Hopp til innhold
Videoprojektor

Optoma UHD65

30 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Äkta 4K/UHD-upplevelser med fantastiskt mjuka och naturliga rörelser i bilden tack vare PureMotion. Hemmabio på suverän nivå.

Läs mer:

Beskrivning

Optoma UHD65 – 4K/UHD DLP-projektor med ultrahögupplöst bildkvalitet och suveränt mjuka och naturliga rörelser

 • PureMotion för extra mjuka och naturliga rörelser
 • 4K/UHD-upplösning (3840 x 2160p)
 • HDR-kompatibel
 • Lens Shift-funktion (lodrät)
 • Avancerade möjligheter till färgjustering (CMS)

UHD65 är en äkta 4K/UHD DLP-projektor som ger dig en enastående skarp, detaljerad och naturlig bild i din hemmabio. Optomas PureMotion-processor – även kallad Frame Interpolation – optimerar alla rörelser och panoreringar så att du slipper de där alltför välbekanta "digitala rycken" i bilden.

Förbättringen är påtaglig jämfört med en projektor som saknar den här funktionen, och om du vill ha fullt utbyte av UHD Blu-ray och 4K-streamingtjänster så måste du helt enkelt uppleva PureMotion. Det är just på en stor duk i hemmabion som det inte råder någon som helst tvekan om att det här är ett stort steg framåt.

Flexibla möjligheter med Lens Shift och CMS

UHD65 är en genomtänkt och flexibel projektor som ger dig alla möjligheter att få en optimal hemmabio. Lens Shift gör det väldigt enkelt att placera projektorn helt korrekt i förhållande till duken. CMS-funktionen (Color Management System) ger dig möjligheter till avancerad finjustering av bilden om dina ambitioner går i den riktningen. Och fläkten har en behagligt låg ljudnivå så att dina filmupplevelser inte störs i onödan.

Optoma UHD65 finns med svart finish.

Lens Shift för extra flexibel montering

En annan exklusiv detalj för att vara en DLP-projektor är att UHD65 har Lens Shift-funktion. Det betyder att du kan få en perfekt centrerad och vinkelrät bild på duken även om du inte har möjlighet att ge projektorn en optimal placering, till exempel på grund av en bjälke i taket.

Med Lens Shift kan du förskjuta linsen i det lodräta planet så att bilden hamnar rätt utan att du behöver använda den digitala Keystone-korrektionen som försämrar kvaliteten. Samtidigt får du 1,6x manuell zoom den sista anpassningen av bildstorleken. Väl värt att nämna är att en rad dyrare projektorer ger dig ännu större justeringsmöjligheter via Lens Shift – inklusive förskjutning i det vågräta planet – men du kan fortfarande ha väldigt mycket nytta av funktionen på UHD65.

DLP för optimal bildkvalitet och hållbarhet

DLP – Digital Light Processing – är en projektorteknik baserad på ett DLP-chip och ett färghjul. Eftersom speglarna kan släcka ner ljuset fullständigt kan en DLP-projektor faktiskt återge helt svart. Det här är en avgörande fördel jämfört med LCD-projektorer, som i bästa fall bara kan prestera mörkgrått.

DLP-tekniken ger dig också en annan stor fördel, nämligen lång hållbarhet. När lampan i en DLP-projektor efter många timmars användning är slut och byts ut får du åter igen en helt optimal bild, till skillnad från LCD-projektorer där ett lampbyte inte avhjälper eventuellt slitage på LCD-panelen.

Lampgaranti på HiFi Klubben

Projektorlampor ingår i HiFi Klubbens standardgaranti såväl som den förlängda medlemsgarantin. Garantin gäller dock endast upp till den uppskattade livstid i timmar som tillverkaren anger i sina specifikationer.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • PureMotion för extra mjuka och naturliga rörelser
 • 4K/UHD-upplösning (3840 x 2160p)
 • HDR-kompatibel
 • Relativt låg ljudnivå på fläkten
 • Lens Shift-funktion (lodrät)
 • MHL-kompatibel (kan anslutas till bärbara enheter via kabel)
 • Avancerade möjligheter till färgjustering (CMS, Rec.709)
 • Inbyggd högtalare för portabel användning

Begränsningar

 • Inte särskilt kompakt
 • En del dyrare alternativ har mer flexibel Lens Shift
 • En del alternativ har ännu bättre ljusstyrka

Videos om UHD65

Tillbehör till Optoma UHD65

Forest
AudioQuest Forest
HDMI-kabel
4 004,61 kr / St.

Tekniska specifikationer

Ljusstyrka (ANSI)2200 ANSI Lumens (Bright Mode)

Rekommenderade produkter