Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt högtalare (par)

Bowers & Wilkins 705 Signature

35 996:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Enastående specialversion av 705 S2. Här får du finish och ljudkvalitet på en extremt hög nivå. Nu även i Midnight Blue. Golvstativ finns som tillbehör.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 705 Signature – exklusiv och audiofil stativhögtalare med fantastisk finish och suverän stereobild

 • Fantastisk finish i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignat delningsfilter med extra fina komponenter
 • Suverän tredimensionell ljudbild
 • Toppmonterad diskant i separat Nautilus-hus
 • Golvstativ finns som extra tillbehör

B&W 705 Signature är en makalös specialutgåva av den mest exklusiva stativhögtalaren i 700-serien. Kabinettet har ett fantastiskt utförande i högglanslackerat äkta trä och designen har kryddats med metallplakett och andra läckerheter. Trästrukturen har matchats individuellt för varje högtalare, så två par är aldrig helt identiska. Delningsfiltret har också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardversionen, vilket ger det redan fantastiska ljudet ett hörbart lyft.

Resultatet är en kompakt stativhögtalare som både visuellt och ljudmässigt lever upp till extremt höga krav. 705 Signature kommer att fullända både din inredning och din musiknjutning under många år framöver, och du kan varje dag se fram emot äga ett helt unikt och fantastiskt välspelande högtalarpar.

Obs: Nu kan du även njuta av 705 Signature i den unika finishen Midnight Blue Metallic med anor som går tillbaka till den legendariska Nautilus-högtalaren från Bowers & Wilkins. Med sin ikoniska snigelhusdesign och radikala tekniska lösningar är denna unika konstruktion fortfarande en milstolpe i hifi-historien, och nu kan du vara med och hylla den. Den djupa Midnight Blue-finishen byggs upp i hela sju lager blå metallic och klarlack, och du kan lugnt reservera hedersplatsen i vardagsrummet. Denna extrema lyshögtalare kräver uppmärksamhet – och den förtjänar det!

705 Signature finns i högglanslackerad Datuk-finish (äkta trä) eller Midnight Blue Metallic. Golvstativ finns som tillbehör.

Bowers & Wilkins 700 Signature Series – High End-lyx i mellanklassen

700 Signature Series är en exklusiv specialutgåva av 700 S2-serien från Bowers & Wilkins. Här får du alla godbitar från standardutgåvan, men på en ännu högre nivå på några avgörande punkter. Kabinettet har ett fantastiskt utförande i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic och designen har kryddats med metallplakett och andra läckerheter. Delningsfiltret har också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardversionen.

Resultatet är en högtalarserie som både visuellt och ljudmässigt lever upp till extremt höga krav. 700 Signature Series fulländar både din inredning och din musiknjutning under många år framöver.

Nautilus och Carbon Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Den Nautilus-laddade diskanten i 700-serien introducerar en helt ny diskant-teknik från Bowers & Wilkins: Carbon Dome. Den utgör det nya mellanledet mellan aluminiummembranet i 600-serien och det påkostade diamantmembranet i 800-serien. En Carbon Dome består av två sektioner. Den främsta delen är ett aluminiummembran med en tjocklek på bara 30 my som får en tunn kolbeläggning vid en process som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakre delen är en 300 my tjock ring av kolfiber som skärs ut med laser för att passa profilen på aluminiumdomens yttersta del och sedan fästs vid denna. Resultatet är en fantastiskt styv dome där frekvensen för uppbrytning har flyttats ända upp till 47 kHz – utan överflödig vikt eller andra nackdelar!

702 och 705 har diskanten monterad i ett separat hus på toppen av kabinettet för att optimera spridningen och förhindra inverkan från kabinettvibrationer – än en gång en princip hämtad från 800-serien. Precis som på 800-serien har 700-seriens diskanthus också svarvats ur ett massivt aluminiumblock, till skillnad från de tidigare CM-högtalarna där det var gjutet i zink.

Det nya diskanthuset är massivt och väger över 1 kg, så det är ytterst solitt och resonansdött. Denna design gör det också möjligt att använda själva huset för att kyla ner diskanten på samma sätt som i 800-serien. Bra kylning är viktig eftersom det ger lägre drifttemperatur i diskantelementets spole, vilket gynnar både ljudkvalitet och hållbarhet.

Elementet är även mekanisk frikopplat från kabinettet i de modeller där det sitter monterat i frontbaffeln. Här är det bara gjort med hjälp av en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Med Kevlar kunde B&W konstruera membran som nästan betedde sig så som man ville. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

All den här tekniken har ärvts direkt från 800-serien, och du skördar frukterna av B&W:s banbrytande arbete när det kristallklara ljudet sköljer in i dina öron.

Less is more

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud. I Signature-versionen har delningsfiltret också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardutgåvan, och det ger det redan fantastiska ljudet ett hörbart lyft.

De kraftiga skruvterminalerna på bakpanelen säkerställer problemfri funktion under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fantastisk finish i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignat delningsfilter med extra fina komponenter
 • Suverän tredimensionell ljudbild
 • Toppmonterad diskant i separat Nautilus-hus
 • Solitt och resonansdämpande kabinett
 • Golvstativ finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Inget FST-mellanregister
 • Saknar den allra djupaste basen
 • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt
 • Inte lika råstark som en del större alternativ

Reviews

Tillbehör till Bowers & Wilkins 705 Signature

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)50-28000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)45-33000 Hz
Känslighet88 dB
Impedans8 ohm
Storlek diskant1"
Storlek bashögtalare6.5"

Rekommenderade produkter