Hopp til innhold

Läs mer:

Beskrivning

 • Suveränt klar, detaljerad och tredimensionell ljudbild
 • Dynamik och råstyrka fullt i nivå med stora traditionella High End-system
 • Exklusiv mattlackerad finish
 • Digital signalbehandling och förstärkarteknik i state-of-the-art-klass med 4 x 400 watt
 • Inbyggd RoomPerfect-rumskorrektion för optimal anpassning i varje lyssningsrum

Model S-systemet från Steinway Lyngdorf är ett unikt stereosystem som ger dig samma ljudkvalitet som från en tung High End-anläggning med stora golvhögtalare. Det ser inte mycket ut för världen, men det är just det som är poängen med det här systemet. Det fantastiska ljudet levereras av två diskreta vägghögtalare, kompletterade med två subbasar som du kan placera ända ute i hörnen så att de inte drar till sig uppmärksamhet i onödan. På så sätt behöver du inte inreda vardagsrummet efter anläggningen, utan kan fritt komponera din egen hemmiljö.

Model S levererar ett ljud som du måste uppleva för att tro på. Det strider nästan mot naturens att en en så här pass kompakt anläggning kan spela så kristallklart och dynamiskt. Musikerna uppenbarar sig framför dig som om de faktiskt stod och spelade i ditt vardagsrum. Och basen går utan problem ända ner i den allra djupaste oktaven med ett enormt överskott på kraft, helt utan förvrängning och resonans. Model S-systemet är en musikupplevelse som är en fröjd för både öra, mage och hjärta – i varje rum!

Kristallklart ljud i varje rum

Lyngdorfs unika RoomPerfect-system anpassar ljudet för just ditt hem så att du kan få en fullständigt naturtrogen musikåtergivning utan att behöva inreda ditt vardagsrum som en inspelningsstudio. Resonans och förvrängning av ljudet elimineras otroligt effektivt, så att bara rena ljudet återstår – så dynamiskt och detaljerat som artisten tänkte sig det vid inspelningen. Det här är ännu en funktion som hjälper till att skilja Steinway Lyngdorf från allt annat på marknaden.

Model S-systemet består av två S-15-vägghögtalare, två passiva S-210-subbasar (’boundary woofers’), en Model SP-1-processor och ett A2-effektsteg som levererar massiva 4 x 400 watt. Varje högtalare är bestyckad med ett specialdesignat blixtsnabbt 5,25-tums mellanregister, och den exklusiva Air Motion Transformer-diskanten bidrar till att säkerställa en oöverträffad detaljrikedom och rymd i ljudbilden.

De två subbasarna drivs av A2-förstärkaren och rymmer hela två 10-tums baselement med extrem slaglängd – vardera. Det här är en kombination som levererar en nästintill outtömlig dynamik och råstyrka även i stora rum.

Steinway Lyngdorf Model S-systemet finns med finish i matt svart lack. Andra utföranden och konfigurationer kan levereras på beställning mot en merkostnad. Kontakta HiFi Klubben för köp och mer information.

Steinway Lyngdorf – musikaliskt samarbete i elitklassen

Steinway Lyngdorf grundades 2005 som ett samarbete mellan två företag som var för sig är välrenommerade och kända för att vara bäst inom sina respektive fält: Steinway & Sons, vars legendariska flyglar används i världens bästa konsertlokaler och ljudstudior, samt danska Lyngdorf som på några få år har lyckats göra sig kända för att tillhandahålla nyskapande utrustning i den absoluta High End-klassen.

Om namnet Lyngdorf låter bekant så beror det givetvis på att företaget grundades av Peter Lyngdorf, som en gång i tiden även grundade Hi-Fi Klubben. Lyngdorfs produkter har varit ett fast inslag i Hi-Fi Klubbens sortiment i många år, men det här är första gången som vi har kunnat presentera komponenter signerade Steinway på Hi-Fi Klubben.

Kompakt, elegant – och förhållandevis billigt

S-Series är det senaste och hittills minsta systemet från Steinway Lyngdorf. Med det här systemet är vi uppe i den allra översta prestigeklassen. De flesta av Steinway Lyngdorfs system befinner sig i det översta skiktet av den här klassen, dvs. på en nivå som är förbehållen de mest välbärgade kunderna. Med S-Series är situationen en annan – både när det gäller pris och design.

Komponenterna är således inte dyrare än andra topprodukter (S-Series kostar som en bra begagnad bil), men tack vare den perfekta integreringen och det patenterade RoomPerfect-systemet har man lyckats få med ljudet i en mindre förpackning. Anläggningen är avsedd att användas i normalstora – och till och med mindre rum – där superkomponenter i översta High End-klassen normalt sett skulle vara omöjliga att använda.

Tre förstärkare, två högtalare och två subbasar

S-Series-systemet består av ett par S-15-stereohögtalare, två S-210 boundary-subbasar (passiva subbasar), två A1-effektförstärkare, samt förförstärkaren SP-1 som innehåller den styrelektronik som gör det hela möjligt.

S-15-högtalarna är förvillande små och diskreta. Som tvåvägssystem med 5,25-tumsbas liknar de inte de högtalare man vanligtvis hittar i supertungviktsklassen. Men skenet bedrar. I kombination med RoomPerfect återger S-15-högtalarna ljudet otroligt neutralt och serverar musiken utan att sätta sitt eget akustiska fingeravtryck på den. Till skillnad från det som vanligtvis anses vara normen bör de här högtalarna placeras ända in mot väggen eftersom man på så sätt undviker att ljudet färgas av tidsfördröjande reflexioner från rummet.

Diskanten är av AMT-typ (Air Motion Transformer), och har monterats så den har fri utstrålning mot sidorna. Det ger S-15 en väldigt enhetlig utstrålning över hela arbetsområdet. Storleken till trots kan S-15 leverera ett ljudtryck på 114 dB. Det betyder att det finns mängder av kraft över även för musikens största transienter och för ge stora orkesterverk sin naturliga storlek.

S-210 boundary-subbasarna drivs direkt från den ena A1-effektförstärkaren, och som namnet antyder är de utrustade med två 10-tums baselement i varje kabinett. Precis som satelliterna ska boundary-subbasarna placeras kloss intill väggen, och det blir ännu bättre om de kan placeras ända ute i hörnen. På så sätt får man 6 dB högre effekt än om kabinetten placeras fritt ute på golvet. Frånvaron av fördröjande reflexioner från väggarna betyder samtidigt att impulserna framstår helt klart.

Flexibla anslutningar och 4 x 200 digitala watt

Hjärtat i det härliga ljud S-Series levererar är processorn/förförstärkaren SP-1 som innehåller det geniala RoomPerfect-systemet, som genom avancerad signalbehandling tar bort lyssningsrummets negativa inflytande på ljudbilden. SP-1 fungerar dessutom som förförstärkare i anläggningen och har försetts med fyra analoga ingångar, samt sex optiska digitala ingångar. Det har även en USB-port så att du kan spela ljudfiler från datorn i en upplösning på upp till 24 bit/192 kHz (drivrutiner medföljer).

Effektförstärkaren A1 är en helt digital förstärkare som fungerar enligt PWM-principen (Pulse Width Modulation). Det finns bara två komponenter i den analoga signalvägen: en spole och en kondensator i högtalarutgångens lågpassfilter för att ta bort supersoniska rester av högfrekventa störningar. Det finns inte heller någon återkopplingskrets. Allt annat sker digitalt. I själva verket är hela kombinationen av SP-1 och A1 en extremt avancerad D/A-omvandlare med inbyggd förstärkning – en Power DAC.

RoomPerfect befriar dina högtalare ur rummets grepp

RoomPerfect är Lyngdorfs unika system för aktiv, digital rumskorrektion. RoomPerfect gör att du blir fri från lyssningsrummets grepp och äntligen kan få ut optimal ljudkvalitet från de högtalare du betalat dyra pengar för – utan att förvandla vardagsrummet till en ljudstudio. Systemet är snabbt och enkelt att använda och lyfter i ett svep hela din anläggning till en mycket högre nivå. Det här är inget mindre än en revolution i Hi-Fi-världen!

Med hjälp av den medföljande mätmikrofonen analyserar RoomPerfect ditt lyssningsrum i detalj och skapar i förstärkaren en korrektion där rumsresonanser och andra färgningar har avlägsnats. Det betyder att det ljud du hör från högtalarna blir det renodlade ljudet från inspelningen, utan de färgningar som vanligtvis utgör merparten av det ljud som når dina öron.

Fantastiskt ljud i hela ditt lyssningsrum

När mätningarna är slutförda kan du välja bland flera RoomPerfect-inställningar som optimerar ljudet i såväl "sweet spot" som i andra lyssningspositioner. Och det går även att göra en övergripande inställning som ger en förbluffande förbättring av ljudet överallt i rummet. Så du kan utan problem ställa högtalarna ända in mot väggen och låta RoomPerfect sköta resten. Mycket av det som tidigare varit "förbjudet" i Hi-Fi-sammanhang blir möjligt med RoomPerfect!

Systemet innehåller:

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Suveränt ljud i förhållande till storleken
 • Väldigt placeringsvänligt
 • RoomPerfect-rumskorrektion
 • Fantastisk dynamik
 • Exklusiv finish
 • Både analoga och digitala ingångar, inkl. USB
 • Kan mäta sig med mycket större och dyrare traditionella system.

Begränsningar

 • Hela systemet ska införskaffas komplett.
 • Kräver noggrann kalibrering för att spela optimalt.**
 • Ljudkällor införskaffas separat.
 • Inget inbyggt RIAA-steg för skivspelare