mellan ljudkvaliteten från bra och dåliga digitala komponenter, däribland CD-spelare, Blu-ray-spelare m.m.

Jitter är en digital förvrängning i tidsdomänen och uppstår bl.a. till följd av osynkroniserad "klockning" mellan spelare och förstärkare/receiver. Klockningen styr exekveringen av de digitala processerna i t.ex. D/A-omvandlaren, och om klockningen i signalkällan och receivern inte är synkroniserade till 100 % uppstår tidsförkjutningar i signalen vilket går ut över ljudkvaliteten.

AVR-X4400H är utrustad med Denons egen Clock Jitter Reducer-krets. Det här minskar avsevärt förekomsten av jitter i de digitala ljudsignaler som kommer via exempelvis koaxiala eller optiska ingångar. Fördelen är att du får en hörbart renare och mer exakt ljudåtergivning.

Tre HDMI-utgångar, avancerad videobehandling, 4K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n
AVR-X4400H har hela tre HDMI-utgångar, inkl. HDMI Zone 2, vilket gör att du kan driva t.ex. en extra TV i köket samtidigt som du driver din primära TV och/eller projektor i hemmabion. Du får 3D pass-through så att du utan problem kan ansluta din 3D-spelkonsol eller 3D-Blu-ray-spelare och skicka 3D-bilden vidare till en 3D-kompatibel TV. Via HDMI-ingången på fronten kan du på ansluta kamera, spelkonsol m.m. på ett ögonblick utan att behöva sträcka dig ner och rota bakom apparaterna i hyllan.

Utöver det här får du hela 8 HDMI-ingångar med HDCP2.2, HDMI-repeater, omvandling från analog video till HDMI och uppskalning ända upp till 4K/60 Hz Ultra-HD-upplösning. I praktiken betyder allt det här att du kan ansluta alla dina analoga och digitala bildkällor till receivern (inkl. 3D och 4K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i bästa möjliga kvalitet via en enda kabel. Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel – inklusive Dolby Atmos-informationen via den nya eARC-funktionen. Enklare eller snyggare kan det nästan inte bli.**

För att markera den seriösa HDMI-videobearbetningen har Denon utrustat AVR-X4400H med en av dagens mest avancerade videoprocessorer, som stödjer bästa möjliga bildkvalitet i HDMI 2.0-standarden. Därför stöds också framtida 4:4:4 Pure Color sub-sampling, HDR och den utökade färgrymden BT.2020 pass-through.

Audyssey MultEQ-XT32 – superexakt rumskorrektion med två subbasar
AVR-X4400H är utrustad med High End-tekniken Audyssey MultEQ-32XT som ger en extremt exakt och högupplöst digital rumskorrektion i ända upp till åtta mätpositioner i rummet. Samtidigt kan systemet kalibrera och rumskorrigera två separata subbasar, vilket gör att du kan få en fantastiskt djup och exakt basåtergivning i din hemmabio. De två subbasarna behöver inte ens vara likadana eller symmetriskt placerade.

Audyssey LFC, Dynamic Volume och Dynamic EQ ger enkel användning
Audyssey LFC är en "grannvänlig" funktion som på ett raffinerat sätt anpassar basen så att den fortplantar sig så lite som möjligt i väggarna och därmed stör grannarna så lite som möjligt. Observera att lyssningsupplevelsen i rummet ändå inte påverkas mer än högst nödvändigt.

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital "loudness" som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, t.ex. på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Avspelning från NAS-disk förutsätter att denna är utrustad med Media Server-funktion.
** Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel.

Specifikationer

 • HEOS multiroom-system inbyggt
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi) 2,4/5 GHz
 • D.D.S.C. HD-krets (32-bitars)
 • Front i äkta aluminium
 • Avancerat grafiskt användargränssnitt (GUI) med svenska menyer
 • Guldpläterade RCA-terminaler
 • Färgkodade högtalarterminaler (etiketter för kablar medföljer)
 • HDMI 2.0 med HDCP2.2, 4K video, 3D, Audio Return Channel, Deep Color, xvYCC, HDR, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, BT.2020 pass-through, Auto Lipsync och HDMI-CEC (HDMI Control)
 • eARC för överföring av Dolby Atmos via HDMI från TV (gratis uppgradering)
 • Stödjer Dolby Vision / HLG (via gratis uppgradering som kommer senare)
 • HDMI/3D pass-through (även i standby)
 • HDMI-repeater
 • ISF-certifierad
 • Stöd för Audyssey App
 • Ingångar kan namnges individuellt
 • Möjlighet till bi-amping eller zon 2/3 via eventuellt överblivna bakre kanaler
 • 4 personliga användarinställningar (kan väljas via fjärrkontroll)
 • DDSC-HD/AL32 Processing Multichannel-signalbehandling med 32-bitars uppsampling av ljud
 • Denon Link HD med Clock Jitter Reducer
 • Ljudformat via USB/streaming: MP3, WMA, AAC, ALAC (upp till 24 bit/192 kHz), AIFF, FLAC/FLAC HD (upp till 24 bit/192 kHz)
 • DSD-streaming via HDMI och nätverk (upp till DSD5.6)
 • Stödjer Gapless-uppspelning av musik (inget uppehåll mellan låtarna)
 • 32-bitars D/A-omvandlare (AKM AK4458VN) i alla kanaler
 • Pure Direct (Tone Defeat)
 • Automatisk inställning av känsligheten på alla ingångar
 • Compressed Audio Restorer
 • 12 V Trigger Out
 • IR Remote in/out
 • RS-232C-port
 • HDMI diagnostic mode
 • Firmware kan uppgraderas både via nätverk och USB
 • Löstagbar nätkabel
 • Mätmikrofon och mikrofonhållare medföljer
 • ECO-läge med Auto Standby
 • Energiförbrukning max/på/aktiverat ECO-läge: 710 watt/110 watt/65 watt
 • Energiförbrukning standby/CEC standby/nätverk standby: 0,1 watt/0,5 watt/3,7 watt

* Möjliga Atmos-konfigurationer: upp till 7.2.2 / 5.1.4 (7.2.4 / 9.2.2 via externt stereo-effektsteg)  

Denon

De senaste finesserna, solid ljudkvalitet och mängder av valmöjligheter. Det här är Denon i ett nötskal. Här hittar du allt du behöver för att bygga upp en toppmodern stereo- eller hemmabioanläggning, oavsett om du rör dig i den kompakta eller tunga klassen.

 • Allt för stereo, surround och streaming
 • Den senaste tekniken
 • Många lösningar till smartphone, surfplatta och iPod
 • Stolta traditioner när det gäller ljudkvalitet
 • Både kompakta anläggningar och High End

Läs mer om Denon

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här