Hopp til innhold

14 produkter
Q70D
Samsung Q70D
QLED-TV
13 990:- / 17 990:- / St.
QN90D
Samsung QN90D
Neo QLED-TV
19 990:- / St.
QN95D
Samsung QN95D
Neo QLED-TV
29 990:- / St.
Q60D
Samsung Q60D
QLED-TV
12 990:- / St.
QN900D
Samsung QN900D
Neo QLED-TV
64 990:- / St.
QN900C 75"
Samsung QN900C 75"
Neo QLED-TV
59 990:- / St.
QN800D
Samsung QN800D
Neo QLED-TV
45 990:- / St.
QN900C 65"
Samsung QN900C 65"
Neo QLED-TV
44 990:- / St.

QLED TV

QLED-teknologin (Quantum LED) ger dig knivskarpa bilder på din TV, så att du får med alla detaljer och färgnoter när du tittar på film, serier o.s.v. Samsung är utvecklaren bakom teknologin, och du får inte enbart god teknologi men också genomtänkt design och super funktionalitet när du köper en QLED-TV.

Vad är QLED?

QLED är en vidareutveckling av LED, där Samsung har förfinat teknologin så att du får en ännu skarpare bild när du ser TV.

I Samsungs QLED TV är det en Quantum Dot bakgrundsbelysning med ett lager av helt små nano-kristaller - kallat quantom dots - som sitter bakom LCD-panelen.

De små kristallerna är gjorda till att sända ut blått, grönt eller rött ljus när bakgrundsbelyaningen träffar dem. Ljuset styrs därefter genom kristallerna, och vidare till respektive blå, gröna och röda pixlar (bildpunkter) som du kan se på skärmen. Det betyder att de olika pixlarna genereras med ljus i deras egen färg istället för i vitt som ses i andra teknologier, vilket betyder mycket för färgkontrasterna och skarpheten i bilden.

Det är synbar skillnad på LED och QLED så Samsungs utveckling kan sägas vara en förfining. En QLED TV kan ge dig fullt färgspektrum oavsett vilken ljusstyrka skärmen är inställd på. Du får naturliga och helt mättade färger, oavsett om du tittar på TV i fullt dagsljus eller på mörka kvällstimmar.

QLED vs. OLED

För närvarande finns det två stora teknologier på marknaden, nämligen QLED och OLED. De två teknologierna utmärker sig var och en på sitt sätt, så att de håller jämna steg i toppen av ranglistan när det kommer till moderna Smart TV.

Där QLED ger dig en knivskarp bild och perfekt färgmättnad, oavsett när och under vilka ljusförhållanden du tittar på TV, har OLED en liten utmaning om det skiner för mycket direkt in på skärmen.

I gengäld har OLED TV en perfekt svärta eftersom den kan släcka för enstaka pixlar, så att du kan få en djup, svart färg. På denna punkt arbetas det fortfarande med QLED-teknologin, som ännu inte helt har lyckats avskärma det kraftiga ljuset som kommer bakifrån skärmen.

Med de fulländade färgerna och den unika skarpheten i bilden, som ses i bägge teknologier, är där alltså kamp om förstaplatsen inom TV-skärmteknologi.

QLED TV till varje behov

QLED TV finns naturligtvis i många olika storlekar, så att du kan hitta en passande modell oavsett om letar efter en av de helt stora på 75 tum eller 82 tum til din hemmabio, eller en mindre skärm på 43 tum eller 49 tum till gästrummet.

Du hittar även de vanligaste storlekarna på 55 tum och 65 tum, som finns i de flesta hem.

För att välja rätt storlek på din QLED TV, ska du både tänka på hur mycket plats du har till själva TV:n, men också vilket avstånd du kan få till skärmen. Störst är inte alltid bäst när det gäller TV-apparater – om du inte kan få rätt avstånd till skärmen, riskerar du att en för storm skärm försämrar upplevelsen.

Utöver storleken kan du även välja mellan 4K/UHD (ultra HD) och 8K. Dessa värden säger något om antalet pixlar (bildpunkter), d.v.s. skärmens upplösning. En skärm med 4K-upplösning har fyra gånger så många pixlar som en full HD-upplösning, medan en 8K-skärm har åtta gånger så många pixlar.

Skarpa bilder förtjänar bra ljud 

Den knivskarpa QLED-teknologin ger dig en helt fantastisk bild, och det ställer krav på ljudet. Generellt för alla tunna Smart TV på marknaden, gäller det att det finns begränsat med plats till ordentliga högtalare i skärmen. Därför rekommenderar vi alltid att du köper till några separata högtalare eller en soundbar, så att du kan skipa bilden på skärmen rättvisa.

Om du vill gå all-in på både ljud och bild så att du verkligen får ut så mycket som möjligt av dina filmer och serier, kan du välja ett surround-ljud-system som kan ta dig helt in i händelserna på skärmen.

Du kan också ta det i etapper och starta med ett par stereohögtalare som senare kan få sällskap av de andra delarna i surround-systemet – eventuellt när vi har olika produkter på rea, så att du löpande kan bygga ut systemet till ett bra pris.

Vill du undvika högtalare runt omkring i rummet, men fortfarande få ordentligt ljud, kan du istället köpa en elegant soundbar, som kan monteras på väggen precis under din TV. Den kan inte prestera på samma nivå som ett surround-system, men det är markant skillnad på ljudkvaliteten från en soundbar och de inbyggda högtalarna i TV:n, så det är utan tvivel en märkbar uppgradering.

Låt oss hjälpa dig att hitta helt rätt lösning

Om du vill ha hjälp att hitta den QLED TV som passar bäst till ditt hem, är vi alltid redo att vägleda. Du kan ringa till oss eller komma förbi en av våra fysiska butiker, där du även kan se de olika modellerna innan du beslutar dig.

De många nya och bra teknologierna är naturligtvis positivt eftersom det ger en bättre upplevelse, men det kan också göra det svårare att komma fram till vad du egentligen behöver. Därför är det alltid en god idé att fråga en extra gång så du är helt säker på att du kommer hem med de lösningar som bäst uppfyller dina behov, och samtidigt håller sig inom din budget.

Vi hjälper också gärna till med att hitta bra högtalarlösningar till din nya TV. Dessa kan du naturligtvis också uppleva i butikerna, om du vill testa några olika möjligheter innan du beslutar dig.