Hopp til innhold

HiFi Klubbens

8,85st.
  -
Med HiFi Klubbens kalibreringsskiva ställer du snabbt och lätt in din platt-TV korrekt.

Läs mer:

Beskrivning

Gratis för medlemmar!
Om du är medlem i HiFi Klubbens kundklubb kan du hämta denna kalibreringsskiva gratis i närmsta HiFi Klubben-butik.

Fabriksinställningarna på nästan alla platt-TV:ar har tagits fram för att imponera på kunderna i varuhusens lysrörsbleka TV-utställningar – inte för att ge en korrekt bild hemma i ditt vardagsrum. Om du inte själv gör något åt saken blir du både trött i ögonen och missar de läckra bildupplevelser som film- och TV-producenter lagt miljoner på att finputsa. Och ju dyrare och bättre TV, desto mer går du miste om!

Vi på HiFi Klubben ser inte det rimliga i att det ska vara oerhört svårt eller dyrt att få en ordentlig bild på en splitter ny platt-TV. Därför har vi nu tagit fram vår egen kalibreringsskiva som vi delar ut gratis till våra medlemmar eller när du köper en platt-TV hos oss. Lägger du skivan i din DVD- eller Blu-ray-spelare och följer de enkla svenska instruktionerna får du en betydligt bättre bild på bara några få minuter. Och när du väl har vant dig vid en korrekt bild kommer du aldrig mer att stå ut med att titta på gällt blå fabriksinställningar som sticker i ögonen.

Enkla justeringar som gör markant skillnad
Med hjälp av testbilderna på skivan får du ordning på de viktigaste TV-inställningarna: kontrast, ljusstyrka, skärpa och färgmättnad. Utöver det här får du tips på några andra grundinställningar du kan göra, samt vilka TV-funktioner du gärna kan slå till eller ifrån.

Allt sker via TV:ns menyer, och när du är klar är du så nära de korrekta inställningarna du kan komma utan professionell mätutrustning och specialkunskap. Det här kommer att vara fullt tillräckligt för de flesta TV-tittare. Om du vill krama ur den sista droppen kvalitet ur din utrustning – t.ex. i en påkostad High End-hemmabio – kan du självklart fortfarande investera i mera avancerade hjälpmedel eller en professionell kalibrering.

Vi önskar dig mycket nöje med din nya, förbättrade TV-bild!