Hopp til innhold
Denon
Musikstreamer

Denon DNP-800NE

5 698:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Seriös musikstreamer med inbyggd HEOS multiroom-funktion, Spotify Connect, AirPlay och HD-stöd. Härligt hifi-ljud i snygg aluminiumdesign.

Läs mer:

Beskrivning

Denon DNP-800NE – trådlös hifi-musikstreamer med HEOS multiroom, AirPlay 2, Spotify Connect, röststyrning via Alexa och 32-bitars signalbehandling

 • Inbyggd HEOS ger trådlös multiroom-streaming av musik med styrning via app (iOS/Android)
 • Inbyggd AirPlay 2, Spotify Connect, Bluetooth och internetradio
 • Google Assistenten (kräver Google Home-enhet) och redo för röststyrning via Amazon Alexa*
 • Advanced AL32 Processing Plus med 32-bitars uppsampling
 • Solitt kabinett med stor display på fronten och finish i äkta aluminium
DNP-800NE är en elegant trådlös musikstreamer i full storlek till din stationära anläggning. I en och samma apparat får du nästan alla streaming-möjligheter du kan önska dig, inklusive inbyggd HEOS multiroom. Därmed har du också säkerställt streaming med optimal ljudkvalitet på anläggningen och väldigt smidiga möjligheter att bygga ut med trådlösa HEOS-högtalare och -musikstreamers i andra rum. Med röststyrning via Amazon Alexa som pricken över i har din dagliga musikupplevelse dessutom satt kurs mot framtida möjligheter.*

Bland de många finesserna hittar du Spotify Connect, AirPlay 2, inbyggd Bluetooth, uppspelning av musik i HD på upp till 24 bit/192 kHz och komplett styrning via app till både iOS och Android. Med Denons exklusiva 32-bitars signalbehandling med 32-bitars uppsampling av musiksignalen har du en riktigt seriös streaminglösning som tack vare AirPlay 2 är extra intressant för dig som känner dig hemma i Apples värld.

Det smala designen i aluminium med snygg display på fronten matchar Denons egen stereoförstärkare PMA-800NE och CD-spelaren DCD-800NE, men du kan naturligtvis också använda DNP-800NE tillsammans med Denons andra stereoförstärkare. Den tunga och solida konstruktionen gynnar också i hög grad ljudet, eftersom oönskade vibrationer reduceras till ett minimum.

DNP-800NE finns med aluminiumfinish i svart eller silver.

* Röststyrning kräver att du har en separat enhet med Alexa-stöd kopplad till ditt nätverk tillsammans DNP-800NE, exempelvis en röststyrd högtalare eller din smartphone. Denon har ännu inte aktiverat röststyrning i Sverige.
DNP-800NE – HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, wifi, Spotify Connect – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt
Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streamingbehov inkl. internetradio) har DNP-800NE även Apple AirPlay 2, som via din iPhone/iPad ger avancerad multiroom-funktionalitet med alla trådlösa AirPlay 2-högtalare. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Du får även Spotify Connect som är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för AirPlay 2 och Spotify Connect är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan är van vid.

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om dina vänner vill spela upp en grymt bra låt från sin smartphone. Med Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2.

Solid konstruktion och 32-bitars signalbehandling ger suverän ljudkvalitet
DNP-800NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till 32 bit innan resten av signalbehandlingen tar vid. Denna drastiskt ökade upplösning ger en mycket högre detaljrikedom och mer precision både i och utanför det hörbara frekvensområdet, vilket hörs tydligt i form av en otroligt naturlig och luftig musikåtergivning, där rumsinformationen framträder mycket tydligare. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

Både kabinett och chassi är tungt och solitt konstruerat för att minimera vibrationer som försämrar ljudet. Det här inkluderar fötterna som har blivit tre gånger tyngre jämfört med tidigare. De kritiska komponenterna är särskilt utvalda av Denon, och kronan på verket är den snygga aluminiumfronten med en stor display som signalerar att det här är en fullvuxen hifi-produkt för äkta musikentusiaster.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Inbyggd HEOS ger trådlös multiroom-streaming av musik med styrning via app (iOS/Android)
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med stöd för Roon, tvåvägs Bluetooth och internetradio
 • Solitt kabinett med stor display på fronten och finish i äkta aluminium
 • Redo för röststyrning via Amazon Alexa*
 • Advanced AL32 Processing Plus med 32-bitars uppsampling
 • Styrning via HEOS App och Denon Remote App (iOS/Android)
 • Stödjer högupplöst musik i upp till 24 bit/192 kHz
 • Streaming från dator PC, Mac, NAS och internetradio via HEOS
 • Stödjer DSD-streaming av SACD-filer
 • Avspelning direkt från USB-lagringsmedia
 • Hörlursuttag av hög kvalitet

Begränsningar

 • Ingen FM-radio
 • Stödjer inte MQA-formatet från HD-streamingtjänster
 • Ingen inbyggd volymkontroll och inga ingångar för externa digitala ljudkällor

Tillbehör till Denon DNP-800NE

Tekniska specifikationer

FärgSvart
FärgSvart
Vikt (kg)3,9
Höjd emballage (cm)20
Längd emballage (cm)51
Vikt emballage (kg)6
Bredd emballage (cm)38