Hopp til innhold
Lyngdorf
Kompakt högtalare (par)

Lyngdorf Cue-100

229 996:-par
Svart
Leveranstid 3-4 veckor
  -
Unik och exklusiv High End-högtalare som kombinerar modern dansk design med den senaste och bästa högtalartekniken från Purifi Audio.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf Cue-100 – unik High End-stativhögtalare med Purifi-teknik, suveränt hifi-ljud och exklusiv dansk design

 • Extremt rent, välupplöst och dynamiskt ljud även i större rum
 • Originell dansk design med exklusiv finish
 • Kräver ingen separat subbas
 • Ben i äkta trä medföljer
 • Exklusiva tygfronter i flera färger finns som extra tillbehör

Lyngdorf Cue-100 är en unik och exklusiv kompakt High End-högtalare som kombinerar modern dansk design med den senaste och bästa högtalartekniken. Cue-100 är designad och tillverkad hos Lyngdorf Audio i Skive i Danmark, och är en enastående högtalarlösning för både audiofila och designmedvetna musikälskare.

Med sitt unika trekantiga kabinett, ben i äkta trä och möjlighet till eleganta tygfronter klädda med exklusiv Gabriel-textil är Cue-100 en högtalare du lägger märke till. Den suveräna kvaliteten fortsätter bakom ytan, där dagens mest avancerade högtalarteknik är redo att ge dig en oförglömlig musikupplevelse.

Obs! Kontakta HiFi Klubbens kundtjänst för demo och köp.

Kristallklart ljud i alla rum

Även om digitala förstärkare är hjärtat i Lyngdorf Audio så har högtalare varit en del av verksamheten sedan den grundades. Cue-100 är ännu en milstolpe i Lyngdorf Audios högtalarhistoria, eftersom den för första gången introducerar den banbrytande Purifi-tekniken som eliminerar nästan all förvrängning från bas/mellanregister-elementet på 6,5 tum.

Ljudet från Cue-100 är enastående rent, dynamiskt och välupplöst, och trots sina kompakta dimensioner kan den utan problem fylla ett större rum med ljud, även utan hjälp av en subbas. Det finns dock inget som hindrar att du kombinerar den med en eller två separata subbasar p, du vill ha ännu bättre bas, renare ljud och möjlighet till ännu större ljudtryck.

Cue-100 har en relativt låg känslighet på 83 dB, och därför kommer den bäst till sin rätt med en relativt kraftfull förstärkare, som till exempel Lyngdorfs egen TDAI-3400, som levererar 2 x 200 strömstarka watt. Med den här lösningen får du även det unika RoomPerfect-systemet för digital rumskorrektion på köpet. Det betyder att du via förstärkaren effektivt kan eliminera eventuella akustiska problem i ditt lyssningsrum och få ännu bättre ljud från Cue-100. Samtidigt blir placeringen av högtalarna betydligt mindre kritisk.

Unik och exklusiv design

Cue-100 är främst avsedd för att placeras på benen i trä som medföljer. Kabinettets unika trekantiga design är inte bara för syns skull. Frånvaron av parallella sidor eliminerar resonans, och de båda bakåtriktade ytorna rymmer varsitt 6,5-tums Purifi-slavelement (”passive radiator”) som förbättrar basresponsen och ger en ännu bättre akustisk koppling till rummet.

Kabinettet har ett extremt solitt utförande i 35 mm MDF, och på varianterna med träfinish är högtalarens bas också i äkta trä. Alla detaljer, från de exklusiva tygfronterna (extra tillbehör) till de eleganta benen i äkta trä, är ett hantverk som håller mycket hög kvalitet, så Cue-100 blir en sann fröjd för ögonen och pryder verkligen inredningen.

Lyngdorf Cue-100 finns i flera exklusiva utföranden. Ben i äkta trä medföljer, tygfront med Gabriel-textil finns separat (flera färger). Kontakta HiFi Klubbens kundtjänst för demo och köp.

Purifi USHINDI – en revolutionerande högtalardesign

Purifi Audio är ett danskt företag som har blivit vida kända världen över för sin revolutionerande Purifi Eigentakt-förstärkarteknik, som bland annat används i några av NAD:s mest exklusiva förstärkare. Men Purifi är också högtalarteknik i den absoluta världsklassen, och med USHINDI – Ultra Low Distortion Transducer Technology – lyfter de prestanda från kompakta baselement till en nivå du hittills aldrig hört.

Lyngdorf Cue-100 är bestyckad med ett 6,5-tums bas/mellanregister från Purifi, och det revolutionerande long-stroke-designen gör att detta relativt kompakta element utan problem kan mäta sig med betydligt större baselement med kortare slaglängd. Häri ligger en stor del av förklaringen till att Cue-100 kan spela så förbluffande högt och dynamiskt för sin kompakta storlek.

USHINDI inkluderar en lång rad unika och patenterade lösningar för att eliminera förvrängning i magnetmotorn, men den mest iögonfallande innovationen är ”bergslandskapet” på kantupphängningen, som är döpt till ”NeutralSurround”. Med en vanlig kantupphängning varierar elementets yta i takt med att membranet svänger, vilket ger en förvrängning av ljudet. Med NeutralSurround är den effektiva membranytan helt konstant även vid mycket stora membranrörelser, och förbättringen är i hög grad hörbar. Andra tillverkare ”löser” det här problemet genom att ignorera det – Purifi Audio gör något åt det!

Förvrängningen från ett Purifi USHINDI-element är så låg att du normalt sett bara ser sådana siffror i samband med att de anges för förstärkare. Och här pratar vi om den slutliga akustiska utmatningen – inte en elektrisk signal i förstärkaren! Det vore att gå för långt att gå in närmare i detalj kring alla unika detaljer i USHINDI, men om du har ett teknikintresse så kan du läsa mycket mer på Purifi-hemsidan. Eller så kan du bara luta dig tillbaka och njuta av Ett kristallklart och musikaliskt ljud från Lyngdorf Cue-100.

AMT – en annorlunda diskant

Utifrån erfarenheterna från de påkostade Steinway Lyngdorf-högtalarna insåg ingenjörerna på Lyngdorf Audio att deras egen AMT-diskant (Air Motion Transformer) var den enda som var värdig uppgiften att leverera den perfekta diskanten till Cue-100. AMT-diskanten har ett ultra-tunt, vikt Kapton-membran med stor yta. Här kombineras fördelarna från en domediskant med fördelarna hos en banddiskant, så att du både får stor effektförmåga och en otroligt exakt detaljåtergivning.

Den magnetiska kraften fördelas jämnt över hela membranets yta, och designen säkerställer ett likartat magnetfält, oavsett hur mycket membranet rör sig. Därför följer AMT-diskanten alltid signalen med fullkomlig precision. Den totala ytan motsvarar membranet på ett 5,25-tums bas/mellanregister-element. Det ger en enastående kylning och en effektivitet som är fyra gånger högre än en typisk domediskant. Därför är risken för överbelastning och strömkompression i stort sett eliminerad. Resultatet är en otroligt kraftfull, jämn, linjär, dynamisk och förbluffande klar återgivning av även de allra finaste högfrekventa ljuden.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt rent, välupplöst och dynamiskt ljud även i större rum
 • Kräver ingen subbas
 • Originell dansk design med exklusiv finish
 • 6,5-Tums Purifi-baselement och Air Motion Transformer-diskant
 • Resonansfritt kabinett i 35 mm MDF och äkta trä
 • Ben i äkta trä medföljer
 • Exklusiva tygfronter i flera färger finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Kräver en del effekt för att spela högt
 • Tygfront är extra tillbehör

Reviews

Tillbehör till Lyngdorf Cue-100

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)35-22.000 Hz
Känslighet83 dB
Impedans4 ohm
Delningsfrekvens2300 Hz
Storlek bashögtalare6.5"
Woofer amount1

Rekommenderade produkter

TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / System
M23
Effektförstärkare
44 998:- / St.