Hopp til innhold

Seriösa hifi-högtalare du har råd med

Dali Oberon
Komplett och mångsidig
högtalarserie

OBERON är en komplett och mångsidig högtalarserie för dig som gärna vill ha övertygande hifi-ljud och snygg finish till ett vettigt pris.

Dali
Oberon

Danska DALI har gjort det igen. Än en gång har de använt sina geniala SMC-magnetsystem, vidareutvecklat sina tekniker och skapat en komplett högtalarserie som sätter nya standarder i klassen. De har också tagit fram en ny fräsch design med nya smarta utföranden, elegant rundande frontskydd i tyg och en solid aluminiumfot på golvmodellerna.

Med OBERON är du garanterad stora lyssningsupplevelser och massor av ägarglädje oavsett om du har valt en kompakt modell för golvstativ, en platt och diskret vägghögtalare eller ett gediget surroundsystem med stora golvhögtalare längst fram.

SMC – ett unikt magnetmaterial

Bas-/mellanregisterelementen i OBERON har en ny och förenklad utgåva av DALIs revolutionerande och patentsökta SMC-magnetsystem ”Linear Drive” som ursprungligen användes i toppserien EPICON och senare har fått en ny design för serierna RUBICON och OPTICON.

SMC eliminerar mycket av den förvrängning traditionella magnetsystem brottas med. Materialet gör också att förstärkaren kan driva elementen mycket lättare, vilket gör att du får större valmöjligheter när du ska komponera din anläggning. En OBERON-högtalare kan leverera strålande prestanda i en helt vanlig anläggning och blir bara ännu bättre tillsammans med riktigt bra prylar.

Low-loss – dynamik och detaljer vid alla volymnivåer

De rödbruna bas-/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har blivit ett av DALIs kännetecken, och de används även i de mest exklusiva serierna. Low-loss-principen ger en rapp och exakt bas, och den får även OBERON att låta bra vid svaga ljudstyrkor eftersom membranen inte behöver ”knuffas igång” innan de börjar spela. Du kan se fram emot att lugn bakgrundsmusik också låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller andra elektroniska nödlösningar.

Ultralätt diskant med avancerade lösningar

OBERON-diskanten är en specialdesignad ultralätt 29 mm softdome som kan gå väldigt högt upp i frekvenserna. Den eleganta och noggrant uträknade kanten runt membranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Här kan hela familjen vara med och lyssna utan att någon går missar något.

OBERON finns med finish i svart ask, matt vit, mörk valnöt eller ljus ek.