Hopp til innhold
Sony
LED-TV

Sony XR-50X90S

14 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Exklusiv 50-tums 4K/UHD-TV med suverän bildkvalitet, Full Array Backlight LED och 4K Cognitive XR-processor. Här kommer du väldigt nära toppskiktet!

Läs mer:

Beskrivning

Sony XR-50X90S – 50-tums exklusiv UHD/4K LED TV med Full Array Backlight, 4K Cognitive XR-processor och suverän bildkvalitet

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR-processor
 • Hög ljusstyrka
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Inspelningsfunktion via USB, samt dubbla TV-mottagare

Sony XR-50X90S är en exklusiv 50-tums 4K LED-TV med suverän bildkvalitet från Sonys unika Triluminos Pro LED-panel i kombination med den extremt avancerade 4K Cognitive XR-processorn. Full Array LED-bakgrundsbelysning som med Local Dimming ger möjlighet till en extremt exakt styrning av ljuset överallt på skärmen. Här får du både hög ljusstyrka och en kontraståtergivning som utmanar även OLED-modeller.

Om du klarar dig utan den extra kontrasten, antireflex-panelen och den läckra metallfinishen på toppserien X95K så får du en suveränt läcker TV-upplevelse här och spar en vacker slant jämfört med om du skaffar toppmodellen.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och den inbyggda mikrofonen i fjärrkontrollen. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

De smarta fötterna som medföljer kan justeras i bredd så att de passar för både breda och smala TV-möbler, och du kan också höja skärmen för att göra plats för en soundbar under den.

Massor av underhållning med Google TV

Sony XR-50X90S har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här får du en suveränt smidig och komplett Smart TV-upplevelse, och med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du helt själv när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler

Med Sonys bästa TV får du Bravia Core som under en begränsad tid ger dig fri streaming av ett flertal filmtitlar (inkl. en handfull premiärer) i oöverträffad teknisk kvalitet. Du får också en rad andra finesser, behind-the-scenes-material m.m. Du kan läsa mer om Bravia Core på Sonys egen hemsida.

Sony XR-50X90S finns med svart finish (Black).

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediaspelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På X90S får du flera av de senaste HDMI 2.1-funktionerna för gaming, däribland VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). På så sätt kan du få fullt utbyte av de senaste spelkonsolerna, som till exempel Xbox Series X och PlayStation 5. Du får även Auto HDR Tone Mapping och Auto Genre Picture Mode som är särskilt avsedd att optimera din upplevelse från PS5.*

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Med X90S har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Ett abonnemang ger dig tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med X90S kan du spela in direktsända TV-program om du vill se dem senare. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns. Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på X90S är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

X90S har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10
 • Hög ljusstyrka
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Fjärrkontroll med inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
 • Stödjer Dolby Vision

Begränsningar

 • Ingen finish i metall
 • Endast HDMI 2.1 på ingång 3 (eARC) och 4
 • En del alternativ kan monteras närmare väggen
 • Ingen timeshift/pausfunktion
 • Ingen bakgrundsbelyst fjärrkontroll
 • Ingen Mini-LED

Tillbehör till Sony XR-50X90S

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmteknologi LED
HDR-Format Dolby Vision, HDR10, HLG
Refresh-rate 100 Hz
Bildprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Rekommenderade produkter