Hopp til innhold
6 496:-par
Svart
Förväntad i lager den 14 september 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Platt och diskret design ända in till väggen, men fortfarande med övertygande hifi-ljud. En mångsidig kvalitetshögtalare för hemmabio och musik.

Läs mer:

Beskrivning

DALI OBERON ON-WALL – platt och diskret vägghögtalare med äkta hifi-ljud för både musik och surround

 • Perfekt för diskret väggplacering, till exempel vid sidan om TV:n (integrerat väggfäste)
 • Passar bra som både front-, center- och sido-/bakhögtalare
 • SMC-magnetsystem i bas-/mellanregisterelement för extra låg förvrängning
 • Behöver inte nödvändigtvis kombineras med separat subbas
 • Drivs lätt med vanliga anläggningar

OBERON ON-WALL är en platt, diskret och förvånansvärt kraftfull kompakt vägghögtalare som kan leverera äkta hifi-ljud till både hemmabio och musik utan att dra till sig uppmärksamhet rent visuellt. Ljudbilden är stor, dynamisk och välupplöst, med en bas som kunde vara hämtad från mycket större högtalare.

OBERON ON-WALL passar perfekt att placera vid sidan om TV:n Om du använder stereoanläggningen för TV-ljudet kan du få riktigt fint tvåkanaligt hifi-ljud till både musik och film. Och har du en komplett surround-hemmabio kan du använda OBERON ON-WALL till både front-, center- och sido-/bakkanaler och få ett övertygande resultat – även utan subbas. Det här beror inte minst på den raffinerade basporten på baksidan, som utnyttjar väggplaceringen maximalt.

OBERON ON-WALL kan enkelt hängas upp på väggen i det integrerade väggfästet.

Utförandet håller hög klass med elegant rundat frontskydd i tyg, och precis som de andra högtalarna i OBERON-serien kommer OBERON ON-WALL att ge imponerande ljud även med anläggningar i ekonomiklassen. De små måtten innebär givetvis naturliga begränsningar i de djupa oktaverna, men om du vill ha mer och bättre bas ordnar du det enkelt genom att komplettera med en bra subbas. Här kan du välja mellan flera starka modeller från DALI.

OBERON ON-WALL finns med finish i svart ask, matt vit, mörk valnöt eller ljus ek.

OBERON – seriös kvalitet och snygg finish i budgetklassen

OBERON är en komplett och mångsidig högtalarserie för dig som gärna vill ha övertygande hifi-ljud och snygg finish till ett vettigt pris. DALI har än en gång lyckats dra nytta av sitt geniala SMC-magnetmaterial (Soft Magnetic Compound), så här får du ett förvånansvärt klart och musikaliskt ljud oavsett vad du lyssnar på.

Alla element har utvecklats särskilt för OBERON och handplockats på DALIs egen fabrik. De har också tagit fram en ny fräsch design med nya finish-alternativ, elegant rundande frontskydd i tyg och en solid aluminiumfot på golvmodellerna. Med OBERON är du garanterad stora lyssningsupplevelser och massor av ägarglädje oavsett om du har valt en kompakt modell för golvstativ, en platt och diskret vägghögtalare eller ett gediget surroundsystem med stora golvhögtalare längst fram.

SMC – ett unikt magnetmaterial

Bas-/mellanregisterelementen i OBERON har en ny och förenklad utgåva av DALIs revolutionerande och patentsökta SMC-magnetsystem ”Linear Drive” som ursprungligen användes i toppserien EPICON och senare har fått en ny design för serierna RUBICON och OPTICON.

SMC-materialet är baserat på pressat järnpulver och har en så pass låg förmåga att leda elektricitet (1 000–10 000 gånger lägre än järn) att det inte uppstår någon förvrängning till följd av virvelströmmar i spolens kärna. SMC eliminerar flera av de förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem brottas med. Samtidigt är materialet formbart och kan gjutas i precis den form man vill ha.

Utöver den mycket låga förvrängningen har högtalarelementen också en jämnare och mer ”förstärkarvänlig” impedanskurva utan de dippar och fasvinklar som kan göra att en del konkurrerande produkter kräver väldigt mycket ström. Det innebär att du får betydligt friare händer när du ska välja förstärkare. En OBERON-högtalare kan leverera strålande prestanda i en helt vanlig anläggning och blir bara ännu bättre tillsammans med riktigt bra prylar.

Low-loss – dynamik och detaljer vid alla volymnivåer

De rödbruna bas-/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har blivit ett av DALIs kännetecken, och de används även i de mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än de typiska alternativen. Tillsammans med det starka magnetsystemet och den väldigt flexibla kantupphängningen som konstruerats enligt Low-loss-principen får man en ”motor” som reagerar snabbt och exakt på även de svagaste signalerna.

Low-loss-principen ger både gott om detaljer och en rapp och exakt bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver ”knuffas igång” för att de ska börja låta. Det här gör att du kan se fram emot att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller andra elektroniska nödlösningar.

Ultralätt diskant med avancerade lösningar

OBERON-diskanten är en specialdesignad ultralätt 29 mm softdome som kan gå väldigt högt upp i frekvenserna. En bidragande orsak till att DALI lyckats med detta är de använder en kopparklädd aluminiumtråd i talspolen i stället för ren koppar. Denna ultralätta talspole arbetar i en väldigt kraftig ferritmagnet som styr alla rörelser med järnhand. Och det här gör den med hjälp av en ultratunn magnetisk olja i talspolegapet, som förbättrar både kylning och kontroll.

Den eleganta och noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Här kan hela familjen vara med och lyssna utan att någon går missar något.

Styvt och resonansdött kabinett med perfekt timing

Det stilrena och solida OBERON-kabinettet har byggts på DALIs egen fabrik. Det ger total kontroll över hela processen. Alla ytor är gjorda av MDF (Medium Density Fibreboard) och elementen är fastskruvade direkt på baffeln. Det här sker via raffinerade utfräsningar som både ger en elegant försänkning, optimal stabilitet och maximal luftpassage på elementens baksida.

Dämpningsmaterial och stadga har placerats precis där det gör som mest nytta – på alla andra ställen har fri luftgenomströmning fått högsta prioritet, detta gäller även placeringen av basreflexporten direkt bakom varje element. En del andra tillverkare har ett helt annat tillvägagångssätt när de dämpar sina kabinett, men DALI har för länge sedan bevisat att deras princip fungerar i praktiken och kompletterar helhetstänkandet kring low-loss-tekniken.

Längst ner i kabinettet sitter delningsfiltret direkt bakom terminalerna för att den elektriska signalen ska bli så kort som möjligt. Själva terminalskruvarna är av mycket hög kvalitet och klarar flera typer av kabelanslutningar, samtidigt som de säkerställer optimal kontakt under högtalarens livstid.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Perfekt för diskret väggplacering, till exempel vid sidan om TV:n (integrerat väggfäste)
 • Passar bra som både front-, center- och sido-/bakhögtalare
 • Fin bas och dynamik för sin storlek
 • Fina allround-kvaliteter till både musik och filmljud
 • SMC-magnetsystem i bas-/mellanregisterelement för extra låg förvrängning
 • Integrerat nyckelhålsfäste för väggupphängning
 • Behöver inte nödvändigtvis kombineras med separat subbas
 • Enkel att driva med vanliga förstärkare och receivrar

Begränsningar

 • Saknar den djupaste basen
 • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt
 • Ingen front i högglans eller finish i äkta träfaner
 • En del dyrare alternativ har ännu mer detaljerad ljudbild

Videos om DALI OBERON ON-WALL

Unboxing

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)55 - 26000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireNej
Känslighet87 dB
Delningsfrekvens2100
Impedans (ohm)6
Diskant29mm Soft dome
Baselement1x 5.25 tums Low-loss med träfibermembran (SMC)

Recensioner


4.7
20 recensioner
5
15
4
4
3
1
2
0
1
0

Rekommenderade produkter