Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Soundbar

Bowers & Wilkins Formation Bar

13 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

En soundbar så läcker att du aldrig sett något liknande. Fantastiskt ljud, fantastisk design och fantastiska trådlösa möjligheter, inkl. multiroom.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins Formation Bar – exklusiv TV-soundbar med unik ljudkvalitet, finish i världsklass samt möjlighet för trådlös surround och multiroom

 • Fantastisk ljudkvalitet, råstyrka och detaljrikedom för att vara en TV-soundbar
 • Design, finish och trådlöst nätverk i världsklass
 • Enkel att installera och ljudstyrkan kan regleras via TV:ns fjärrkontroll
 • Spotify Connect, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio, AirPlay 2, Bluetooth m.m., inkl. HD-avspelning
 • Möjlighet för trådlös surround med två styck Formation Flex som bakhögtalare

Formation Bar är en exklusiv TV-soundbar som sätter helt nya standarder i den här kategorin, både när det gäller ljudkvalitet, design och funktion. Det supertunna designen i svart och aluminium passar perfekt till en stor TV (55 tum och uppåt), och du får ett otroligt elegant visuellt även i väldigt exklusivt inredda hem.

Via den inbyggda funktionen för inlärning av IR-signaler kan du en gång för alla ”berätta” för Formation Bar vilken TV du använder, sedan kan du höja och sänka ljudet på Formation Bar från TV:ns fjärrkontroll. Högtalaren startas automatiskt tillsammans med TV:n, så du behöver inte skänka den en tanke till vardags – du behöver bara njuta av det fina ljudet.

Installationen är snabbt undanstökad med hjälp av väggfästet som medföljer och system-appen, sedan är du lycklig ägare till en TV-ljudlösning i riktig lyxklass. Om du hellre ställer högtalaren framför TV:n så ser IR-sändare på baksidan till att signalerna från fjärrkontrollen inte blockeras. Formation Bar ingår i det fenomenala multiroom-systemet Formation, så du kan dra nytta av trådlös musik i hela ditt hem. Om du lägger till två styck Formation Flex som trådlösa bakhögtalare (samt ev. en Formation Bass subbas), kan du också få läckert bioljud till dina filmer utan att behöva dra kablar på runt om i vardagsrummet.

Ett suveränt stabilt, flexibelt och användarvänligt system för trådlös musik

Du kan kombinera Bar med andra Formation-enheter i ett komplett state-of-the-art multiroom-system, och det otroligt stabila mesh-nätverket säkerställer att du alltid kan njuta av musik i högsta möjliga kvalitet utan att bli störd av oönskade pauser, eko-effekter och andra wifi-relaterade nackdelar. Du styr alltsammans via appen och den musiktjänst du föredrar.

Formation är en helt ny teknikplattform som utvecklats av Bowers & Wilkins själva, ända ner till sista raden kod. Denna totala kontroll ger dem stora möjligheter att löpande uppdatera och uppgradera systemet, och du kan lita på att framtiden kommer att bjuda på många nya spännande funktioner och nya medlemmar i Formation-familjen.

Formation Bar finns i svart utförande.

Exklusiv högtalarbestyckning för suveränt ljud

Under den eleganta och exklusiva ytan hittar du en rad tekniska lösningar som placerar Formation Bar i en helt egen klass. Högtalaren rymmer hela 9 element, fördelade på 3x diskanter och 6x bas/mellanregister. Elementen är konfigurerade för LCR (vänster kanal, höger kanal och centerkanal) och levererar en förbluffande stor och imponerande ljudbild med kristallklar återgivning av dialog och filmeffekter. Den noggrant beräknade placeringen av elementen säkerställer att du alltid får ett autentiskt ljud som tar din TV- och filmupplevelse till en helt ny nivå.

De tre exklusiva Carbon Dome-diskanterna är en annan unik B&W-lösning som är hämtad direkt från den kritikerrosade 600-serien och som får med även allra finaste detaljerna i ljudet. Med en sådan förnäm bestyckning kan Formation Bar även spela musik i en kvalitet som gör den till en fullvärdig medlem i Formation-familjen.

Massiv effekt, digital signalbehandling och Dynamic EQ tänjer fysikens lagar

Formation Bar är bestyckad med samma högeffektiva digitala klass D-förstärkarmodul som den exklusiva trådlösa Formation Wedge-högtalaren. Men här är den konfigurerad för 6 x 40 watt för att matcha de många elementen. I kombination med digital signalbehandling (DSP) i state-of-the-art-klass har de lyckats uppnå prestanda som du aldrig tidigare hört från en soundbar-högtalare.

Via den inbyggda förstärkaren styr DSP:n den bas-equalizer (Dynamic EQ) som gör att Bar kan gå mycket djupare än vad som annars skulle vara möjligt i ett så pass kompakt kabinett. Vid lägre ljudstyrkor kan Bar gå ända ned till 40 Hz, vilket är imponerande djupt för att vara en TV-soundbar. I takt med att ljudstyrkan blir kraftigare höjer DSP:n den nedre gränsfrekvensen så att elementen fortfarande kan leverera med topprestanda utan förvrängning eller överbelastning.

Dynamic EQ är en genial princip som Bowers & Wilkins även använder i flera av sina bästa subbasar. För dig innebär det här ett fantastiskt klart och dynamiskt ljud med en bas som utan problem kan fylla ett vanligt vardagsrum, även utan hjälp från en subbas. Om du trots det vill ha ännu mer och bättre bas så är det väldigt enkelt att komplettera med en trådlös Formation Bass.

Full trådlös kontroll med dedikerad app

Bowers & Wilkins system-app ger dig en fin överblick över ditt Formation-system. Du får också tillgång till ett ymnighetshorn av musik via Spotify Connect och TIDAL Direct som bägge spelar direkt från den Spotify- eller TIDAL-app du redan är bekant med. Det betyder att du alltid har all världens musik inom räckhåll, inklusive albumomslag och alla funktioner. Formation stödjer även den audiofila musikspelaren Roon (PC/Mac), Qobuz (inkl. 24-bit), SoundCloud och andra streamingtjänster. Om du har musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst och i hög kvalitet via både AirPlay 2 och Bluetooth AAC/aptX HD. 

Otroligt stabilt mesh-nätverk

Formation är uppbyggd kring ett trådlöst mesh-nätverk som är betydligt mer stabilt och ger dig bättre täckning än en vanlig wifi-lösning. I ett mesh-system skapar de olika enheterna tillsammans ett eget nätverk inbördes, där varje enhet själv hittar den mest optimala vägen till bästa möjliga signalstyrka.

Bowers & Wilkins har utvecklat mesh-nätverket från grunden och har i detta en helt egen teknisk plattform. Det säkerställer en orubbligt stabil drift och perfekt trådlös synkronisering mellan högtalarna. Systemet behöver bara ha trådlös tillgång till din router, sedan sker all kommunikation ”bakom kulisserna”, utan att belasta resten av ditt nätverk.

Formation-enheterna bidrar var och en till att förbättra täckningen, och på så sätt får du ett bättre trådlöst nätverk ju fler enheter du lägger till. Formation ger dig kort sagt bästa möjliga trådlösa nätverk till din musik, utan de avbrott och flaskhalsar du kan uppleva med andra system.

Bowers & Wilkins app – trådlös multiroom-kontroll i hela ditt hem

Via den kostnadsfria system-appen hanterar du konfigurering, gruppering och reglering av ljudstyrka på dina olika enheter medan du styr musiken från den app du vanligtvis spelar från, till exempel Spotify.

De olika Formation-komponenterna stödjer varandra fullt ut, så du kan få musik i hög kvalitet trådlöst i varje rum av ditt hem, eventuellt kompletterat med AirPlay 2-högtalare i sekundära rum. De första inställningarna ordnar du också snabbt. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sedan är processen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad via system-appen.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive Apple Music, YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Bluetooth – smart och smidigt för alla

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om någon av dina gäster vill spela något från sin smartphone. Via Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2. Bluetooth-funktionen stödjer både Apple AAC- och aptX HD-formatet som kan överföra ljud i 24 bit och ge en imponerande bra ljudkvalitet trådlöst.

Njut av all världens musik i 24-bitars HD-kvalitet med Roon och Qobuz

Roon är en datorbaserad musikspelare som är populär bland audiofila musikälskare över hela världen. Med Roon kan du via datorn spela 24-bitars ljudfiler som du hämtat från internet – till exempel från amerikanska HDtracks – och Roon är också integrerad med TIDAL HiFi, där du kan streama ett snabbt växande antal musikalbum i en kvalitet på 24 bit/96 kHz (MQA).

Så länge datorn är påslagen kan du styra musiken som finns på Roon från din smartphone. Bara det är ett stort framsteg jämfört med tidigare datorbaserade musikspelare där du var tvungen att gå bort till tangentbordet för att välja musik. En annan audiofil möjlighet är tjänsten Qobuz som erbjuder både streaming och nedladdning i 24-bit/96 kHz-kvalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fantastisk ljudkvalitet, råstyrka och detaljrikedom för att vara en TV-soundbar
 • Design och finish i världsklass
 • Möjlighet för trådlös surround tillsammans med Formation Flex och Formation Bass
 • Inlärning av IR-signaler (ljudstyrka upp/ned, tyst)
 • Kan ställas direkt framför din TV (IR-sändare på baksidan)
 • Inbyggt, otroligt stabilt mesh-nätverk (wifi)
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio m.m.
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/96kHz
 • Bluetooth v4.1, inkl. aptX HD och AAC
 • Enkel installation via system-app
 • Helt trådlös multiroom-integrering och perfekt synkronisering med övriga Formation-enheter
 • Streaming av din egen musiksamling från PC/Mac, smartphone och surfplatta
 • Justerbart väggfäste ingår

Begränsningar

 • TV-ljudet kan inte skickas vidare till andra Formation-enheter
 • Ingen HDMI-CEC
 • Måste kopplas till din TV via optisk ljudkabel (medföljer)
 • Vissa alternativ stödjer fler streamingtjänster
 • Ingen inbyggd mikrofon för röststyrning
 • Ingen ingång för externa musikkällor eller USB-medier
 • Kan inte sättas i deep/offline-standby

Reviews

Videos om Bowers & Wilkins Formation Bar

Tillbehör till Bowers & Wilkins Formation Bar

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)40-28.000 Hz
Förstärkare40 watt
D/A-omvandling (ljud)24-bit/96kHz
Storlek diskant25mm
Storlek bashögtalare2.5"

Rekommenderade produkter