Hopp til innhold

NADAM230MDC-modul

Uppgradera din NAD-receiver till Dolby Atmos och låt din hemmabio komma i fas med de senaste ljudstandarderna. MDC-modul till flera modeller.
st.9 498:-
Förväntad i lager den 1 juli 2023.
PriceRunner

Läs mer:

Beskrivning

NAD AM230 – Dolby Atmos MDC-insticksmodul för flera av NAD:s hemmabioreceivrar och -förstärkare

AM230 är en Dolby Atmos MDC-insticksmodul till ett flertal MDC-baserade hemmabioreceivrar och -förstärkare från NAD. Med den här modulen kan du uppgradera din hemmabio till toppmodernt, storslaget och realistiskt filmljud i tre dimensioner med 2 takhögtalare eller ända upp till 7.1.4 kanaler med extra effektsteg, till exempel NAD:s egen effektförstärkare CI940.

Med den här modulen bevisar NAD än en gång att deras MDC-koncept fungerar i realiteten och är en hållbar lösning. De har visat att det är en vettig investering att köpa en hemmabioreceiver eller hemmabioförstärkare där den grundläggande råstyrkan och ljudkvaliteten är på plats – och sedan uppgradera med de nya teknikerna i takt med att de utvecklas.

Dirac Live-rumskorrektion och nya anslutningar
Tillsammans med Dolby Atmos och DTS:X (kommande uppdatering) omfattar AM230 även en Light-version av Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din dator kan du mäta ljudresponsen i 9 olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena.

Dirac Live kan ge en markant förbättring av ditt surroundljud, och systemet är globalt erkänt för sina fina audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biografer, ljudstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav. Den medföljande Light-versionen korrigerar ljudet i området 20–500 Hz, där de flesta problemen normalt sett uppstår. Om du vill ha en full version kan den köpas separat från Dirac.

Tänk på att Dirac Live ersätter Audyssey-systemet i din tidigare modul. De digitala ljudanslutningarna (optisk/koaxial) i din existerande modul ersätts också, vilket innebär att du får sammanlagt 2 x optiska och 2 x koaxiala ljudingångar.

AM230 är en programvarubaserad produkt, och därför kan fler funktioner läggas till senare. DTS:X-stöd kommer att läggas till senare via en programvaruuppgradering (ingår i priset).

Obs! AM230 kräver att du även monterar NAD:s uppgraderade HDMI-modul. Beroende på vilken förstärkare/receiver du har ska du använda antingen VM130 eller VM300-modulen. Montering av MDC-moduler kan utföras direkt i någon av Hi-Fi Klubbens butiker och ingår i priset. Kontakta närmaste butik för köp och mer information.

Höjdpunkter

  • Ger Dolby Atmos-stöd på ett flertal hemmabioreceivrar och -förstärkare från NAD
  • DTS:X-stöd (via kommande uppgradering)
  • Dirac Live LE digital rumskorrektion
  • Kan hantera Atmos-konfigurationer i upp till 5.1.2 kanaler (7.1.4 via externt effektsteg)
  • D/A-omvandlare på 24 bit/192 kHz med audiofila kvaliteter i alla kanaler

Tekniska specifikationer

Bredd emballage (cm)17
FärgSvart
Höjd emballage (cm)9
Längd emballage (cm)28,5
Vikt (kg)0,23
Vikt emballage (kg)1