Hopp til innhold

Säg ”Cerwin-Vega” så ser nog de flesta det här framför sig: stora högtalare, massiva baselement med knallröd upphängning och hejdundrande fester – och bredvid står grannar med öronproppar.

  • Massiv bas 
  • Tål hård belastning
  • Upplev rock, techno m.m. vid ordentliga ljudtryck
0 produkter
Inga resultat hittades för de filter du har valt

Live-känsla i vardagsrummet

Cerwin-Vega grundades i USA 1954, och tillsammans med NAD har de varit en grundsten i Hi-Fi Klubben sedan starten 1980. Dessa massiva amerikanska högtalare har skapats för att förmedla ljudtrycket och live-känslan från konsertlokaler och arenor hemma i ditt eget vardagsrum. Ska det vara högt och brutalt är det Cerwin-Vega som gäller!

Direkt från det professionella ljudets värld

Många av Cerwin-Vegas tekniska lösningar har hämtats från det professionella ljudets värld där de i årtionden varit en stor leverantör av ljudsystem till konserter och diskotek. De förstärkare och högtalare som behövs där ska uppfylla nästintill omänskliga krav på råstyrka och stabilitet. Tusentals watt ska produceras och levereras i timmar utan missljud, och Cerwin-Vega är de ultimata experterna på det här området.

Med den massiva effektkapaciteten kan du bygga en Cerwin-Vega-anläggning som garanterat uppfyller alla dina krav på bas och dynamik. Även i de mindre högtalarmodellerna drar man nytta av Cerwin-Vegas status som experter på ljudtryck, och en flera av de större modellerna är utrustade med solida gjutna chassier på baselementen och överdimensionerade delningsfilter. Detaljer som visar att de här högtalarna är gjorda för att spela HÖGT!

Kult för ljudtrycksälskare

Genom åren har det cirkulerat många historier om hur effekturladdningen från de stora Cerwin-Vega-modellerna kunnat slå andan ur nästan vem som helst. Mest berömd är nog den om ”Jordbävningshornet” som utvecklades för filmen ”Jordbävningen” från 1974. 18-tumselementen i det här ljudsystemet levererade en bas som i ett flertal biosalonger bokstavligt talat orsakade sprickor i väggar och tak.  Även om just dessa kanske inte lämpar sig för hemmabruk så säger jordskalvshistorien nästan allt: Cerwin-Vega är inga High End-högtalare – det är de helt enkelt för roliga för!