Hopp til innhold
Ortofon
MM-pickup

Ortofon 2MR 78

1 749:-st.
Okänd leveranstid
Specialversion av MM-pickupen Ortofon 2M 78 för 78-varvare/lackskivor. Passar bl.a. till en rad Rega-skivspelare. Utbytbar nålinsats.

Läs mer:

Beskrivning

Ortofon 2MR 78 – specialversion för Rega

  • Passar bl.a. till en rad Rega-skivspelare
  • Äkta mono i hög kvalitet från 78-varvare/lackskivor
  • Sfärisk diamant speciellt anpassad för avspelning av lackskivor
  • Passar pickup-hus med standard SME-fattning
  • Nålinsatsen kan bytas separat

2MR 78 är en specialversion av Ortofons 2M 78 mono-pickup för avspelning av 78-varvare/lackskivor, även kallade shellak-skivor. Med sitt lite lägre hus passar den bl.a. till en rad Rega-skivspelare där du annars skulle behöva montera en distansbricka (spacer) under tonarmen. Bortsett från formen och en 1 gram lite lägre vikt på 2MR så är de två versionerna 100 % identiska, inklusive nålinsatsen.

Läs mer om grundversionen här.

Obs! Avspelning av 78-varvare/lackskivor kräver en skivspelare som stödjer detta. 2MR 78 kan inte användas med stereo-nålinsatser från 2M-serien (t.ex. 2M Red). Kontakta HiFi Klubben för råd.

GRATIS MONTERING

HiFi Klubben hjälper dig gärna att hitta en pickup som passar perfekt till just din skivspelare. Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din HiFi Klubben-butik.

Vad gör en pickup bra?

Du kan läsa mer om Ortofons produkter och fördjupa dig i detaljerna på deras hemsida här. Få insikt i vad som definierar en bra pickup, och lär dig mer om teknologin och materialen bakom Ortofons produkter. Annars vet vi allt om Ortofon i våra butiker, där vi alltid är redo att hjälpa till.

Tekniska specifikationer

PickuptypMoving Magnet
Komplians18 µm/mN
StiftSphere
Utspänning (mV)4
Spårning70 μm
Rekommenderat nåltryck1,8 g
Frekvensomfång vid -3 dB20-20.000 Hz