Hopp til innhold
Sony
LED-TV

Sony KD-43X85J

7 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

43-tums 4K/UHD-TV med fin bildkvalitet, Google TV och inspelning via USB. Här får du allt som behövs för en högklassig TV-upplevelse.

Läs mer:

Beskrivning

Sony KD-43X85J – 43-tums UHD/4K LED-TV med Edge-LED, X1-processor och Google TV

 • 4K Triluminos Pro Direct LED med Frame Dimming
 • 4K HDR Processor X1
 • Förberedd för röststyrning (Google-assistenten)
 • Google TV
 • USB-inspelningsfunktion

Sony KD-43X85J är en läcker 43 tums 4K LED-TV med enastående bildkvalitet från Sonys unika Triluminos Pro LED-panel och den avancerade X1-processorn. Här får du allt som behövs för en riktigt bra upplevelse med både film och TV-program. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och den inbyggda mikrofonen i fjärrkontrollen (eller en separat smarthögtalare).

Direct LED-bakgrundsbelysningen är en förenklad version av den förnäma Full Array Backlight som du hittar på de mer exklusiva Sony-modellerna. Antalet ljusdioder är något färre, och de är fördelade i zoner istället för att vara jämnt fördelade över hela panelen. Dämpningen sker också i zoner (Frame Dimming) istället för den ’äkta’ Local Dimming som används på de större modellerna. Men i grunden får du fortfarande ytterst fin bildkvalitet, och den väldigt starka ljusstyrkan följer med på köpet.

Massor av underhållning med Google TV

Sony KD-43X85J har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här har du allting inom räckhåll och får en betydligt smidigare och mer komplett Smart TV-upplevelse jämfört med den tidigare Android TV-plattformen. Med inspelningsfunktion via USB kan du också själv bestämma när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler.

Sony KD-43X85J finns i svart finish.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediaspelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På KD-43X85J får du flera av de senaste HDMI 2.1-funktionerna för gaming, däribland VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). På så sätt kan du få fullt utbyte av de senaste spelkonsolerna, som till exempel Xbox Series X och PlayStation 5.*

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av KD-43X85J har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med KD-43X85J kan du spela in direktsända TV-program om du vill se dem senare. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns. Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

KD-43X85J har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 4K Triluminos Pro Direct LED med Frame Dimming
 • 4K HDR Processor X1
 • Hög ljusstyrka
 • Flera avancerade gaming-funktioner
 • Förberedd för röststyrning via mikrofon i fjärrkontrollen (Google-assistenten)
 • Stödjer Dolby Vision

Begränsningar

 • Ingen Full Array LED Backlight
 • Inga dubbla TV-mottagare
 • Inte lika tunn design som på en del alternativ
 • Endast HDMI 2.1 på ingång 3 (eARC) och 4
 • Ingen timeshift/pausfunktion

Tillbehör till Sony KD-43X85J

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek43 tums
HDR-Format HDR10+, HLG
Bildprocessor 4K HDR Processor X1 /
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Recensioner


5.0
2 recensioner
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Jan
Sverige
9/4/2022
Jan
Sverige
JAKOB
Danmark
8/15/2022
JAKOB
Danmark

Rekommenderade produkter