Hopp til innhold

Danska Lyngdorf Audio är en av världens ledande High End-tillverkare inom digital Hi-Fi-utrustning. Den digitala tekniken eliminerar en lång rad av begränsningarna man finner i analoga konstruktioner, och resultatet är en enastående ren och öppen musikåtergivning.

  • Enastående klar och störningsfri återgivning
  • Enorm dynamik
  • Optimalt utnyttjande av digitala ljudformat
  • RoomPerfect för optimalt ljud i alla lyssningsrum
  • Synnerligen solid mekanisk konstruktion

34 produkter
TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / System
Visar 34 produkter utav 34

Ett unikt produktsortiment

Danska Lyngdorf Audio grundades av Peter Lyngdorf, som också är Hi-Fi Klubbens och DALIs grundare. Han har genom åren också varit djupt involverad i högt aktade varumärken som NAD, Snell Acoustics och det galet extravaganta Steinway Lyngdorf-projektet. Genom att använda de absolut bästa komponenterna som går att uppbåda och samarbeta med några av världens allra största förmågor inom digital ljudåtergivning har Lyngdorf Audio skapat en rad unika digitala High End-produkter som gör sitt segertåg bland musikälskare över hela världen.

Millennium och RoomPerfect – två milstolpar i Hi-Fi-historien

1998 såg världens första helt digitala High End-förstärkare, Millennium, dagens ljus. Peter Lyngdorf lyckades med vad som fram till dess hade verkat stört omöjligt även för världens största Hi-Fi-tillverkare. De unika digitala lösningarna från Millennium har senare kompletterats med den revolutionerande RoomPerfect-tekniken som mäter akustiken i ditt lyssningsrum och sedan på ett nästan magiskt vis korrigerar för resonans och reflexioner. Med RoomPerfect kan du lugnt ställa högtalarna ända in till väggen – du behöver inte längre slaviskt följa akustikens lagar när du inreder ditt lyssningsrum.

Kristallklart digitalt ljud i varje rum

Lyngdorf Audio bryter mot alla traditionella föreställningar om hur state-of-the-art-elektronik och högtalare ska fungera, både tekniskt och ljudmässigt. Lyngdorf-ljudet bekräftar vilka fantastiska möjligheter den nya förstärkartekniken erbjuder. En total frånvaro av störningar och färgning, plus en nästintill oändlig dynamik och detaljförmåga går igen i samtliga produkter. Framtiden är digital!

 

 

HiFi Klubben x Lyngdorf Audio:

Flera revolutionerande tekniker i skjortärmen har gjort danska Lyngdorf Audio marknadsledande inom avancerad rumskorrektion och multikanalsprocessorer. Men de har också gått i bräschen för ljudutvecklingen: Lyngdorf Audio är ett av de företag som investerar mest i ljudteknik sett till företagets storlek.

Lyngdorf Audio är kända som den första High End-tillverkare som gått all-in på avancerad rumskorrektion och digital förstärkning. Historien började redan på 1990-talet. På den tiden ägde Peter Lyngdorf företaget Snell Acoustics i Boston som låg bakom världens första digitala rumskorrektionssystem som kunde hantera hela frekvensområdet med precision. Under samma period hjälpte han till att finansiera ett danskt projekt som mynnade ut i Millenium – världens första heldigitala förstärkare. Tekniken uppfanns av Peters gode vän Lars Risbo. Patentet såldes till Texas Instruments år 2000 och ligger till grund för mycket av den teknik som nu används överallt i digitala förstärkare.

Peter Lyngdorfs erfarenheter med Snell Acoustics och det danska teknikäventyret blev basen för Lyngdorf Audio. Men man hamnar inte längst fram i startfältet på erfarenhet allena. Projektet skulle också finansieras. Därför har en bit av HiFi Klubbens överskott genom åren återinvesterats i Lyngdorf Audio. Resultatet är ny ljudteknik som tänjer på gränserna för vilket ljud man kan uppnå i ett helt vanligt hem. Peter Lyngdorf, mannen bakom både Lyngdorf Audio och HiFi Klubben, säger:

”Vårt rumskorrektionssystem RoomPerfect är fortfarande det enda systemet i sitt slag, och det är väldigt användarvänligt och fungerar alltid. Samtidigt har vi skapat några av de mest avancerade multikanalsprocessorerna och -förförstärkarna. Resultatet är bästa möjliga ljud och otroligt pålitliga produkter.”2_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Det är bråda dagar på Lyngdorf Audios fabrik i Danmark, där det främst byggs tvåkanals-hifi och sofistikerade surroundprocessorer för hemmabio och flerkanaliga musikupplevelser. Produkterna har fått ett så gott mottagande att företaget i dag är Skandinaviens största specialist på High End-ljud. Det beror inte minst på rumskorrektionssystemet RoomPerfect. Det är det första i sitt slag och även otroligt användarvänligt. Det här är en av anledningarna till att många recensenter fullkomligt öser stjärnor över Lyngdorf Audios banbrytande produkter. Men de har också en fin kvalitetsstämpel internt på HiFi Klubben i det att många medarbetare har Lyngdorf Audio stående där hemma. 3_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Frågar man Lyngdorf Audio-grundaren vilken som är hans favoritprodukt ler han brett och säger att TDAI-3400 är hans kelgris. Många kunder verkar hålla med honom för det är Lyngdorf Audios hittills bäst säljande produkt.

”Den är användarvänlig, fylld med moderna funktioner och ljudkvaliteten håller toppklass. Den har RoomPerfect som gör att du alltid kan få anläggningen att spela optimalt. Det är faktiskt den mest avancerade integrerade förstärkaren på marknaden. Det finns ingen annan produkt som har de egenskaperna.”

Även branschexperter lovordar TDAI-3400. I en recension i Ljud & Bild förra året fick den här integrerade förstärkaren sex stjärnor och omdömet Särskilt rekommenderad. Och i år skrev det stora nätmagasinet soundstagehifi.com: ”Jag uppskattade Lyngdorf Audios TDAI-3400 mer än någon annan komponent jag har recenserat.”

Så bättre blir det visst inte!4_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

När det händer något nytt på hifi-fronten är Peter Lyngdorf i regel involverad. Hans engagemang i nya tekniker kommer ofta HiFi Klubbens kärnmärken till godo. Företaget Purifi-Audio som han var med och grundade är ett bra exempel. Traditionellt sett har problem med begränsningar för ljud lösts genom en ökad komplexitet och fler komponenter. Purifi går en annan väg genom att skapa optimerade produkter som kan massproduceras. Med en vetenskaplig approach kan de utnyttja traditionella komponenter och materialegenskaper optimalt. Utvecklingen har gått raskt framåt de senaste fem åren.

”Arbetet är väldigt intressant och resultaten kommer att smitta av sig på det som sker på HiFi Klubben,” berättar serieentreprenören.

Purifi har redan letat sig in i NAD- och DALI-produkter. Det kommer också nya Lyngdorf Audio-förstärkare med tekniken och de kommer att spränga ramarna när det gäller prestanda. Därmed följer produkterna också en mer hållbar linje. Peter Lyngdorf säger:

”Vi jobbar på ett multikanalssystem på en rimlig prisnivå, en 8-kanalig förstärkare med Purifi-teknik. Den har lägre förvrängning än någon annan multiförstärkare har presterat. Den avger ingen värme – bara musik.” 1_STEMODELOWH_1920x1080.jpg

Med målet att ge fler människor möjlighet att uppleva ljudmagi har Lyngdorf Audio utvecklat en ny streaming-anläggning till ett lägre pris och i en mer kompakt och inredningsvänlig storlek. Med TDAI-1120 kan du streama, lyssna och njuta av din favoritmusik på en extremt hög nivå. Och det utan att du behöver avsätta flera hyllor för ljudprodukter!

Lär mer om TDAI-1120.