Hopp til innhold
AudioQuest
Nätkabel

AudioQuest NRG Dragon Source

40 798:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
High End-strömkabel för de mest exklusiva ljud- och bildkällorna. 72 V DBS-system och ledare i PSC+-koppar och PSS-silver.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest NRG Dragon Source – High End-strömkabel för de mest exklusiva ljud- och bildkällorna

  • Extremt lågt motstånd för snabb och okomprimerad strömöverföring
  • Optimerad för att användas tillsammans med källkomponenter
  • Ledare i PSS (Solid Perfect-Surface Silver) och massiv PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+)
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) med Radio Frequency Noise Trap
  • Ground Noise Dissipation Technology
NRG Dragon Source är en exklusiv strömkabel i High End-klass som kan ge dig en sista touch av definition och detaljrikedom från en High End-komponent som en ljudkälla, en bildkälla eller en audiofil förförstärkare.

NRG Dragon Source är framtagen för High End-komponenter med normalt strömbehov. Det kan till exempel vara en audiofil förförstärkare eller en exklusiv skivspelare. Om du istället ska mata extremt strömkrävande komponenter, som ett High End-slutsteg eller ett Niagara-strömfilter som ska förse hela din anläggning med ström, så kan du med fördel välja en Dragon-kabel med större tjocklek.

Extrema AudioQuest-lösningar för maximala prestanda
Skärmningen har naturligtvis helt konsekvent utförts med Ground Noise-Dissipation-tekniken. Men till skillnad från de underliggande serierna får du med NRG Dragon Source både 72V DBS-systemet och ledare i massiv och påkostad PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+) och PSS (Solid Perfect-Surface Silver). DBS minimerar inflytandet från isoleringsmaterialet, och den ultrasläta ytan hos PSC+ och PSS ger helt suveräna ledaregenskaper.

NRG Dragon finns i längder från 1 till 3 meter. Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.

* Obs! HiFi Klubben kan leverera stora delar av sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida.

AudioQuest strömkablar – rent ljud börjar med ren ström
Strömkabeln är en viktig komponent som ofta blir förbisedd i din anläggning. Förvisso kan den bara hantera ett begränsat frekvensområde, men den kraftiga signalen utgör samtidigt en stor utmaning när det gäller in- och utstrålande elektromagnetiska störningar. Strömkabeln ligger vanligtvis tätt intill dina signalkablar, och därför är risken överhängande att de påverkar varandra.

Både analoga och digitala apparater (inte minst D/A-omvandlare och CD-spelare) är känsliga för den här typen av störningar, som särskilt på bra anläggningar kan lägga en tunn filt över den fint definierade ljudbilden och förstöra de allra fina nyanser som du betalat dyra pengar för. Det är här strömkabeln kommer in i bilden i form av en ekonomiskt överkomlig uppgradering som kan ge din musikupplevelse en sista avgörande finslipning.

Om du vill gå ännu längre kan du få aktiva nätstörningsfilter och ”conditioners” som ytterligare befriar strömsignalen från de störningar som apparaterna utstrålar sinsemellan. Sen ska man inte glömma tvättmaskiner, kylskåp och annat som också är kopplat till elnätet både i och utanför ditt hem. Men det förändrar inte vikten av att ha en ordentlig strömkabel. Prova – allt du riskerar är att bli positivt överraskad.

* Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

AWG16
Ledarens ytarea1,31 mm2