HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Högtalare

Ny 600-serie från B&W

DALI OBERON

Högtalare

Det finns flera olika högtalarsystem som ger dig fantastiska bioupplevelser där hemma. Men vad är då särskilt viktigt att tänka på när du ska välja högtalare som passar för just ditt behov?

GolvhögtalareStativ- och kompakthögtalareTrådlösa högtalareInbyggnadshögtalareSubbas

Storleken på rummet

Det är viktigt att du tar med storleken på rummet i beräkningen. Rummets storlek är nämligen avgörande för vilket system du ska välja. Små system får det nämligen riktigt jobbigt i stora rum. Ljudet blir sällan tillräckligt högt och basen blir snabbt ganska platt. Därför är större högtalare ofta ett mycket bättre alternativ för stora rum.

Vilken receiver har du?

En annan viktig sak att tänka på är att receivern och högtalarna ska matcha varandra – något vi alla är väl bekanta med från stereons värld. Vissa högtalare passar särskilt bra till vissa receivrar och vice versa. Besök din lokala HiFi Klubben-butik, där har de full koll på vilka olika kombinationer av högtalarsystem och receivrar som fungerar bra tillsamman. 

Välj högtalare från samma serie

En bra tumregel när man ska välja högtalare till sin hemmabio är att välja högtalare från samma märke och – om det är möjligt – samma serie. Det beror på att olika högtalare naturligtvis har olika klang. Så om man sätter ihop ett system som är ett hopkok av högtalare från olika tillverkare och märken, så kommer det att vara hörbar skillnad på hur systemet låter från olika vinklar, vilket kommer att ge dig betydligt sämre surroundupplevelser. 

Läs hela artikeln