Hopp til innhold
Ortofon
MM-pickup

Ortofon 2M Bronze

3 590:-st.
Förväntad i lager den 1 januari 2024.
 Kan upplevas i
Fine Line-slipningen och silvertråd i spolen ger dig en musikalisk upplevelse som du annars måste upp i MC-klassen för att hitta.

Läs mer:

Beskrivning

Frekvensområdet går nästan linjärt ända upp till 29 000 Hz vilket är extremt mycket för Moving Magnet-pickuper och endast överträffas av den absoluta toppmodellen 2M Black. Den avancerade och oinfattade Fine Line-diamanten i det närmaste dammsuger skivspåren efter den allra finaste informationen. Den breda kontaktytan mot spårväggarna innebär också att Bronze har låg förvrängning och följer spåren enastående även vid ett relativt lågt nåltryck som det rekommenderade 1,5 gram. Det medför ett markant lägre slitage på dina dyrbara vinylskivor.

Själva höljet är gjort av det nyutvecklade materialet Noryl, en revolutionerande blandning av glas och plast som ser till att man har en väldigt stabil och resonansfattig grund för den känsliga tekniken inuti pickupen. Precis som i den billigare 2M Red så är magnetstrukturen Ortofons egen uppfinning ”Split Pole”, som tar bort störande ”brus” i magnetfältet och garanterar ett väldigt linjärt och vidsträckt frekvensomfång. I Bronze har tekniken förfinats ytterligare genom att de hårstråtunna kopparledarna i pickupen fått en silverbeläggning.

Ortofon BRONZE och BLACK är kompatibla med varandra både fysiskt och elektriskt.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på Hi-Fi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer info får du i din Hi-Fi Klubben-butik.

Tillbehör till Ortofon 2M Bronze

Tekniska specifikationer

PickuptypMoving Magnet
Komplians22 µm/mN
StiftNude Fine Line
Utspänning (mV)5
Kanalseparation vid 15 kHz15 dB
Kanalseparation vid 1 kHz26 dB
Spårning80 μm
Rekommenderat nåltryck1,5 g
Frekvensomfång vid -3 dB20-29.000 Hz

Recensioner


4.8
9 recensioner
5
7
4
2
3
0
2
0
1
0
Per
Danmark
7/1/2023

Jag kan bara rekommendera Ortofon 2M Bronze pickup - fantastiskt klart och detaljerat ljud med stort djup. Det har gett vinylsamlingen ett lyft uppåt efter min 2M Blue, som jag annars varit mycket nöjd med.

Per
Danmark
Sondre
Norge
6/26/2023
Sondre
Norge
Michael
Danmark
6/25/2023

Kan definitivt rekommenderas som en uppgradering för de flesta skivspelare

Michael
Danmark
Thomas
Danmark
6/25/2023
Thomas
Danmark
Andreas
Tyskland
5/19/2023

Super pickuper och en riktig berikning. Leverans första klass tack så mycket

Andreas
Tyskland

Rekommenderade produkter