Hopp til innhold
AudioQuest
Nätkabel

AudioQuest Tornado High-Current

20 498:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
Högkvalitativ strömkabel för High End-komponenter. 72 V DBS-system och extremt tjocka ledare i massiv PSC+- och PSC-koppar. Längder från 1 meter.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest Tornado High-Current – högkvalitativ strömkabel för High End-komponenter

  • Lågt motstånd för snabb och okomprimerad strömöverföring
  • Extremt tjocka ledare (3 x 11 AWG)
  • Ledare i massiv PSC+- och PSC-koppar (Perfect-Surface Copper+ / Perfect-Surface Copper)
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) med Radio Frequency Noise Trap
  • Ground Noise Dissipation Technology
Tornado High-Current är en högkvalitativ strömkabel som kan bidra till att ge en sista touch av definition och detaljer hos dina High End-komponenter. Den kan användas både till extremt strömkrävande komponenter som ett High End-slutsteg och till normalt strömkrävande komponenter som en skivspelare.

Skärmningen har naturligtvis helt konsekvent utförts med Ground Noise-Dissipation-tekniken. Ledarna är av massiv PSC+- och PSC-koppar (Perfect-Surface Copper+ / Perfect-Surface Copper) med en tjocklek på hela 11 AWG. 72V DBS-systemet minimerar inflytandet från isoleringsmaterialet, och med sin ultrasläta yta har PSC+ helt suveräna ledaregenskaper. Är du på jakt efter ännu mindre motstånd kan du också fundera på den ännu mer exklusiva Hurricane-serien med rent PSC+-material (Perfect-Surface Copper+) i ledarna.

Ren ström till hela anläggningen med ett Niagara-strömfilter
Tornado High-Current kan också användas till att mata de kompromisslösa strömfiltren Niagara 5000 eller Niagara 7000. Tänk dock på att du då behöver en särskild version av Hurricane-kabeln med en 20A-kontakt. Fråga i din HiFi Klubben-butik om du behöver hjälp eller vill göra en beställning.

Tornado High-Current finns i längder från 1 till 3 meter. Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.

* Obs! HiFi Klubben kan leverera stora delar av sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida.

AudioQuest strömkablar – rent ljud börjar med ren ström
Strömkabeln är en viktig komponent som ofta blir förbisedd i din anläggning. Förvisso kan den bara hantera ett begränsat frekvensområde, men den kraftiga signalen utgör samtidigt en stor utmaning när det gäller in- och utstrålande elektromagnetiska störningar. Strömkabeln ligger vanligtvis tätt intill dina signalkablar, och därför är risken överhängande att de påverkar varandra.

Både analoga och digitala apparater (inte minst D/A-omvandlare och CD-spelare) är känsliga för den här typen av störningar, som särskilt på bra anläggningar kan lägga en tunn filt över den fint definierade ljudbilden och förstöra de allra fina nyanser som du betalat dyra pengar för. Det är här strömkabeln kommer in i bilden i form av en ekonomiskt överkomlig uppgradering som kan ge din musikupplevelse en sista avgörande finslipning.

Om du vill gå ännu längre kan du få aktiva nätstörningsfilter och ”conditioners” som ytterligare befriar strömsignalen från de störningar som apparaterna utstrålar sinsemellan. Sen ska man inte glömma tvättmaskiner, kylskåp och annat som också är kopplat till elnätet både i och utanför ditt hem. Men det förändrar inte vikten av att ha en ordentlig strömkabel. Prova – allt du riskerar är att bli positivt överraskad.

* Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

AWG11
Ledarens ytarea4,17 mm2