Hopp til innhold
DALI
Kompakt högtalare (par)

DALI DALI IKON ON-WALL MK2

7 196:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Platt vägghögtalare som passar din musik och gör sig snyggt i vardagsrummet. Häng den vid TV:n eller använd den som t.ex. bakhögtalare. Flera färger.

Läs mer:

Beskrivning

DALI IKON ON-WALL MK2 – elegant och välspelande vägghögtalare

IKON ON-WALL MK2 är en elegant och välspelande vägghögtalare som kan hänga vid en platt-TV utan att sticka ut för långt. Den fungerar även perfekt som kompakt bak- eller sidohögtalare i ett hemmabiosystem. ON-WALL MK2 har en sluten konstruktion där ljudet är särskilt anpassat för väggplacering. Det här gör att du får äkta Hi-Fi-ljudkvalitet, helt utan den rungande och bastunga återgivning som ofta blir resultatet när du hänger upp en vanlig stativhögtalare på väggen.

Med sin 6,5-tumsbas och exklusiva dubbeldiskant kan ON-WALL MK2 spela på egen hand för dig som vill ha enastående ljud i ett mindre rum eller inte är i behov av riktigt kraftiga ljudtryck. Om du kompletterar med en subbas får du ett äkta fullregistersystem, där ON-WALL MK2 kan fungera som både front-, sido- och bakhögtalare. Eftersom ON-WALL MK2 rymmer samma element som resten av IKON MK2-serien kan den kombineras med de andra modellerna utan att du behöver bekymra dig om eventuella klangskillnader. Naturligtvis matchar även designen perfekt.

IKON ON-WALL MK2 levereras i spegelvända par, och det finns integrerade väggfästen för både lodrät och vågrät placering. Finns med finish i vit högglans, ljus valnöt eller svart.

IKON MK2 – en framgång återföds
Med introduktionen av IKON-serien för fem år sedan satte DALI nya standarder för hur mycket äkta audiokvalitet du kunde köpa för en rimlig slant. Den nya MK2-generationen står nu redo att upprepa konststycket.

IKON MK2 levererar samma suveräna upplösning och exakta ljudbild som har gjort dessa IKON-högtalare till favoriter bland världens recensenter och musikälskare. Den största skillnaden jämfört med de ursprungliga modellerna är en avsevärt förbättrad baskapacitet samt en mer naturlig och välbalanserad dynamik som höjer MK2 en klass både när det gäller råstyrka och allmän musikalitet.

De nya bas- och mellanregisterelementen har inspirerats kraftigt av den mellanliggande MENTOR-serien, och membran, magnetsystem och chassi har uppgraderats i den nya generationen. Tillsammans med DALIs Low-loss-teknik får du en enastående detaljrikedom och respons vid alla ljudstyrkor och till alla typer av musik. En IKON MK2-högtalare behöver inte ”sparkas igång” som många andra högtalare – musiken flyter lätt och obesvärat, och den eftertraktade tredimensionella ljudbilden framträder tydligt.

Även designen har fått ett lyft med en ny svart frontbaffel som ger ett exklusivare och elegantare utseende. Under ytan har utskärningarna till baselementen optimerats för ännu bättre mekanisk stabilitet och luftgenomströmning. Det sammantagna resultatet av alla förbättringar är en enastående allroundhögtalare som kommer att locka fram det bästa ur även en exklusiv stereo- eller hemmabioanläggning.

Ett högtalarkoncept med exklusiv stamtavla
Det som är mest iögonfallande med IKON MK2-serien är de karakteristiska roströda bas-/mellanregistermembranen med äkta träfiber, samt hybriddiskanten som bestyckats med en 28 mm lättviktsdome plus en banddiskant för de allra högsta frekvenserna.

Bas-/mellanregisterelementen har utvecklats från grunden, och alla detaljer har optimerats för IKON MK2. Det gjutna aluminiumchassiet är aerodynamiskt utformat och tillåter extrema membranrörelser utan luftkompression. Samtidigt ger den speciella blandningen av träfiber och papp ett styvt och lättrörligt membran utan resonansproblem.

Hybriddiskanten kombinerar fördelarna från dome- och bandprinciperna så att man både får hög belastningstålighet, stor horisontell spridning samt en silkeslen och luftig diskantåtergivning. Användningen av banddiskanter i den här kvaliteten hör normalt hemma i mycket högre prisklasser, och samspelet mellan dome och band ställer väldigt höga krav på att man stämmer systemet exakt. Detta tuffa konststycke har DALI blivit mästare på genom utvecklingen av de mer exklusiva EUPHONIA-, HELICON- och MENTOR-serierna, och resultatet gläder både öron och plånbok.

Genomtänkt design på delningsfilter och kabinett
Delningsfiltrets komponenter i IKON MK2 är direktlödda mot varandra och sitter direkt på terminalerna för att ge en så kort signalväg som möjligt. Man har använt några av marknadens bästa och kraftigaste terminalskruvar oavsett prisklass, och de tillåter alla tänkbara typer av kabelanslutningar, samtidigt som de säkerställer optimal kontakt under högtalarens livstid.

IKON MK2-kabinetten är solitt konstruerade i MDF-platta för optimal styvhet och resonansdämpning. Frontplattorna har en sandwichkonstruktion och är limmade med ett speciellt, vibrationsdämpande material, och tvärgående balkar minimerar vibrationer i sidoplattorna. Golvmodellerna levereras dessutom med solida spikes, så de kan placeras orubbligt på underlaget.

Made in Denmark
IKON MK2-serien är handbyggd i Danmark, där DALI både har sin utvecklingsavdelning och egen tillverkning och montering av kabinett till de mer ambitiösa högtalarserierna. Den fackmannamässiga stoltheten bakom detta arbete, plus en sträng kvalitetskontroll, säkerställer att du får hem en helt perfekt produkt i vardagsrummet.

En annan fördel med DALIs egen kabinettillverkning är de ytterst blygsamma fraktkostnaderna, både under framställning och under den vidare transporten ut i butikerna. Besparingen går direkt till dina öron i form av en ljudkvalitet som ligger i prisklassens absoluta topp!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • [" mycket detaljerad och exakt ljudbild med banddiskant enkel upphängning med integrerat väggfäste kompakt och diskret design klang optimerad för väggplacering finns även i vitt utförande "]

Begränsningar

  • [" ej finish i äkta trä saknar den djupaste basen kräver en del effekt för att spela riktigt högt "]

Tillbehör till DALI DALI IKON ON-WALL MK2

Rekommenderade produkter

C326BEE
NAD C326BEE
Integrerad förstärkare
4 498:- / St.