Hopp til innhold

7 produkter

Projektorer

En projektor ger dig en autentisk biograf-känsla hemma i vardagsrummet. Här får du bild som mäts i meter istället för i tum och på HiFi Klubben har vi valt ut ett antal av marknadens bästa film-projektorer inom DLP, LCD, SXRD och Laser. Vi täcker både små och stora behov.

Få din egen hemmabiograf med en projektor

Förr i tiden var projektorer förbehållna skolor, störra företag och biografer. Som tur är har tiderna ändrats! Idag hittar man projektorer i många privata hem, och fler och fler tillkommer. På HiFi Klubben förstår vi det stora intresset för projektorer - vem har inte lust till att uppleva suset från biografsalen varje dag, och till på köpet där hemma? Allt som krävs, är en bra projektor och en projektorduk.

Flexibel placering som passar till ditt rum 

Med en projektor finns det nästan inga gränser för storleken på din bild. Med en bra projektor och en välvald duk, skapar du blixtsnabbt biografstämning där hemma på en helt vanlig vardag.

En projektor kan hängas i taket eller stå på ett bord eller en hylla. Med ett takfäste till din projektor, behöver du inte tänka mer på den när den väl hänger i taket, medan en fristående lösning är praktisk om du behöver kunna gömma undan projektorn t.ex. om barnen sparkar boll eller om det är lågt i tak så att projektorn riskerar att hänga i vägen när den inte används.

En portabel projekt kan enkelt följa med till sommarhuset eller andra platser, där ni kan få glädje av den. Du kan även ha ett fäste på bägge ställen, så återstår bara att montera projektorn i taket när ni är i sommarhuset eller där hemma.

Beroende på var den ska placeras i förhållande till din källa, kan de vara en god lösning att välja en trådlös projektor. På så sätt slipper du montera ett projektorfäste och titta på irriterande kablar melan projektor och anläggning. Det kan ofta löna sig även om priset är lite högre på trådlösa modeller. Innan du anskaffar dig extra långa kabalr och lösningar till en diskret uppsättning, har du nått samma - eller högre - prisnivå som trådlösa projektorer. Spara dig själv både tid, arbete och kontanter genom att välja en trådlös projektor från början.

En projektor – många möjligheter

Projektorbildens storlek, som de olika projektorerna kan ge dig, kan variera samt hur stort avstånd det behövs mellan projektpr och projektorduk eller vägg. Detta kan du läsa om under de olika produkternas specifikationer, men du kan också alltid besöka din lokala HiFi Klubben-butik, där vi står redo med råd och vägledning så att du väljer den bästa projektorn till ditt rum.

Ofta förbinder man projektorer med film och serier som ska ses i största, möjliga format för en extra häftig upplevelse. Den är dock inte enbart avsett för ljud och TV, du kan även utveckla dina och/eller dina barns kreativa sidor med en projektor. Lägg in ett fint motiv på projektorn samt en bit papper på väggen, så kan ni använda bilden till att rita efter.

En projektor kan även användas till att dekorera barnrummet eller vardagsrumet med ett stort väggmotiv, där du ritar direkt på väggen istället för på papper.

Om ni ska använda projektorn till att rita efter, kan det vara en god idé att välja en bärbar eller mini-projektor som kan flyttas runt efter behov.

Utvalda varumärken

Eftrehand som fler och fler konsumenter har fått upp ögonen för de många möjligheter en projektor ger, har det också tillkommit fler producenter på marknaden för att tillgodose behovet.

På HiFi Klubben har vi valt ut några av de absolut bästa varumärkena, som säkrar dig marknadens bästa projektorer när du handlar hos oss. I vårt sortiment hittar du bra projektorer till din hemmabiograf, till humana priser.

Välj t.ex. en Samsung-projektor.

Föredrar du istället skarpa kanter och horisontella linjer, ska du sikta in dig på en Optoma-projektor. De finns i olika färger - både svart och vit. Här finns något för alla plånböcker, och kvalitetsmässigt saknar de heller ingenting.

Det tredje varumärket som vi vill framhäva, är Sony. Deras projektorer ligger i mellan- och toppklassen när man tittar på priset. I gengäld ligger deras tekniska lösningar samt bildkvaliteten också i toppklassen, så en avancerad Sony-projektor är helt klart ett gott köp, om du vill ha fantastiskt resultat hemma i vardagsrummet.

Enkel och problemfri montering

Ovanstående varumärken levererar projektorer i olika klasser, men gemensamt för dem alla är att de har fokus på kvalitet.

Du kan bl.a. få en 4K-projektor, som skapar den perfekta basen i en high-end hemmabiograf eller en UHD eller HD-projektor som likaledes kan ge dig superbra kvalitet på din privata filmduk. Det gäller naturligtvis, att desto bättre kvalitet desto högre pris, men det är alltså värt pengarna. Dessutom kan du ha turen att hitta ett kanonerbjudande på din nya projektor, så att du kan göra ett extra bra köp.

Lens Shift är en teknologi som med största sannolikhet har besparat många för uppgivande suckar och långa kamper i samband med montering av projektor. På projektorer i den billiga änden av prisskalan, kan du normalt inställa bildkvaliteten elektroniskt. Detta ger dock långt ifrån optimal kvalitet, så Lens Shift, som finns på en rad av de bättre modellerna, är klart att föredra om du vill ha en knivskarp bild.

Med Lens Shift kan du förskjuta linsen, och därmed bilden, både lodrätt och vågrätt utan att förstöra bildkvaliteten och härmed få en helt knivskarp och jämn bild - även om projektorn kanske inte alltid hänger helt i nivå. 

HiFi Klubben är din garanti för kvalitet

Vi har handplockat vårt urval av projektorer, så att du är säkrad hög kvalitet oavsett vilken modell du väljer. Våra projektorer ger dig läckra toner och helt skarpa bilder, och är därför helt perfekt om du vill ha din egen hemmabiograf.

Vi står alltid redo med hjälp och vägledning, om du önskar det. Du kan skriva till oss via chatten på hemsidan, eller komma in i butiken, så demonstrerar vi gärna de olika projektorerna och du kan känna, lyfta och uppleva dem i verkligheten, innan du beslutar dig.