Hopp til innhold

STREAMA VÄRLDENS BÄSTA
FILMER OCH SERIER PÅ TV:N

Är du trött på att TV-stationerna ska berätta för dig när du ska sitta framför TV:n? Hatar du att det ideligen blir reklamavbrott i dina favoritprogram? Är vardagsrummet för litet för att rymma din filmsamling? Då är videostreaming något för dig!

Precis som med t.ex. musiktjänsten Spotify kan du prenumerera på en videostreamingtjänst som Netflix och få tillgång till ett enormt urval av filmer, serier och andra produktioner i toppklass direkt på din Smart TV. Du betalar en överkomlig summa varje månad, och sen kan du i princip låta dina DVD- och Blu-ray-skivor göra CD-samlingen sällskap nere i källaren.

Haka på 4K-tåget

Lanseringen av UHD-TV (4K) gör att du kan få en bildupplevelse med en helt otrolig skärpa och detaljrikedom. Netflix finns inbyggt i de senaste UHD-TV- och andra Smart TV-apparaterna, och de erbjuder redan populära titlar i 4K-upplösning, som t.ex. serien Breaking Bad. Du behöver alltså inte ännu en ny spelare – med en UHD-TV och en snabb bredbandsuppkoppling kan du haka på 4K-tåget redan från start.

Netflix och HBO Nordic är bara ett par exempel på populära streamingtjänster. Det finns allt fler att välja mellan, så om du är mer intresserad av sport, dokusåpor eller storfilmer finns det något för dig också. Om TV:n inte har någon inbyggd app för en viss streamingtjänst kan du i många fall få tillgång till dem via en liten separat videostreamer som Chromecast eller Apple TV.

Netflix – den stora allroundaren

Netflix är en av världens största leverantörer, de har funnits sedan 2008 och har en enorm katalog av både filmer och serier, däribland ett allt större antal egna produktioner, som t.ex. Lilyhammer, House of Cards och Orange is the New Black.

Netflix har reserverat en hel sektion för barn. Härutöver har tjänsten en smart funktion som gör att den med tiden lär känna dina preferenser och föreslår filmer och serier som du kan gilla. Netflix stöds också på i stort sett alla Smart TV-apparater, konsoler, datorer och smartphones/surfplattor.

Netflix i korta drag 

+        Enormt urval av filmer och serier
+        Stor barnsektion
+        Växande antal titlar i 4K-upplösning
+        Förträffligt användargränssnitt
+        Fungerar på en mängd olika plattformar

–        Har inte de senaste filmerna

HBO Nordic – det bästa inom serier

HBO Nordic är bäst när det gäller serier. HBO erbjuder både filmer och TV-serier, men med tanke på alla de serier de själv producerar är de helt klart den streamingtjänst som har störst utbud av serier. Stora succéer som Sopranos, Game of Thrones och True Detective har producerats av HBO.

HBO:s serier har rykte om sig att vara välproducerade och har vunnit åtskilliga priser. Dessutom är HBO riktigt bra på att lägga ut serierna på nätet strax efter att de har visats på amerikansk TV. Så du kan enkelt hålla dig uppdaterad med de senaste avsnitten av dina favoritserier.

HBO Nordic i korta drag 

+        Oslagbart utbud av högkvalitativa TV-serier
+        Väldigt snabba med de senaste avsnitten av aktuella serier
+        Många titlar hittar du bara här

–        Begränsat urval på filmsidan
–        Användargränssnittet inte på samma nivå som t.ex. Netflix
–        Ingen 4K-streaming (ännu)
–        Antalet plattformar som stöds är begränsat

YouTube – gott och blandat

Om du vill ha lite omväxling från film och serier kan du botanisera i ett gratis, outtömligt universum av strömmade videor på YouTube. Här hittar du allt mellan himmel och jord i starkt varierande kvalitet, med allt från skakiga amatörklipp till storslagna professionella HD-produktioner.

Här finns ett otal timmars bra underhållning för hela familjen, det är otroligt enkelt att använda, och har du väl börjat utforska YouTube är det nästan omöjligt att sluta.