Hopp til innhold
Videoprojektor

Optoma UHD55

19 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Äkta 4K/UHD-upplevelser i projektor-hemmabion till ett överkomligt pris. Njut av ultra-högupplösta bildmedier i den kvalitet de förtjänar!

Läs mer:

Beskrivning

Optoma UHD55 – kompakt och prisvänlig 4K/UHD DLP-projektor med ultra-högupplöst bildkvalitet

 • 4K/UHD-upplösning med HDR/HLG
 • Kompakt design
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Lens Shift-funktion (lodrät)
 • Avancerade möjligheter till färgjustering (CMS)

UHD55 är en äkta 4K/UHD DLP-projektor som ser till att ultra-högupplösta filmupplevelser är inom räckhåll för vanliga hemmabioentusiaster. Här kan du utnyttja hela upplösningen från UHD-Blu-ray och 4K-streamingtjänster och 4K-spelkonsoler, och det är just på en stor duk i hemmabion du kommer att inse att det här är ett stort kliv framåt.

Ett otal möjligheter för film, gaming och TV

Med en 4K/UHD-spelkonsol (t.ex. Xbox Series X eller PS5) kan du spela i riktigt stort 4K-format som ger dig en helt annan upplevelse. Via den inbyggda mediespelaren i Optoma UHD55 kan du spela din samling av videoklipp, bilder m.m. från ett helt vanligt USB-minne, men du kan också montera wifi-dongeln för wifi som medföljer och casta direkt från din telefon via Optomas egen Creative Cast-app (iOS/Android).

Du hittar också en USB-port på baksidan som du kan använda till en Chromecast eller någon annan kompakt streamingenhet. Så du har nästan helt fria händer att ordna underhållning i toppkvalitet – till exempel Netflix och andra videostreamingtjänster – utan att du behöver några separata apparater.

Flexibla möjligheter med Lens Shift, CMS och USB

Lens Shift gör det extra smidigt att placera projektorn helt korrekt i förhållande till duken, och ljusstyrkan är så hög att du i kan använda projektorn även om rummet inte är helt mörklagt. Samtidigt är ljudnivån från fläkten behagligt låg, så din filmupplevelse störs inte i onödan. Via CMS-funktionen (Color Management System) kan du få avancerade möjligheter att finjustera bilden om dina ambitioner går i den riktningen.

Optoma UHD55 finns i vit finish. 

Lens Shift för extra flexibel montering

En annan exklusiv detalj för att vara en DLP-projektor är att UHD55 har Lens Shift-funktion. Det betyder att du kan få en perfekt centrerad och vinkelrät bild på duken även om du inte har möjlighet att ge projektorn en optimal placering, till exempel på grund av en bjälke i taket.

Med Lens Shift kan du förskjuta linsen i det lodräta planet så att bilden hamnar rätt utan att du behöver använda den digitala Keystone-korrektionen som försämrar kvaliteten. Samtidigt får du manuell zoom den sista justeringen av bildstorleken. Väl värt att nämna är att en rad dyrare projektorer ger dig ännu större justeringsmöjligheter via Lens Shift – inklusive förskjutning i det vågräta planet – men du kan fortfarande ha väldigt mycket nytta av funktionen på UHD55.

Glöm inte ljudet

Du ska naturligtvis inte glömma bort ljudet, och här har du massor av möjligheter. Det allra bästa är så klart en äkta flerkanalig surroundlösning, men du kan också komma långt med ett par aktiva stereohögtalare eller en bra soundbar-högtalare. Då har du bäddat för en bild- och ljudupplevelse som sopar mattan med TV:n. Optoma UHZ50 är för övrigt utrustad med ett inbyggt högtalarsystem som kan användas vid enkla här-och-nu-tillfällen. Dock förtjänar projektorn absolut en seriös ljudlösning som kan leva upp till den fantastiska bildkvaliteten.

DLP för optimal bildkvalitet och hållbarhet

DLP – Digital Light Processing – är en projektorteknik baserad på ett DLP-chip och ett färghjul. Eftersom speglarna kan släcka ner ljuset fullständigt kan en DLP-projektor faktiskt återge helt svart. Det här är en avgörande fördel jämfört med LCD-projektorer som i bästa fall bara kan prestera mörkgrått.

DLP-tekniken ger dig också en annan stor fördel, nämligen lång hållbarhet. När lampan i en DLP-projektor efter många timmars användning är slut och byts ut får du åter igen en helt optimal bild, till skillnad från LCD-projektorer där ett lampbyte inte avhjälper eventuellt slitage på LCD-panelen.

Lampgaranti på HiFi Klubben

Projektorlampor ingår i HiFi Klubbens standardgaranti såväl som den förlängda medlemsgarantin. Garantin gäller dock bara upp till den estimerade livslängden i antal timmar enligt tillverkarens egna specifikationer.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 4K/UHD-upplösning (3840 x 2160p)
 • HDR/HLG-kompatibel
 • Väldigt hög ljusstyrka (3600 ANSI Lumen)
 • Kompakt design
 • Relativt låg ljudnivå
 • Lens Shift-funktion (lodrät)
 • Inbyggd nätverksfunktion (eventuellt trådlös via USB-dongel)
 • Inbyggd mediespelare*
 • 5V USB-port för t.ex. Chromecast
 • Avancerade möjligheter till färgjustering (CMS)
 • Inbyggd högtalare utifall du vill ta den med dig
 • Möjlighet till röststyrning via smartphone eller separat smarthögtalare (Amazon Alexa/Google-assistenten)

Begränsningar

 • Inbyggda appar är endast avsedda för streaming på väldigt grundläggande nivå
 • En del dyrare alternativ har mer flexibel Lens Shift

Tillbehör till Optoma UHD55

Tekniska specifikationer

Ljudnivå i miljöläge (dB)28

Rekommenderade produkter