Hopp til innhold

392 produkter
Roam 2
Sonos Roam 2
Trådlös högtalare med batteri
2 190:- / St.

Högtalare

Det finns flera olika högtalare och högtalarsystem som ger dig fantastiska ljudupplevelser där hemma. Men vad är då särskilt viktigt att tänka på när du ska välja högtalare som passar för just ditt behov? Det försöker vi svara på här, där vi har även har skrivit lite om de enskilda högtalartyperna.

Massor av möjligheter för eminent ljud

Oavsett om du ska ha komplett surround sound till hemmabiografen, läckert ljud till din musik eller något helt tredje, finns det massor att välja mellan i vårt stora sortiment av högtalare.

Vi förhandlar ett brett urval av kvalitetsmärken som alla levererar högtalare och system i läckra designs och med fullt fokus på funktionalitet.

Du hittar allt ifrån stora, robusta golvhögtalare till små, trådlösa Bluetooth-högtalare. Nederst på sidan hittar du länkar till de enskilda kategorisidorna, om du letar efter en specifik typ av högtalare.

Oavsett om du letar efter en högtalare till dator, TV eller något helt tredje, har vi säkert något för dig. Vi har både robusta SOUNDBOKS som kan klara även de vildaste festivaler, och minihögtalare som är perfekt till bilen om du inte kan ansluta din telefon direkt. Alla våra högtalare lever upp till våra höga kvalitetsstandarder, så du är garanterad bra högtalare och fantastiskt ljud oavsett om du väljer en liten eller stor modell.

Det ska du vara uppmärksam på

Oavsett om du ska ha ett komplett högtalarsystem till surround sound i vardagsrummet, eller om du ska starta i mindre skala med en enstaka eller ett par högtalare, finns det några saker du bör överväga från början. Det är normalt en relativt stor post i budgeten, oavsett om du letar efter enstaka högtalare eller färdiga system, så det kan löna sig att göra ett ordentligt förarbete så du är säker på att få den bästa lösningen till precis dina behov.

Storleken på rummet

Det är viktigt att du tar hänsyn till storleken på det rum ditt system ska spela i, när du väljer högtalare. Rummets storlek är nämligen avgörande för vilket system du ska välja. Små system får det nämligen riktigt jobbigt i stora rum. Ljudet blir sällan tillräckligt högt och basen blir snabbt ganska platt. Därför är större högtalare ofta ett mycket bättre alternativ för stora rum.

Vilken förstärkare eller receiver har du?

En annan viktig sak att tänka på är kombinationen av receiver och högtalare. Vissa högtalare passar särskilt bra till vissa receivrar och vice versa. Besök din lokala HiFi Klubben-butik om du vill ha hjälp med att hitta helt rätt kombination - vi har full koll på hur du kan kombinera olika högtalarsystem, förstärkare och receivrar.

Ska det vara trådlöst eller med kabel?

Beroende på vilka högtalare du väljer har du möjlighet att själv välja om du vill ansluta trådlöst eller med kabel.

Kablar kan vara svåra att dölja om ditt högtalarsystem är placerat runt omkring i rummet. Här är det en god idé med en trådlös lösning. Har du ett enstaka högtalarpar, kan du kanske lättare dölja kabeln och behöver därför inte gå målinriktat efter de trådlösa.

Håll dig till samma serie

En bra tumregel när man ska välja högtalare till exempelvis sin hemmabio, är att välja från samma märke och - om det är möjligt - samma serie. Olika högtalare har olika klang, och det blir tydligt om du blandar olika märken med hörbar skillnad på hur systemet låter från olika vinklar, vilket kommer att ge dig betydligt sämre surroundupplevelse.

Utvalda varumärken

Marknaden för högtalare är enorm och det finns efterhand ett nästan oöverskådligt antal producenter. Hos HiFi Klubben har vi handplockat några av de absolut bästa varumärkena och nedan framhäver vi ett par av dem.

HiFi Klubbens egna varumärken

HiFi Klubben är exklusiv förhandlare av tre varumärken som inte kan köpas någon annanstans, nämligen DALI, Bowers & Wilkins samt Argon Audio.  

Högtalare från dessa varumärken är tillverkade mot bakgrund av många års samarbete och erfarenhet, som ständigt säkrar att den högtalare som processen resulterar i är något helt speciellt.

DALI högtalare

Urvalet från DALI bjuder på många olika högtalare. Du hittar både en trådlös DALI högtalare, som kan arbeta ensam, samt olika högtalare som kan ingå som en del i ett större system. Därutöver tillverkar DALI även en mängd bra soundbars till montering under din TV.

Bowers & Wilkins högtalare

Högtalare från det engelska varumärket B&W kännetecknas av en tydlig design som utstrålar styrka och finess i perfekt förening. Det erfarna varumärket står för en stor andel av den professionella ljudvärlden, så här talar vi verkligen om god och hållbar kvalitet.

Argon Audio högtalare

Vårt urval av Argon Audio-högtalare bjuder på modeller som vi själva har stått bakom igenom hela processen - både i förhållande till design och teknisk konstruktion. Vi har hittat de bästa leverantörerna så vi är säkra på att kunna erbjuda dig en högtalare som lever upp till våra krav.

B&O högtalare

Bang & Olufsen ligger bakom en lång rad hifi-produkter och är i hög grad också med på högtalarfronten. Med en B&O-högtalare i hemmet kan du alltid skapa en passande stämning, och man har kräsat för designen så du får snygga högtalare som samtidigt levererar bra ljud.

Samsung högtalare

Samsung har fokus på diskreta designs och bra lösningar, speciellt till TV. De ligger bl.a. bakom några av marknadens snyggaste soundbar-högtalare, som kan ge dig bra ljud från din TV utan att stjäla uppmärksamhet från din inredning.

Sonos högtalare

Sonos är särskilt känt för deras trådlösa multiroom streaming-system. Du behöver dock inte gå all-in för att få glädje av varumärket. Du kan nämligen köpa en enstaka trådlös Sonos högtalare om du behöver en snabb lösning här och nu. Så kan du alltid bygga ut systemet senare om du kommer på att du vill ha ännu bättre ljud.

Kom in i din lokala HiFi Klubben-butik

Du kan leta med ljus och lykta online, men det är alltså bara enklare att hitta helt rätt lösning om du kan se och höra högtalarna i verkligheten. Det kan du i våra butiker, så kom förbi och låt oss hjälpa dig med att hitta precis det system eller den högtalare som du är på jakt efter.

I butiken kan du se hur de olika högtalarna ser ut på golv, tak, vägg o.s.v. Du kan även lyfta och känna så mycket du vill, så du får en bra känsla för hur portabel en specifik högtalare är, hur färgerna ser ut och mycket mer.

Vi har många års erfarenhet av hifi, så vi kan besvara alla de frågor du kan tänkas ha. 

Vi ser det som vår främsta uppgift att se till att du kommer hem med en högtalarlösning som du blir glad för och har glädje av i många år.

Letar du efter en bestämd typ av högtalare?